خبر حیاتی: اثرات توافق برجام بر بازار ارز
قیمت تتر و دلار در روز یکشنبه به کاهش ادامه داد و قیمت تتر از ۶۰ هزار و ۸۵۰ تومان به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسید. در عین حال، قیمت دلار هرات از ۵۹ هزار و ۹۸۰ تومان شروع کرد و با کاهش به کف کانال ۵۹ هزار تومان رسید. این نزول در قیمت هرات با قیمت دلار تهران و سلیمانیه هم همآغاز شد. در حالی که برخی تأکید داشتند که قیمت دلار هرات تا ۶۰ هزار و ۸۵۰ تومان نیز میرسد، اما برخی دیگر این موضوع را تکذیب کردند.
ریزبان فنی نیز تأکید داشت که قیمت دلار هرات در مرز مقاومت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شده و میتواند در مسیر نزولی ادامه یابد. همچنین، بازار طلا نیز با قیمت سکه در کانال ۴۱ میلیون ایست کرد و نگرانیهایی در مورد نزول قیمت آن وجود دارد. از سوی دیگر، نامه جدید وزارت صمت در مورد بازار طلا نیز مورد توجه قرار گرفت و تاثیر آن بر بازار هنوز قابل پیشبینی نیست. امیدواری ها برای بازگشت به توافق ۲۰۱۵ میلادی همچنان مطرح است، اما باید دید که آیا عملیکرد این اتفاق این بار متفاوت خواهد بود یا خیر.
قیمت تتر در روز گذشته (یکشنبه) بر مدار کاهش بود و از ۶۰ هزار و ۸۵۰ تومان به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسید و از اینجا حمایت شد تا به تنها شصتی بازار لقب پیدا کند.
به گزارش اکو ایران، قیمت دلار در دومین روز هفته با کاهش زیر مرز حمایتی تثبیت داد تا به کمترین قیمت در سال ۱۴۰۳ برشد. قیمت دلار هرات در روز یکشنبه هم بر مدار نزول بود و به سمت کف کانال ۵۹ هزار تومان حرکت کرد. با این حرکت قیمت دلار در هرات، قیمت دلار تهران و سلیمانیه نیز با کاهش در کانال ۵۹ هزار تومان متحد شدند.
قیمت دلار هرات معاملات یکشنبه را در ۵۹ هزار و ۹۸۰ تومان شروع کرد و با کاهش مرز صعود و نزول بازار را از دست داد. قیمت دلار هرات در نهایت در ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان در معاملات روزانه به کار خود پایان داد. کاهش قیمت دلار در معاملات پشت خط ادامه داشت و قیمت دلار هرات در ۵۹ هزار و ۱۵۰ تومان به پایان رسید. با این حال برخی از فعالان بازار مدعی بودند قیمت دلار هرات در اتاقهای معاملاتی ۵۹ هزار و ۲۱۰ تومان بسته شده است.
قیمت درهم امارات با گپ منفی در ۱۶ هزار و ۳۹۰ تومان شروع کرد و با کاهش به کف پله سوم کانال ۱۶ هزار تومان رسید. قیمت درهم امارات در روز یکشنبه نسبت به نرخ پایانی روز گذشته کاهش ۱۱۰ تومانی را تجربه کرد. قیمت دلار برآورد شده از درهم ۵۹ هزار و ۸۲۰ تومان برآورد میشود که تقریبا با دلار تهران یر به یر است.
قیمت تتر هم در روز یکشنبه بر مدار کاهش بود و از ۶۰ هزار و ۸۵۰ تومان به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسید و از اینجا حمایت شد تا به تنها شصتی بازار لقب پیدا کند.
در پشت خط بازار، صحبتهای امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه و کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی مورد توجه معاملهگران قرار گرفت. امیرعبدالهیان گفته در صورت موافقت همه طرفها برای بازگشت به توافق ۲۰۱۵ میلادی و مشاهده اقدام عملی از سوی طرفهای مقابل، آمادگی داریم همچنان در مسیر توافق به تعهدات خود ادامه دهیم.
فعالان بازار معتقدند اگر به صورت واقعی و در عمل این اتفاق بیفتد سیگنال مثبتی خواهد بود، ولی از آنجایی که در این سالها بارها این جملات شنیده شده و اتفاقی نیفتاده به زودی رخداد این احتمال بسیار کم است.
به عقیده تحلیلگران فنی قیمت دلار هرات زیر مرز مقاومت مهم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت داده و فعلا میتواند در مسیر نزول گام بردارد. اولین مرز حمایت دلار کف ۵۹ هزار تومان است که در پشت خط قیمت دلار هرات از این نقطه حمایت شد. از منظر تکنیکال با از دست رفتن کانال ۵۹ هزار تومان، قیمت دلار هرات میتواند کانال ۵۷ هزار تومان را تست کند.
در روز یکشنبه با وجود کاهش قیمت دلار، قیمت سکه ساز ناکوک زد و در کانال ۴۱ میلیون ایست کرد. گروهی از معاملهگران با اشاره به توقف قیمت سکه معتقدند یکی از بازارها چپ میزند. اگر قیمت انس طلا امروز منفی شروع کند و بر مدار نزول باشد با توجه به توقف نرخ در معاملات روز یکشنبه قیمت سکه امروز کاهش قویتری را انجام خواهد داد. اما اگر انس طلا در سطح فعلی حمایت شود احتمال نزول سکه کم میشود.
در پشت خط یکشنبه نامه جدید وزارت صمت در مورد بازار طلا هم مورد توجه بود. در این نامه اشاره شده ثبت موجودی طلا برای صادرات و واردات است. طلافروشیها لازم نیست موجودی را ثبت کنند. آیا این خبر در بازار مهم تلقی میشود و به تعطیلی طلافروشان پایان میدهد؟