حضور حادی انکارناپذیر دلار در کانال شگفتانگیز ۶۰
قیمت دلار در بازار ارز تهران در روزهای اخیر بر اساس گزارشهای منتشر شده افزایش حدودی داشته و به کانالهای ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بازگشته است. این افزایش ناشی از عدم مخابره سیگنالهای مثبتی از آتشبس در منطقه غزه و مذاکرات ایران با غرب بوده است. با اتمام ریسکهای سیاسی و کاهش تنشها، قیمت دلار به کانال ۶۰ هزار تومانی رسیده بود اما نتوانست در آن تثبیت شود.
تحلیلگران بازار ارز تهران در زمینه نرخ دلار دو رویکرد دارند. یکی از رویکردها، ایجاد آتشبس و تثبیت سیاسی را به دلیل افزایشی در نرخ پیشبینی میکنند. اما برخی دیگر معتقدند که حضور ناپایدار دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی نشان از برخورد با هسته سخت است و باعث افزایش نرخ میشود.
همچنین، در روز گذشته شاخصهای طلایی نیز افزایشی داشتهاند و قیمتهای سکه در بازار نیز افزایش داشته است. سکه طرح جدید با قیمت ۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رسیده و رشد بالایی را نشان داده است.
دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی دوام نیاورد. به نظر میرسد سیگنال مثبتی که معاملهگران انتظار آن را میکشیدند به بازار مخابره نشده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، در روزهای اخیر خبر ایجاد آتشبس میان طرفین درگیر در نوار غزه انتظارات تورمی فعالان بازار ارز تهران را کاهش داده بود و انتظار میرفت این آتشبس در روز یکشنبه رخ دهد، اما عدم ایجاد توافق در دو روز اخیر دیدگاه معاملهگران را مجددا افزایشی کرد. قیمت دلار که در روز یکشنبه در کانال ۶۰ معامله میشد دیروز به کانال ۶۱ هزار تومانی بازگشت.
بازار ارز غیررسمی تهران در هفتههای گذشته شاهد یک سیکل کاهشی بوده است. پس از اتمام ریسکهای سیاسی و کاهش احتمالات مربوط به تشدید درگیریهای منطقهای، قیمت شاخصهای ارزی افت چشمگیری را تجربه کرد. در همین راستا نرخ دلار آزاد با عبور از چند کانال قیمتی به بازه ۶۰ تا ۶۱ هزار تومان رسید.
اما حضور نرخ دلار در کانال ۶۰ تداوم نداشت و پس از یک روز این شاخص ارزی به کانالهای ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بازگشت. در چند روز گذشته نیز با تشدید سیگنالهای مثبت در رابطه با ایجاد آتشبس در غزه و وجود احتمالاتی مبنی بر مذاکره ایران با غرب نرخ اسکناس آمریکایی به کانال ۶۰ هزار تومانی رسید. این حضور نیز مانند تلاش پیشین دلار برای تثبیت در کانال ۶۰ هزار تومانی ناموفق بود.
برخی از تحلیلگران بازار ارز تهران معتقدند که بازار به دنبال سیگنال سیاسی مثبت است و علت تغییر رویه نرخ در روز گذشته عدم مخابره سیگنال مذکور به بازار است. این افراد آینده نرخ ارز را با فرض شکلگیری آتشبس کاهشی میدانند.
اما در سوی دیگر برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که عدم حضور مداوم دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی نشانگر برخورد نرخ با هسته سخت است. این افراد معتقدند که حدفاصل کانالهای ۶۱ تا ۶۸ هزار تومان بازهای بود که حجم معاملات صورت گرفته در آن سبب وجود حمایت یا مقاومت قابل توجهی نشد.
یا به زبان دیگر میزان معاملات صورت گرفته شده در بازه قیمتی مذکور کمتر از آن بود که بتواند زمینهساز کریدورسازی نرخ ارز شود و به مجرد کاهش سطح سیگنالهای منفی، میزان افزایش یافته جبران شد. اما کانالهای ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی نرخ پایان سال گذشته و آغاز سال جدید است و معاملات بیشتری در این سطوح صورت گرفته در نتیجه شاخص برای عبور از این کانالها مسیر راحتی را در پیش ندارد. این افراد دلیل تغییر رویه بازار در روز گذشته را برخورد نرخ با هسته سخت کانال ۶۰ هزار تومانی میدانند.
دیروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه هر برگ اسکناس دلار آزاد با رشد قیمت ۲۵۰ تومانی نسبت به نرخ پایانی روز دوشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. همزمان با تغییر روند قیمت ارز نرخ شاخصهای طلایی بازار نیز در روز گذشته افزایشی شد.
هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار عصر دیروز حدود یک میلیون تومان گرانتر از نرخ پیشین در رقم ۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رسید. نیم و ربع سکه نیز به ترتیب با ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان رشد در ارقام ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند.