چگونه به راحتی با افراد بدقلق کنار بیایید؟
افراد بدقلق باید هفت ویژگی شخصیتی اصلی دارند، اما ما می توانیم با روش های مختلف، با این افراد برخورد کنیم. اولین راه حل این است که در حین راه رفتن با افراد بدقلق صحبت کنیم. این کار باعث کاهش انرژی منفی و جلوگیری از تبدیل شدن مکالمه به دعوا می شود.
روش بعدی استفاده از تکنیک ساندویچ است. با این روش، مکالمه را با یک اظهارنظر مثبت آغاز می کنیم، سپس به موضوع اصلی می پردازیم و در پایان با تشکر از او به موضوع پایان می دهیم.
روش دیگری که می توانیم استفاده کنیم، تغییر نحوه برخورد با موقعیت های حساس است. به جای اینکه خطاب قرار دهیم، درباره خودمان صحبت می کنیم و موضوع را از یک نقطه نظر بی طرفانه توضیح می دهیم.
در پایان، می توانیم از برخی موضوعات دوری کنیم و با تمرکز بر امور مثبت، رابطه متقابل با این افراد را بهبود بخشیم. این روش ها می توانند به ما کمک کنند تا با افراد بدقلق بهتر برخورد کنیم و موقعیت ها را بهبود بخشیم.
روزیاتو نوشت: افراد بدقلق ۷ ویژگی شخصیتی اصلی دارند: اغراق، پرخاشگری، بی رحمی، بدگمانی، بازی دادن احساسات، ریسک پذیری و سلطه جویی.و گرچه هیچ کاری از دست ما برای تغییر این افراد ساخته نیست، اما ما با آماده کردن خود برای بار بعدی که با چنین افرادی وارد بحث می شویم، می توانیم به خود کمک کنیم.
در ادامه راهکارهایی برای این منظور معرفی خواهیم کرد.
۱- درباره ی موضوع مورد نظر در حین راه رفتن صحبت کنید
اگر باید با شخص بدقلقی صحبت کنید یا مسأله ای را با او حل و فصل کنید، این کار را در حین راه رفتن انجام دهید. با این کار هر دوی شما انرژی منفی کمتری جمع می کنید و از تعامل رو در رو خودداری می کنید. هر چه محیط چیزهای بیشتری برای پرت شدن حواس داشته باشد، احتمال تبدیل شدن مکالمه به یک دعوا کمتر است.
برای مثال، اگر همکارتان شما را به یک کافه دعوت کرد، بگویید که از قبل قهوه خورده اید و پیشنهاد دهید که به جای آن، با هم قدمی بزنید.
۲- از تکنیک ساندویچ استفاده کنید
مکالمه را با یک اظهارنظر مثبت آغاز کنید. ابتدا مطمئن شوید که فرد مقابل تان متوجه است که شما برای تلاش های او ارزش قائل هستید و سپس به سراغ اصل مطلب بروید. مکالمه را با جملات تشکر آمیز به پایان ببرید، مثلاً از او به خاطر گوش کردن به شما تشکر کنید.
۳- از روش دیگری استفاده کنید
نحوه ی برخوردتان با موقعیت های حساس را تغییر دهید. به جای خطاب قرار دادن او، سعی کنید درباره ی خودتان صحبت کنید. مثلاً اگر شریک عاطفی تان پیش از بیرون رفتن از شما پرسید که آیا لباسی به او می آید یا نه، به او نگویید که با آن لباس خوب نمی شود، چون ممکن است بحث تان شود.
به جایش بگویید که با این لباس خوب می شود اما فکر می کنید که یک لباس دیگر بیشتر به او می آید. با این کار، او احساس اهانت دیدن نمی کند و به نظر شما احترام می گذارد.
۴- احساسات را کنار بگذارید و درباره ی حقایق صحبت کنید
افراد بدقلقل به ندرت ذهن بازی از نظر نگاه به مسائل از جهات مختلف دارند، به همین دلیل نباید از آن ها انتظار داشت که بتوانند خود را جای شما بگذارند. به جای اینکه وقت و انرژی خود را با تلاش برای فهماندن احساس خود به او هدر دهید، بهتر است صحبت خود را با حقایق آغاز کنید و موقعیت را از یک نقطه نظر بی طرفانه توضیح دهید.
۵- از برخی موضوعات دوری کنید
اگر در گذشته درباره ی موضوع بخصوصی با یکدیگر مشاجره ای داشتید که پایان خوبی نداشته، کافی است از چنین موضوعات تحریک آمیزی دوری کنید و درباره ی چیز دیگری صحبت کنید. مثلاً اگر تجربه ی ناخوشایندی با برادرتان در رابطه با بحث درباره ی تعظیلات داشته اید، با او مستقیماً در این مورد صحبت نکنید. به جایش، همه ی برنامه ریزی ها را از طریق یک واسطه انجام دهید.
۶- مرزبندی هایی تعیین کنید و به آن ها پایبند باشید
تعیین محدودیت هایی مشخص با یک شخص می تواند در ابتدا چالش برانگیز باشد، بخصوص اگر به آن شخص واقعاً نزدیک باشید. اما تصمیم درباره ی رفتاری که آماده ی در پیش گرفتن آن هستید، ممکن است راز دستیابی به رابطه ای سالم باشد.
برای مثال، اگر مادرتان از شما بارها درباره ی برنامه تان برای بچه دار شدن سؤال کرده است، می توانید به او بگوید: «اگر یک بار دیگر از من بپرسی که کی بچه دار می شوم، از اینجا می روم». به خاطر داشته باشید که باید همیشه به مرزبندی تان پایبند باشید، در غیر اینصورت آن شخص به کار خود ادامه خواهد داد.
۷- همه ی توجه ها را به سمت او ببرید
افراد بدقلقل احتمالاً شما را معذب می کنند. اما اگر واکنش تدافعی داشته باشید، به او قدرت بیشتری برای «قلدری» کردن با شما می دهید. به جای این کار، با پرسیدن چند سؤال، توجه را به سمت او بیرید.
بنابراین، به محض اینکه احساس کردید شخصی دارد خود را برای به رگبار بستن شما با اظهارنظرهای ناخوشایند آماده می کند، فوراً بحث را عوض کنید. با پرسیدن چیزی که او را در کانون توجه قرار می دهید، چیزی که او بتواند برای مدتی با آن خودنمایی کند، می توانید این کار را به نحوی مؤثر انجام دهید.
۸- به جای چیزهای منفی روی چیزهای مثبت تمرکز کنید
از اظهارنظر منفی خودداری و رفتار دوستانه ی خود را حفظ کنید. شما نمی دانید که آن شخص در چه وضعیتی قرار دارد و ممکن است رفتارش موجه باشد. برای مثال، اگر دوست تان دیر کرد، با یک اظهارنظر منفی یا متهم کردن او به دیر آمدن، به سراغش نروید. به جای آن بگویید که از دیدنش خوشحال هستید.
با این کار ممکن است حتی دوست تان از شما عذرخواهی کند و دلیل تأخیرش را توضیح دهد و به این ترتیب، هر دوی شما بتوانید ملاقات تان را با نگرشی مثبت شروع کنید.
راضیه میرزاحیدری