راز تهیه ته چین شگفت انگیز با مرغ و گوشت چرخ کرده
ته چین اسفناج یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که از ترکیبات مختلفی از جمله اسفناج، گوشت و رب انار تهیه میشود. این غذا به صورت دستهای با مرغ یا گوشت تهیه میشود. برای تهیه این غذا ابتدا باید برنج را بخیسانید و سپس پیاز و مرغ را تفت دهید. سپس اسفناج را بخارپز، برنج را آبکش و ته چین را در قابلمه بچینید و به آرامی بپزید. در نهایت ته چین را با زرشک سرو کنید. برای تهیه ته چین با گوشت هم مراحل مشابهی دارد، با تفاوت اینکه از گوشت چرخ کرده استفاده میشود. نکاتی مانند خردکردن اسفناج، افزودن رب انار، استفاده از ماست چکیده و تزیین با زرشک، به طعم و ظاهر این غذا افزوده میشود. این غذا میتواند یک گزینه خوشمزه برای وعدههای نهار یا شام باشد.
ته چین اسفناج یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که برای تهیه آن از ترکیبات مختلفی همراه با اسفناج استفاده میشود. برخی برای تهیه این غذا از گوشت قرمز و مرغ استفاده میکنند و برخی نیز با اضافه کردن رب انار طعم بهتری به آن میبخشند.
در این مقاله از تک فانبلاگ میتوانید با چند روش طرز تهیه ته چین اسفناج آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج با مرغ
آماده کردن مواد اولیه این ته چین حدود ۱ ساعت طول میکشد و برای پخت آن نیز به حدود ۱ ساعت و نیم زمان نیاز دارید.
برنج۴ لیوان فرانسوی دستهداربرگ اسفناج۵۰۰ گرمسینه مرغ۱ عددزعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق غذاخوریماست چکیده۱ لیوان فرانسوی دستهدارتخم مرغ۳ عددپیاز۱ عددبرگ بو و رزماریبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمآببه مقدار لازمزرشکبه مقدار لازم
مراحل تهیه ته چین مرغ و اسفناج
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن ته چین اسفناج با مرغ به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا آب آن کاملا زلال شود. در ادامه آن را در یک ظرف بریزید و مقداری آب و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای چند ساعت در آب بماند و خیس بخورد.
مرحله دوم: پیاز و مرغ را تفت دهید
در این مرحله باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
حالا پیازها را در قابلمه بریزید و با روغن سرخ کنید. زمانی که پیازها سبک شدند، میتوانید تکههای مرغ را همراه برگ بو، رزماری و ادویههای دیگر به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه با هم تفت دهید تا بوی ادویهها بلند شود.
مرحله سوم: مقداری آب در قابلمه بریزید
مواد را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس به اندازه ۳ لیوان فرانسوی دستهدار آب در قابلمه بریزید. حرارت گاز را کمک کنید و اجازه دهید مرغها به آرامی بپزند.
مرحله چهارم: اسفناج را بخارپز کنید
برگهای اسفناج را پاک کنید و با آب فراوان بشویید. سپس آنها را آبکش کنید تا آب اضافهشان گرفته شود. در ادامه اسفناج را خرد کنید و در یک قابلمه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید.
درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید اسفناجها برای چند دقیقه بخارپز شوند. به خاطر داشته باشید که نباید اسفناجها را بیش از حد بپزید.
مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید
برای آبکش کردن برنج باید یک قابلمه آب روی حرارت زیاد قرار دهید و صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند. سپس برنج را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید.
حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج شما قد بکشد و نیم پز شود. زمانی که سطح بیرونی برنج نرم و قسمت داخلی آن هنوز کمی سفت بود، یعنی برنج شما آماده است و میتوانید آن را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین خورش قیمه به روش سنتی
مرحله ششم: مایع ته چین را آماده کنید
به اندازه یک کاسه از برنج را بردارید و در یک ظرف بریزید. سپس زعفران، تخم مرغ و ماست چکیده را اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم: ته چین را آماده کنید
مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید. در ادامه مایع ته چین را اضافه و به پشت قاشق آن را صاف کنید. حالا برگهای اسفناج را روی برنج بریزید و بعد تکههای مرغ را اضافه کنید. دوباره کمی اسفناج روی مرغها بریزید و در انتها برنج را اضافه کنید.
مرحله هشتم: ته چین را سرو کنید
بعد از آماده کردن ته چین باید درب قابلمه را روی آن بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا غذا برای حدود ۱ ساعت روی حرارت ملایم بپزد و برنج به خوبی دم بکشد. بعد از این که برنج آماده شد، آن را در دیس برگردانید و با زرشک سرخ شده تزیین کنید و از طعم این غذا لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج و گوشت
آماده کردن این غذا حدود ۱ ساعت و پخت آن حدود ۱ ساعت و نیم طول میکشد. مواد به کار رفته در این غذا برای ۴ نفر مناسب است.
گوشت چرخ کرده۶۰۰ گرمبرنج۵ تا ۶ لیوان فرانسوی دستهداراسفناج۸۰۰ گرمرب انار۱ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۱ عددسیب زمینی حلقهای شدهبه مقدار لازمنمک و فلفلبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مراحل تهیه ته چین اسفناج با گوشت چرخ کرده
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل تهیه ته چین اسفناج با گوشت چرخ کرده آشنا شوید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع باید برنج را بشویید و بعد آن را در یک ظرف بریزید و مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بماند و خیس بخورد.
مرحله دوم: پیاز و گوشت را در روغن سرخ کنید
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید و بعد از این که سبک شد، گوشت را با کمی فلفل سیاه اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا ترکیب گوشت و پیاز به خوبی سرخ شوند.
مرحله سوم: اسفناج و رب انار را اضافه کنید
اسفناجها را بشویید و آنها را خرد کنید. حالا اسفناجها را به ماهیتابه اضافه کنید و همراه با گوشت و پیاز به خوبی تفت دهید. بعد از چند دقیقه میتوانید رب انار و نمک را اضافه کنید.
مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد. در ادامه برنج را اضافه کنید و برای چند دقیقه در آب بجوشانید. زمانی که برنج نیم پز شد، میتوانید آن را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین لپه و کشمش
مرحله پنجم: ته چین را قابلمه بریزید
مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید. سیب زمینی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت حلقهای خرد کنید و کف قابلمه قرار دهید. در ادامه نیمی از برنجها را در قابلمه بریزید. ترکیب گوشت و اسفناج را اضافه کنید و بعد بقیه برنج را روی آن بریزید.
مرحله ششم: ته چین را بپزید
بعد از آماده شدن ته چین، درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید برنج به آرامی بپزد و دم بکشد. میتوانید برای خوشمزهتر شدن غذا مقداری کره یا روغن روی آن بریزید. بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه ته چین اسفناج
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه ته چین اسفناج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در برخی رسپیها برای تهیه این ته چین، اسفناج را خرد میکنند و به صورت خام لایه برنج میریزند تا با حرارت برنج پخته شود.برای این که غذای شما طعم و ظاهر بهتری پیدا کند، میتوانید مقداری زعفران روی مرغها بریزیداگر دوست دارید ته چین شما سریعتر آماده شود، سینه مرغ را به تکههای کوچک تقسیم کنید یا از مرغ ریش ریش شده برای تهیه این غذا استفاده کنید.در طرز تهیه ته چین اسفناج با رب انار بهتر است از رب انار ملس استفاده کنید.برای تهیه ته چین اسفناج مجلسی و خوشمزه میتوانید از سیب زمینی برای کف قابلمه استفاده کنید.برای تهیه ته چین اسفناج با گوشت تکهای باید به جای مرغ از گوشت تکهای استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن ته چین مرغ و اسفناج نیز میتوانید از مقداری رب انار استفاده کنید.بعد از ریختن ته چین در قابلمه باید با پشت قاشق مواد را فشار دهید تا در انتها ته چین شما راحتتر از قابلمه خارج شود.برای تهیه ته چین اسفناج با ماست، بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید. در صورتی که ماست شما ترش باشد، بافت آن تردتر میشود.برای تهیه این ته چین در فر باید روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بعد در ۱۵ دقیقه نهایی پخت، فویل را بردارید تا روی برنج نیز آماده شود.به منظور درست کردن ته چین اسفناج با گوشت میتوانید گوشت را به صورت جداگانه بپزید و بعد ریش ریش کنید و در غذا بریزید.اگر گیاهخوار هستید، میتوانید در طرز تهیه ته چین اسفناج بدون گوشت از سویا یا قارچ استفاده کنید.اضافه کردن مقداری پودر سیر، آویشن و دارچین به این غذا طعم بهتری میبخشد.برای تهیه ته چین اسفناج گرگانی از ترکیب اسفناج با مرغ استفاده میشود.
ته چین اسفناج یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید در خانه آماده کنید. این غذا طعم فوق العاده و ظاهر جذابی دارد و میتوانید آن را به روشهای مختلفی آماده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین شوید باقالی با مرغ
اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقهمند به آشپزی در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…