راهنمایی کامل برای تهیه مربای خوشمزه از پوست نارنج به سبک ساده
مربای پوست نارنج یکی از خوشمزه ترین انواع مربا است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. پوست نارنج از ترکیباتی است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد، از همین رو این مربا بسیار خوش عطر و خوش طعم است. طرز تهیه این مربا برای هر دو نسخه با استفاده از پوست خشک یا فرانسوی، به صورت دقیق شرح داده شده است.
برای تهیه مربای پوست نارنج با پوست خشک، ابتدا باید پوست نارنج خشک را در آب بخیسانید تا نرم شود و سپس تلخی آن را بگیرید. سپس با تهیه شهد، پوست نارنج را به آن اضافه کرده و به غلظت مناسب بجوشانید. در آخر میتوانید مربا را آماده کرده و در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
همچنین، برای تهیه مربای پوست نارنج با نارنج تازه و زعفران، میتوانید از ترکیب پوست نارنج، هل و زعفران استفاده کرده و مربا عطرانج و فوقالعادهای بسازید. این مربا همچنین به عنوان یک دسر خوشمزه و سالم شناخته می شود و دارای خواص درمانی متعددی نیز است. به مجموعه نکات و ترفندهای مختلفی که برای تهیه مربای پوست نارنج وجود دارد، توجه کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.
پوست نارنج عطر فوقالعادهای دارد و از همین رو گزینه فوق العادهای برای تهیه مربا است. این مربا یکی از خوش عطر و طعمترین انواع مربای خانگی است که به هیچ طعم دهنده اضافهای نیاز دارد و از همین رو هم میتوانید آن را به صورت ساده و هم با چاشنیهای مختلف آماده کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه مربای پوست نارنج به چند روش مختلف آشنا شوید.
مراحل طرز تهیه مربای پوست نارنج با پوست خشک
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه مربای پوست نارنج آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست نارنج
خلال پوست نارنج خشک۱۰۰ گرمشکر۱ کیلوگرمآب لیمو ترش۲ قاشق غذاخوریآب ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه مربای پوست نارنج خشک
آماده کردن مواد اولیه این مربا حدود ۴ ساعت طول میکشد و برای پخت آن به حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
مرحله اول: پوست نارنج را در آب بخیسانید
برای شروع باید پوست خشک شده نارنج را بشویید و در یک ظرف آب گرم بریزید. حدود ۳ ساعت صبر کنید تا پوست نارنج نرم شود. در این مدت بهتر است چند بار آب نارنج را عوض کنید.
مرحله دوم: تلخی پوست نارنج را بگیرید
برای از بین بردن تلخی مربای نارنج باید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد. سپس پوست نارنج را آبکش کنید و داخل آب جوش بریزید. چند دقیقه صبر کنید و بعد پوست نارنج را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. این کار را برای ۴ تا ۵ بار تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج به طور کامل از بین برود.
مرحله سوم: شهد مربا را آماده کنید
شکر را با ۳ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کنید و شکر به طور کامل در آب حل شود.
بیشتر بخوانیذ: طرز تهیه کیک بهار نارنج و پرتقال
مرحله چهارم: پوست نارنج را اضافه کنید
بعد از اینکه شهد شروع به جوشیدن کرد، میتوانید پوست نارنجها را اضافه کنید. سپس صبر کنید تا مربا به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
مرحله پنجم: مربا را آماده کنید
زمانی که شهد مربا غلیظ شد و به غلظت مناسب رسید، میتوانید آب لیمو ترش را اضافه کنید. حدود یک دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا خنک شود و سپس آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.
طرز تهیه مربای پوست نارنج تازه و زعفران
آماده کردن مواد اولیه این مربا حدود یک روز و پخت آن حدود ۱ ساعت طول میکشد.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست نارنج و زعفران
هل ساییده شده۱ دانهشکر۱ کیلوگرمنارنج۵ عددآب لیمو ترش۱ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه مربای پوست نارنج معطر
اگر دوست دارید مربای شما عطر شگفت انگیزی داشته باشد، باید برای تهیه آن از ترکیب پوست نارنج، هل و زعفران استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه مربای پوست نارنج با نارنج تازه آشنا شوید.
مرحله اول: پوست نارنج را آماده کنید
برای شروع باید پوست نارنج را جدا کنید و با استفاده از یک چاقوی تیز قسمت رنگی آن را از بخش سفید رنگ جدا کنید. سپس میتوانید پوست رنگی نارنج را به صورت خلالی خرد کید.
مرحله دوم: پوست نارنج را بخیسانید
برای این که تلخی پوست نارنج گرفته شود، باید آن را در یک ظرف آب بریزید و یک شب تا صبح صبر کنید. در این مدت حتما چندین بار آب نارنجها را عوض کنید تا تلخی آنها تا حدی گرفته شود.
مرحله سوم: پوست نارنج را بجوشانید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب جوشید، پوست نارنج را آبکش کنید و در قابلمه بریزید. چند دقیقه صبر کنید و بعد پوست نارنج را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی پوست نارنج به طور کامل برطرف شود.
مرحله چهارم: پوست نارنج را در شهد بجوشانید
برای تهیه شهد مربا باید ۳ لیوان آب را با شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا شهد بجوشد و شکر کاملا در آب حل شود. در این مدت نباید مربا را هم بزنید، زیرا این کار موجب چسبیدن شهد به کنارههای قابلمه و شکرک زدن آن میشود. حالا میتوانید پوست نارنج را اضافه کنید و اجازه دهید مربا به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا پوست پرتقال
مرحله پنجم: مربا را آماده کنید
بعد از نیم ساعت که مربا به قوام مورد نظر رسید، نوبت اضافه کردن آبلیمو است. در ادامه زعفران دم کرده و پودر هل را نیز اضافه کنید. چند دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. زمانی که مربا خنک شد، میتوانید آن را در شیشه بریزید.
طرز تهیه مربای پوست نارنج و هویج
برای تهیه این مربا ابتدا باید تلخی پوست نارنج را بگیرید و بعد شهد را آماده کنید. سپس پوست نارنج را همراه با هویج رنده شده در قابلمه بریزید تا همراه با شهد بجوشند و مربا به غلظت مناسب برسد. در انتها میتوانید مقداری جوهر لیمو یا آبلیمو اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه مربای پوست نارنج
برای تهیه این مربا با نارنج تازه تنها باید از قسمت رنگی پوست نارنج استفاده کنید تا طعم مربا تلخ نشود.برای جلوگیری از خراب شدن مربا باید مقداری آبلیمو یا جوهر لیمو به آن اضافه کنید. میتوانید به جای ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو از ۱ قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید.از مهمترین فواید مربای پوست نارنج میتوان به درمان افسردگی، تقویت قلب و تقویت معده اشاره کرد.برای این که مربای شما براقتر شود، میتوانید بعد از آماده شدن مربا یک قاشق غذاخوری گلوکز مایع به آن اضافه کنید.برای درست کردن مربای پوست نارنج به شکل گل باید پست نارنج را با قالب به شکل گل برش دهید و سپس از آن برای تهیه مربا استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این مربا میتوانید از مقداری خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.قبل از تهیه مربا حتما تلخی پوست نارنج را بگیرید و آن را بچشید و در صورتی که تلخ نبود از آن برای تهیه مربا استفاده کنید.برای مزه دار شدن این مربا میتوانید از مقداری آب نارنج تازه نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای خوش عطر شدن این مربا از گلاب استفاده میشود.برای این که رنگ مربا تیره نشود، میتوانید به جای پودر هل، از چند دانه هل به صورت درسته استفاده کنید و بعد از پخت مربا، دانههای هل را خارج کنید.
مربای پوست نارنج طعم فوقالعادهای دارد و میتوانید آن را با نان تازه و خامه میل کنید. درست کردن این مربا بسیار راحت است و با استفاده از ترفندهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، میتوانید این مربای جذاب را آماده کنید. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…