بهترین راهروهای دور از دود و دغدغه در اقصی نقاط اطراف کرج برای سرزنش های خیالی
کرج به عنوان برادر کوچک تهران شناخته میشود. این شهر قبلاً جزو تهران بود، اما اکنون به عنوان استان البرز شناخته میشود. روستاهای زیبا و دلانگیزی در دل کرج واقع شدهاند که از جمله آنها میتوان به روستای اورازان، کرکبود، چاران، خور و شهرستانک اشاره کرد.
روستای اورازان در شهرستان طالقان وجود دارد و یکی از پرآبترین و خوشآبوهواترین منطقههای کرج است. این روستا دارای چشمهها و آبشارهای زیبایی است که زیباییهای آن را دو چندان میکند.
روستای کرکبود نیز یکی دیگر از روستاهای زیبای کرج است که آبشاری شگفتانگیز و محلهای جذابی دارد که باید دیده شود. روستای چاران نیز با آبشار خروشان و طبیعت خیرهکنندهاش مشهور است.
روستای خور، با پیست اسکی در فصل زمستان و چشمههای زیبا در فصلهای گرم، جایگاه خاصی در کرج دارد. و در نهایت، روستای شهرستانک با رودخانهها و چشمههای فراوان و جاذبههای تاریخی مانند کاخ ناصری، منطقهای دلانگیز برای گردشگران است.
تک فان- اکثرا کرج را برادر کوچک تهران میدانند. تا همین چند سال پیش هم، کرج جزوی از تهران بود، اما حالا آن را استان البرز میخوانند. رشته کوه البرز، یکی از مهمترین رشته کوههای ایران، نامش را به کرج داد چراکه زیباترین منظرههای آن را میتوان در دل روستاهای کرج پیدا کرد. از یک طرف طالقان و از طرفی دیگر روستاهای جاده چالوس که از توابع آسارا هستند همگی زیبا، خوش آبوهوا و سرزنده به حیات کرجیها کمک میکنند. تقریبا میتوان گفت که استان البرز 100ها روستای خوش آبوهوا دارد که در این مقاله تک فان به برخی از ناشناختهترین و جذابترین روستاهای اطراف کرج اشاره خواهد کرد.
1. روستای اورازان کرج
به گزارش تک فان، روستای اورازان در شهرستان بزرگِ طالقان وجود دارد. این روستا، یکی از پر آبترین، خوش آبوهواترین و بکرترین منظرههاست در دل کرج که کمتر کسی آن را میشناسد. یکی از دلایل اهمیت روستای اورازان و مورد توجه قرار گرفتن آن چشمهی تمام فصل این روستا و آبشارهای فصلی و دائمی آن است که گوشه و کنارش را شبیه به بهشت میکند. بنابراین بعید نیست که تا چشم کار میکند سرسبزی ببینم و درختهای کهنسال که به ما نشان میدهند زیبایی یعنی چه! درواقع بهتر است بگوییم که قدمت روستای اورازان به 4000 سال میرسد، عددی که گفتن آن تنها به زبان آسان است. یکی دیگر از نکاتی که باعث شده این روستا بر سر زبانها بیافتد، جلال آل احمد، نویسنده مطرح ایرانی است که در این روستا به دنیا آمده.
روستای اورازان در شهرستان طالقان جاده اورازان واقع شده است و برای رفتن به آن ابتدا باید در مسیر طالقان قرار بگیرید.
2. روستای کرکبود کرج
بدون شک یکی از خوش آبوهواترین و زیباترین روستاهای اطراف کرج، روستای کرکبود است که آن نیز در شهرستان طالقان قرار دارد. این روستا آبشاری خروشان و حوضچههای جذابی دارد که به کرکبود معروف است و از دل صخرههایی 20 تا 35 متری فرو میریزد. اگر از این آبشار بهشتی دیدن کردید، مسیرتان را به سمت چشمههایی مثل اشکس و جوهرچشمه هم ادامه دهید. در این مسیر خانهها و باغهای کاهگلی را خواهید دید که شاخه درختهای تنومند آلو و آلبالو از آن بیرون زده است. این زیبایی تا جایی پیش میرود که کوچه باغهای آن تبدیل به محلی برای نفس کشیدن خواهند شد، نفسی که آن را در دل شهر مجبوریم حبس کنیم.
برای رفتن به روستای کرکبود کرج باید 4 کیلومتر پس از آبیک به سمت زیاران رفته و 28 کیلومتر بعد به سمت دره طالقان شوید. پس از آن از مرکز طالقان 8 کیلومتر به روستای کرکبود خواهید رسید.
3. روستای چاران کرج
یکی از زیباترین و خوش آبوهواترین روستاهای اطراف کرج بدون شک روستای چاران است. این روستا درست وسط کوههای البرز در جاده چالوس قرار گرفته است. این روستا را اکثرا به آبشار خروشان چاران میشناسند و درختهای تنومندی که معلوم است عمری طولانی دارند. نکته این است که از بلندترین قله کوه کندر، رودی سرچشمه میگیرد که تا نزدیکیهای چاران میآید و منطقهای به نام پهنه حصار به وجود آورده که جزو زیباییهای طبیعی چاران است. جالب است بدانید که آرامگاه یکی از خواهران امام رضا به نام بی بی زرین قمر نیز در چاران قرار دارد و صبحها صدای اذانی دلربا از آن به گوش میرسد، صدای موذنی که شرط میبندم هیچ جای دیگری نشنیدهاید!
برای رفتن به روستای چاران کرج باید در 27 کیلومتری شمال خاور کرج و ۸ کیلومتری خاوری مسیر جاده چالوس بوده و از خروجی خوزنکلا در جاده ای بطول حدود 7 کیلومتر به روستای زیبای چاران سفر کنید.
4. روستای خور کرج
اگر در میان روستاهای اطراف کرج به دنبال جایی متفاوت میگردید به سراغ روستای خور بروید که یک پیست اسکی جذاب برای فصل زمستان دارد و در فصول گرم سال نیز میتوان تفریحات جذابی در پیست اسکی خور داشت. از دیگر جاذبههای طبیعی روستای خور آبشار خور البرز است که زیبایی آن آدم را مدهوش خودش میکند و پیرامونش طبیعتی زیبا و خواستنی وجود دارد که نمونهاش را در کمتر جایی میتوان دید. اگر هم به کوهنوردی علاقه داشته باشید از روستای خور میتوانید به سمت قله گندم چال بروید و مسیر نو و مرموز را در کوهنوردی کشف کنید. از آثار تاریخی روستای خور نیز باید به تپه دژبر اشاره کنیم که نامش در میراث فرهنگی ایران ثبت شده است.
برای رفتن به روستای خور باید به جاده چالوس، در فاصله 17 کیلومتری سد کرج و 44 کیلومتری کرج سفر کنید.
5. روستای شهرستانک کرج
حالا میرسیم به یکی از بهترین روستاهای کرج برای گردش، خوش آبوهواترینش برای تنفس و زیباترین برای استراحت چشمها! روستای شهرستانک کرج بدون شک یکی از خاصترین روستاهای کرج است که پیشتر آن را شارسونک صدا میکردند. این روستا رودی دائمی و چشمههای فراوان دارد که هر کدام باعث شده طبیعتی خواستنی در جای جای آن به وجود آید. فرقی نمیکند که علاقه مند به قدم زدن در طبیعت و کوچه باغهای یک روستای دنج باشید، یا بخواهید کوهنوردی کنید و دل کوه را به سمت قلهها بشکافید، در هر صورت شهرستانک برای شما جذاب خواهد بود. از جاذبههای تاریخی روستای شهرستانک میتوانیم به کاخ ناصری اشاره کنیم که قدمت آن را به دوره قاجاریه برمیگرداند.
برای رفتن به روستای شهرستانک باید از جاده چالوس از محله گچسر در دوراهی روستای راه شهرستانک را در پیش بگیرید.
طناز السادات حسینی فر