راز دم کردن قهوه به سبک حرفه ای با استفاده از موکاپات
موکاپات یک نوع قهوه ساز ایتالیایی است که بر روی شعلهی گاز قهوههای مختلف را تهیه میکند. این دستگاه در سال ۱۹۳۳ توسط مهندس ایتالیایی، آلفونسو بیالتی اختراع شد. موکاپات شبیه به یک لیوان هشت ضلعی است که با خوردن تهیه میشود و قهوه با استایل اسپرسو را فراهم میکند. برای استفاده از موکاپات باید دقت کرد تا سطح آب مناسب باشد تا بخار لازم ایجاد شود و قهوه به درستی درست شود. همچنین باید دمای شعلهی گاز را کنترل کرد تا از سوزاندن قهوه جلوگیری شود و طعم آن تلخ نشود. در نهایت، بعد از آماده شدن قهوه در فنجان گرم بریزید تا اسپرسو بهتری داشته باشد. این روشها باعث میشود تا از طعم خوشایند قهوهی تهیهشده با موکاپات لذت ببرید.
نمناک نوشت: موکاپات یا قوری موکا نوعی قهوه ساز ساخت ایتالیاست که می توانید انواع قهوه را به راحتی با آن بر روی شعله گاز تهیه کنید.
آشنایی با موکا پات و طرز استفاده از آن
با استفاده از موکاپات شما حتی می توانید قهوه های ایتالیایی آماده کنید ؛ البته بستگی به این دارد که ترجیح دارید چه قهوه ای میل کنید. می توانید از دانه های قهوه یا دانه های اسپرسو داخل موکاپات استفاده کنید.
هنگام آماده کردن قهوه ممکن است اشتباهاتی را مرتکب شوید که باعث سوزانده شدن آن می شود و طعم آن را تلخ تر از حالت طبیعی می کند.
اما اول بیایید ببینیم که موکاپات چیست؟
یک قهوه دان شبیه لیوان هشت ضلعی فشرده ساخت ایتالیاست که به آن موکاپات می گویند و قهوه با استایل اسپرسو را برای شما درست می کند، بدون این که نیاز به یک دستگاه بزرگ گران قیمت یا خیلی خاص داشته باشید.
موکاپات در سال 1933 توسط یک مهندس ایتالیایی به نام آلفونسو بیالتی اختراع شد که بخار حاصل از شعله گاز را به راحتی به خودش جذب می کند و با کمترین انرژی مورد نیاز، دانه های قهوه را تبدیل به قهوه مایع می کند؛ قهوه ای که با موکاپات درست می شود و بسیار خوشمزه است.
البته کسانی که طرفداران اسپرسو هستند، عقیده دارند که قهوه درست شده با موکاپات کف زیادی ندارد و شاید گاهی اوقات کمی طعم سوخته داشته باشد که برای جلوگیری از ایجاد طعم سوختگی، باید آب را کمی از قبل گرم کنید تا تایم قرار گرفتن موکاپات روی گاز کم تر باشد و از طعم سوختگی در آن جلوگیری شود. اگر این کار را انجام دادید، باید مراقب دستان تان باشید، زیرا لیوان موکاپات خیلی زود داغ می شود.
طرز استفاده و دم کردن قهوه با موکا پات
اول از همه مخزن آب دستگاه موکاپات را درست تا قسمت زیر شیر فشار پر از آب کنید. دقت داشته باشید که سطح آب به هیچ عنوان نباید از شیر فشار بالاتر باشد، چراکه در غیر این صورت بخار لازم در موکا پات شما ایجاد نشده و قهوه طعم مطلوبی نخواهد داشت. حالا سبد را روی مخزن آب قرار دهید.
آب را گرم کنید، در این مرحله شاید احساس کنید که کار اضافی انجام می دهید اما برای این که طعم عالی ایجاد کنید، بسیار مهم است. دلیلش هم این است که اگر پات یا همان لیوان را مستقیماً روی اجاق گاز بگذارید، فلز موجود در لیوان بیش از حد داغ می شود و طعم قهوه را تلخ تر از حالت طبیعی می کند.
قهوه را آسیاب کنید، مطمئن شوید که قهوه را برای موکاپات آسیاب کرده اید تا کمی راحت تر داخل لیوان بریزید. درجه مناسب برای آسیاب کردن، شبیه به حالت قهوه اسپرسو است. به اندازه کافی دانه های قهوه را بریزید تا قسمت فیلتر به طور کامل پر شود.
آبی که از قبل گرم کرده اید را داخل آب لیوان تا زیر دریچه بریزید.
فیلتر را سر جایش بگذارید و آن را به طور کامل با قهوه پر کنید. مراقب باشید که دانه های قهوه را پرس نکنید.
دمای شعله گاز را روی متوسط قرار دهید زیرا دمای بیش از حد بالا باعث سوزاندن قهوه می شود و آن را خیلی تلخ می کند. کنار گاز بمانید و جایی نروید ، زیرا قهوه بعد از چند دقیقه آماده می شود.
هنگامی که قهوه آماده می شود، صدایی متفاوت را ایجاد می کند. سپس لیوان یا قهوه دان را مستقیماً روی گاز بگذارید تا قهوه به قسمت بالای لیوان بیاید. گرمای موجود در لیوان باعث می شود که آب به سمت بالا قل بزند و از سوزانده شدن آن جلوگیری می کند.
حال قهوه را داخل فنجان بریزید. فنجان مخصوص را با آب گرمی که از قبل باقی مانده بود، گرم کنید تا اسپرسو مدت زمان طولانی تری گرم باقی بماند.
راضیه میرزاحیدری