تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

کاشتن آرامش در ییلاق سلانسر: راهنمای جامع سفر به این مکان دلنشین + عکس های زیبا و نقشه مسیر

ییلاق سلانسر یکی از مقاصد گردشگری محبوب در ایران است، به دلیل طبیعت خیره‌کننده و هوای خوش آن. این ییلاق در شمال کشور، در استان گیلان واقع شده و به مقصد بسیاری از گردشگران تبدیل شده است. با امکانات کم در این منطقه، پیشنهاد می‌شود که سفر به ییلاق سلانسر را در فصل‌های معتدل و گرم برنامه‌ریزی کنید. این منطقه در فصل پاییز و زمستان بسیار سرده و برای این سفر توصیه نمی‌شود.

بروز روزهای تابستانی و مدتها پس از رگبار، می‌توانید شکار موج را تجربه کنید. طبیعت بکر و زیبای ییلاق سلانسر، سبب جذابیت زیاد این منطقه برای گردشگران شده است. از زیبایی‌های آن می‌توان به پوشش گیاهی آن و گونه‌های گیاهی و جانوری که در آن زندگی می‌کنند، اشاره کرد. از آثار دیدنی در اطراف ییلاق سلانسر می‌توان به دریاچه عروس، سد رستم آباد و آبگرم لویه اشاره کرد که دیدن آن‌ها نیز توصیه می‌شود. اگر قصد دارید سفری به این منطقه داشته باشید، باید به امکانات مورد نیاز برای یک سفر طبیعت‌گردی آماده باشید و از پاکیزگی و حفظ محیط زیست این منطقه مراقبت کنید.

اتاقک نوشت: مناطق ییلاقی بسیاری در کشور وجود دارند که در روزهای تابستانی و گرم سال مقصد گردشگران هستند. ییلاق سلانسر در شمال کشور از جاهای دیدنی رودبار به شمار می‌رود و با طبیعت خاص خود شهرت بسیاری یافته است.

اگر تا امروز رودبار را به باغ‌های زیتون و آثار باستانی کهن آن شناخته‌اید، صبر کنید. در 30 کیلومتری رودبار، جایی است سرسبز و خرم که می‌توانید ابرهایش را در آغوش بکشید و از خنکی هوا، پر از حال خوب شوید. ییلاق‌ها در فصل‌های معتدل و گرم مقصد گردشگران بسیاری هستند و ییلاق سلانسر با طبیعت منحصربه‌فرد، از بهترین انتخاب‌هاست. سلانسر در ارتفاعات گیلان قرار گرفته است و بکر بودن آن، جذابیت‌ها و نکات مهمی برای سفر دارد.

ییلاق سلانسر کجاست؟

ییلاق سلانسر، در استان گیلان، 30 کیلومتری شهرستان رودبار و 17 کیلومتری رستم آباد قرار گرفته است. ییلاق سلانسر را توابعی از بخش مرکزی شهرستان و جزو جاهای دیدنی رودبار به حساب می‌آورند. اگرچه این ییلاق در ارتفاعات است و جاده رسیدن به آن نیز خاکی است؛ اما معمولا تمام ماشین‌های سواری می‌توانند به سمت آن بروند.

هرچند که طی کردن جاده‌ی ییلاق برای ماشین‌های آفرود، به مراتب ساده‌تر خواهد بود. ذکر این نکته ضروری است که در برخی قسمت‌ها جاده بسیار باریک می‌شود و شیب‌های تندی هم وجود دارد. پس بهتر است در هوای بارانی یا در شرایطی که از خودرو خود مطمئن نیستید، به سمت ییلاق نروید و طبیعت بخش‌های پایین‌تر لذت ببرید. این ییلاق از تهران حدود 300 کیلومتر فاصله دارد و از رشت نیز باید تقریبا 70 کیلومتر را طی کنید تا به این جای خوش آب‌و‌هوا در گیلان برسید.

آب‌وهوای ییلاق سلانسر

احتمالا تا همین‌جا هم متوجه شده‌اید که ییلاق سلانسر در تابستان‌های گرم نیز می‌تواند بسیار سرد باشد. یکی از دلایل آن ارتفاع زیاد آن از سطح دریاست. با این حال شانس مواجه شدن با آب‌وهوای بسیار سرد در فصل پاییز و زمستان بیشتر از تابستان و بهار است. در نتیجه اگر می‌خواهید این ییلاق خوش آب‌و‌هوا را ببینید، بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید.

اگر از افرادی هستید که سفرهای پاییزه را ترجیح می‌دهند، نهایتا تا اواسط ماه مهر می‌توانید به ییلاق سلانسر بروید. در این زمان‌ها معمولا اقیانوس ابر شکل می‌گیرد و مناظری بسیار کم‌نظیری را می‌سازد. در زمستان مسیر ییلاق بسته است و از هرگونه تردد در این جاده جلوگیری می‌شود.

به‌یاد داشته باشید، پیش از هر سفر طبیعت‌گردی حتما آب‌و‌هوا را بررسی کنید و با امکانات مناسب از قبیل، پانچو، بادگیر و کفش ضد آب به مقصد بروید.

مسیر ییلاق سلانسر

معمولا ماشین‌های سواری می‌توانند قسمت‌های خاکی جاده سلانسر را رد کنند.

برای رسیدن به سلانسر به سمت استان گیلان و بعد هم رستم‌آباد بروید. از رستم‎آباد تا سلانسر حدود 17 کیلومتر راه دارید که با توجه به خاکی بودن جاده ییلاق، در کمتر از 1 ساعت، از آن گذر خواهید کرد. برای آن‌که بتوانید مسیر ییلاق را پیدا کنید، در رستم‌آباد به سمت خیابان مولوی بروید. بعد از تابلوهای راهنما کمک بگیرید تا به ییلاق برسید. 5 کیلومتر آخر این جاده خاکی است و اگر بارندگی نباشد، گذر از آن دشوار نخواهد بود. در بین راه می‌توانید پوشش گیاهی جذاب ییلاق را ببینید، با قله درفک عکس بیاندازید و در میان ابر و مه غرق شوید.

نکته مهم درباره ییلاق سلانسر

در سفر به سلانسر هیچ زباله‌ای را جا نگذارید

پیش از آغاز طرح‌های حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، دامداران در سلانسر زندگی می‌کردند و اینجا محلی برای چرای دام بود. اما با ممنوعیت چرای انبوه دام، بسیاری از ساکنان دائمی کوچ کردند تا محیط زیست بهتر حفظ شود. به همین دلیل حفظ و نگهداری از منطقه بسیار اهمیت دارد. واجب است که هیچ زباله‌ای در منطقه جا نگذارید و آسیبی به محیط اطراف نزنید. سلانسر متعلق به مردم است و همه ما موظف هستیم با دقت و وسواس، از این جاذبه زیبای گیلان مراقبت کنیم.

امکانات ییلاق سلانسر

حتی در گرم‌ترین روزهای تابستان، ییلاق سلانسر خنک و مرطوب است – در ییلاق سلانسر امکانات رفاهی از قبیل، آب شرب و سرویس‌بهداشتی نیست. در نتیجه به گردشگران و طبیعت‌گردان توصیه می‌شود که برای بازدید از ییلاق سلانسر سفر خود را از صبح زود شروع کرده و تا هنگام غروب آفتاب بازگردند. اما اگر گروهی از طبیعت‌گردان حرفه‌ای باشید و بخواهید تجربه کمپینگ در شب ییلاق را تجربه کنید شگفتی‌هایی نجوم و آسمانی پر ستاره را شاهد خواهید بود.

اگر قصد دارید، مدت بیشتری در این ییلاق سر کنید حتما لباس گرم مناسب با خود داشته باشید زیرا حتی در گرم‌ترین روزهای تابستان، ییلاق سلانسر خنک و مرطوب است. چراغ قوه، کیسه خواب، چادر مسافرتی، آب شرب و غذا را برای مدت کمپینگ خود به همراه داشته باشید. اگر می‌خواهید آتش روشن کنید فقط از جای آتش‌های قبلی یا منقل استفاده کنید. همچنین لازم است با خودتان هیزم و مواد آتش‌زا نیز داشته باشید. چرا که رطوبت منطقه زیاد است و پیدا کردن چوب خشک، گاهی غیرممکن می‌شود.

پوشش گیاهی و جانوری ییلاق سلانسر

به سبب شرایط اقلیمی، ییلاق سلانسر از مناطقی که در دامنه شمالی البرز هستند، خشک‌تر است. اما زیبایی‌های دیگر و هوای خنک، سلانسر را شگفت‌انگیز می‌کند. در اینجا می‌توانید گونه‌های گیاهی متنوع که شامل درختان، درختچه‌ها و بوته‌ها هستند را ببینید.

اگر اهل پرنده‌نگری باشید، امکان دیده گونه‌های گوناگون برای‌تان میسر خواهد بود. کافی است در سکوت به صدایی که از لابه‌لای برگ‌ها می‌آید گوش گنید. در سلانسر حیوانات گوناگون از جمله شغال و گراز هم زندگی می‌کنند. به همین دلیل لازم است در طول سفر، از مسیر اصلی خارج نشوید و مراقب کودکان خود نیز باشید.

جاذبه‌های گردشگری نزدیک ییلاق سلانسر

در اطراف این ییلاق زیبا جاذبه‌های دیدنی مختلفی قرار گرفته‌اند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

دریاچه عروس

دریاچه عروس تا جاده اصلی 2 کیلومتر فاصله دارد.

در مسیر قزوین به رشت می‌توانید سری هم به دریاچه عروس بزنید. از لبه جاده تا این دریاچه حدود 2 کیلومتر راه است و دسترسی به آن دشوار نیست. چرا اسم این دریاچه را عروس گذاشته‌اند؟ جالب است بدانید روی دریاچه با گیاهی خاص پوشیده شده است. با وزش باد این گیاه کنار می‌رود و آب دریاچه نمایان می‌شود. گویی که عروسی، پرده از رخ می‌کشد و می‌توانید صورتش را ببینید.

سد رستم آباد

سد رستم آباد روی رودخانه سپیدرود ساخته شده است و از جاذبه‌های گیلان است.

سد تاریک رستم آباد یک سد بتونی خاکی است که با 22 متر ارتفاع روی رودخانه سپیدرود احداث شده است. در این منطقه امکان کمپ زدن، ماهیگیری و بازدید از جنگل رستم آباد نیز میسر است.

آبگرم لویه واقع در روستا لویه

آبگرم لویه یکی از جاذبه‌های گردشگری گیلان و اطراف سلانسر است .

لویه یکی از روستاهای گیلان است که با حوضچه‌های آب‌گرم، درختان چندهزار ساله و بناهای تاریخی، می‌تواند برای طبیعت‌دوستان جالب باشد.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!