راز آشپزی شیرین و آسان آبگوشت باغی به سبک کرمانشاهی
آبگوشت باغی یکی از غذاهای محبوب و سنتی استان کرمانشاه است که با استفاده از میوههای مختلف طعم و ارزش غذایی ویژهای به آن میبخشد. در این آبگوشت از نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، پیاز و گوشت گوسفندی استفاده میشود. میوههایی مثل آلو، زردآلو، گیلاس، آلبالو و هلو هم به مزه آبگوشت باغی بیشتر جذابیت میدهند.
مراحل تهیه این آبگوشت شامل خیساندن حبوبات، آمادهسازی پیاز، افزودن ادویهها و رب گوجه فرنگی، پختن گوشت، پختن حبوبات، افزودن میوهها، کوبیدن میوهها، افزودن سیبزمینی و نعنا، و در نهایت تنظیم چاشنی و سرو آبگوشت میباشد. همچنین، این آبگوشت را میتوان با نان و سبزی تازه سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه این آبگوشت به صورت دقیق ذکر شده است و مراحل آمادهسازی و پخت آن به شکل مرحله به مرحله و با جزئیات کامل توضیح داده شده است. امیدواریم با دنبال کردن این روشها، شما نیز بتوانید آبگوشت باغی خوشمزه و لذیذی درست کنید و لذت ببرید.
۸آبگوشت باغی، یکی از خوشمزهترین و سنتیترین آبگوشتهای استان کرمانشاه است که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی تهیه میشود. جالب است بدانید که در این آبگوشت از ترکیب میوههای مختلفی استفاده میشود که موجب متفاوت شدن طعم این آبگوشت شده است.
ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ بهترین و کاملترین طرز تهیه آبگوشت باغی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش حواهیم داد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت باغی
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت باغی به شرح زیر است:
نخود۱/۲ پیمانهلوبیا سفید۱/۲ پیمانهسیب زمینی۲ عددپیاز۱ عددگوشت گوسفندی۲۵۰ گرمبرگ بو۲ عددچوب دارچین۱ تکهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریآب جوش۲/۳ پیمانهمیوه (آلو، زردآلو، گیلاس، آلبالو و هلو و…)به مقدار لازمنعنا خشکبه مقدار لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مراحل تهیه آبگوشت باغی
مدت زمان آماده سازی تهیه این آبگوشت ۱-۲ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی و با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این آبگوشت بسیار خوشمزه و لذیذ را طبخ کنید.درجه سختی تهیه این آبگوشت در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: خیساندن حبوبات
در اولین مرحله به سراغ حبوبات روید. نخود و لوبیا سفید را تمیز کنید و با مقدار آب بشویید.
حال آنها را درون ظرف مناسبی با مقداری آب بخیسانید.
بهتر است از شب قبل یا چند ساعت قبل از پخت حبوبات را با آب بخیسانید.
در این بازه زمانی آب روی آنها را چندین بار عوض کنید.
این کار موجب میشود تا حبوبات شما زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند و نفخ آنها تا حد زیادی گرفته شود.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز
در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
آن را به صورت نگینی خرد کنید. درون قابلمه که قصد طبخ آبگوشت را دارید مقداری روغن ریخته و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
حال پیازها را درون قابلمه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله سوم: افزودن ادویهها و رب گوجه فرنگی
در سومین مرحله زردچوبه و فلفل را به پیازها بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
حال رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامیاش گرفته شود.
مرحله چهارم: پختن گوشت
در مرحله چهارم به سراغ گوشت روید. گوشت را بشویید و چند تکه کنید.
بهتر است از گوشتی که کمی چربی و استخوان دارد استفاده کنید.
گوشت را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی بهم زنید تا رنگ خامی گوشت گرفته شود.
چوب دارچین و برگ بو را به محتوای درون قابلمه بیفزایید. حال ۲-۳ پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید، ۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا گوشت بپزد.
پس از پخته شدن گوشت چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید و به سراغ مرحله بعد روید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت قرمه همدانی
مرحله پنجم: پختن حبوبات
در پنجمین مرحله برای بالاتر رفتن سرعت پخت زمانی که گوشت در حال پخت است، حبوبات خیسانده شده را درون قابلمه دیگری با مقداری آب روی حرارت قرار دهید و ۳۰ دقیقه ای زمان دهید تا حبوبات نیز همزمان با گوشت نیم پز شوند.
پس از نیم پز شدن حبوبات را به قابلمه آبگوشت بیفزایید و کمی مواد را بهم زنید.
مجدد درب قابلمه را ببندید و ۱۰-۱۵دقیقهی زمان دهید تا همه مواد با هم کمی بپزند.
مرحله ششم: افزودن میوهها
در ششمین مرحله به سراغ میوهها روید. میوههای انتخابیتان را بشویید.
اگر از میوههای ترش استفاده کنید آبگوشت شما طعمی ترش دارد و اگر از میوههای شیرین استفاده کنید طعم غالب آبگوشت شما به سمت شیرینی میرود.
بهترین انتخاب ترکیبی از میوههای ترش و شیرین است.
در این مرحله میوههای شسته شده را به محتوای درون قابلمه بیفزایید.
درب قابلمه را ببندید و ۲۰-۳۰ دقیقهای زمان دهید تا میوهها بپزند و نرم شود.
مرحله هفتم: کوبیدن میوهها
در این مرحله پس از پخته شدن میوهها باید آنها را از قابلمه خارج کنید و پوست و هسته آنها را جدا سازید.
حال با کمک هاون آنها را بکوبید تا له و پوره شوند.
پوره میوه را به قابلمه آبگوشت برگردانید و به سراغ مرحله بعد روید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت کلم قمری
مرحله هشتم: افزودن سیبزمینی و نعنا
در این مرحله سیب زمینیها را بشویید و پوست بگیرید.
حال آنها را به ۲-۴ قسمت برش زنید و به آبگوشت بیفزایید.
نعنا خشک را با کمک دستتان پودر کنید و به آبگوشت اضافه کنید.
۱۵-۳۰ دقیقه زمان دهید تا سیب زمینیها بپزند.
مرحله نهم: تنظیم چاشنی و سرو آبگوشت
در آخرین مرحله آبگوشت را بچشید و با مقداری نمک چاشنی آن را مطابق با ذائقه و سلیقه خودتان تنظیم کنید.
پس تنظیم چاشنی آبگوشت را در ظرف سرو بریزید و با انواع نان و سبزی تازه نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت هویج خوشمزه
امیدواریم که شما نیز طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبرایتان شرح دادیم، این آبگوشت بسیار لذیذ و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.