تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سوپ ۷۹ ساله: از گذشته تا حال، هنوز تازه و سالم!

رستوران‌های شرقی دارای تاریخچه‌هایی بسیار قدیمی و معتبر هستند که غذاهای با سن بالا و بدون مشکلات سلامتی را ارائه می‌دهند. این رستوران‌ها توانسته‌اند روش‌های خاص خود را برای حفظ سوپ‌های قدیمی و محبوبشان ابداع کنند. به عنوان مثال، در رستوران Wattana Panich در بانکوک، سوپی از گوشت گاو و بز که بیش از 49 سال سن دارد، سرو می‌شود. این سوپ با مزه‌ای منحصر به فرد، هر شب باقی مانده‌اش جمع آوری شده و مواد تازه به آن افزوده می‌شود تا بتوان آن را برای مصرف روز بعد حفظ کرد. رستوران Otafuku در توکیو نیز برخی از خوراک‌هایی را ارائه می‌دهد که از سال 1945 بدون مشکلات سلامتی منحصر به فرد هستند. با این حال، توصیه می‌شود خوردن این نوع غذاها در خانه بدون توجه به شرایط بهداشتی، انجام نشود. سوپ‌های قدیمی این رستوران‌ها به دلیل روش‌های خاصی که برای حفظ آنها استفاده می‌شود، همچنان به صورت سالم و خوشمزه ارائه می‌شوند.

عصرایران نوشت: برخی رستوران‌های شرقی سوپ کاملا سالم با عمر بیش از ۴۹ سال سرو می‌کنند. چگونه ممکن است غذای روز رستوران، یک خوراک قدیمی باشد؟ 

در کرانگ تپ ماها ناخون (بانکوک) یک رستوران معروف و جایزه برده به نام Wattana Panich وجود دارد. مشتریان می‌توانند در این رستوران سوپ کاملا سالم 49 ساله‌ای از گوشت گاو و بز سفارش دهند!

مشتریان رستوران در توصیف این سوپ از عبارت «معطر و خوشمزه» استفاده می‌کنند و برخی هم می‌گویند طعم منحصر به فردش را نمی‌توان به خوبی توصیف کرد. این رستوران سوپ کاملا سالم خود را از سال‌ها پیش در منو عرضه می‌کند و تقریبا سه نسل سرآشپز حرفه‌ای در حال تهیه و سرو آن روی میز مشتریان بوده‌اند.

آخر هر شب، باقی مانده ظرف سوپ دوباره برای روز بعد جمع آوری می‌شود و کسی آن را دور نمی‌ریزد. فردا، مواد غذایی بیشتری به باقی مانده شب قبل افزوده می‌شود و این روند دوباره ادامه پیدا می‌کند. حالا چندین دهه است که رستوران بانکوکی این کار را انجام می‌دهد و ظاهرا سوپ کاملا سالم باقی مانده!

در رستوران Otafuku وقع در بخش آساکوسا از توکیو ژاپن، نوعی تاس کباب به نام Oden میان مشتریان محبوب شده. این خوراک محلی هم از سال 1945 تاکنون مانند همان غذای بانکوکی، دوباره به چرخه پختن و سرو شدن باز می‌گردد.

البته رستوران مذکور از سال 1916 مشغول به سرو این خوراکی محبوب بوده. گفته می‌شود به دلیل گم شدن ظرف این سوپ در خلال حملات هوایی جنگ جهانی دوم، قدمتش را به 1916 نسبت نمی‌دهند. یک نوع سوپ دیگر هم وجود دارد که ظاهرا منشا وجودی اولین ذرات آن به قرن پانزدهم باز می‌گردد!

مشتریان زیادی طرفدار این خوراکی‌ها هستند. علاوه بر این، نبود موارد فوتی در اثر مسمومیت ناشی از سوپ و همچنین بازخوردهای مثبت گردشگران نشان می‌دهد خوردن این غذاهای قدیمی مشکلی ایجاد نمی‌کند. از طرفی توصیه می‌کنیم در منزل اقدام به پخت چنین خوراکی‌هایی نکنید.

راز سالم ماندن سوپ

پیش از هر چیز، طرفداران این تاس کباب می‌گویند که مزه آن اصلا شبیه به گوشت مانده و گندیده بز نیست و مزه بدی ندارد. به طور کلی ممکن است ردپایی از اجزای تشکیل دهنده خوراکی قدیمی و اصیل در خوراک امروز وجود داشته باشد. با وجود این حقیقت هم به گفته مشتریان تاس کباب و سوپ کاملا سالم هستند.

این سوپ‌ها پس از طی کردن روند پخت کامل، روی آب در حال جوش قرار داده می‌شوند تا همچنان گرم و قابل سرو بمانند. بدین ترتیب هرگونه باکتری احتمالی درونشان هم از بین می‌رود. تا زمانی که هیچ باکتری مضری برای انسان به این سوپ افزوده نشود و به طور دائمی تا دمای امحا باکتری مضر جوشانده شود، سوپ کاملا سالم می‌ماند.

در این شرایط است که می‌توان آن را مصرف کرد و به مدت طولانی نگه داشت یا حتی آن را مانند روش ژاپنی و بانکوکی به مواد خوراکی دیگر افزود. شاید روزی برای شما هم پیش بیاید که در سفر به سرزمین‌های شرقی بتوانید سوپی بخورید که سنش از خودتان هم بیشتر باشد!

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!