معماری جسورانه: خانهای در ژاپن
این پروژه معماری منحصر به فردی است که توسط استودیو معماری کوچی طراحی شده و در جزیره اوکیناوا ژاپن واقع شده است. این خانه زیبا در یک منطقه پراز مسکن و جنب و جوش واقع شده و توانسته تعادلی بین این دو محیط متنوع بوجود آورد. یکی از چالشهای اصلی این پروژه، مقابله با تهدیدات مداوم طوفانها بوده است و مهمترین هدف، ایجاد یک محیط زندگی امن و راحت برای ساکنان بوده است.
این خانه بیپنجرهای، با استفاده از بتن به عنوان مصالح اصلی، برای مشتری خود ساخته شده است. فضاهای داخلی آن، با معماری بروتالیست و طراحیهای منحصر به فرد، نور و هوای طبیعی را وارد خانه میکند و به ساکنان احساس راحتی و آرامش میبخشد. همچنین، طراحی شکل زمیننما و نمای بیرونی جذاب این خانه، آن را به یک بنا مدرن و منحصر به فرد تبدیل کرده است که با اطراف خود همخوانی زیبایی دارد.
در مجموع، این خانه نمونهای از تعادل بین زیبایی طبیعی محیط اطراف و نیازهای مسکن و امنیت ساکنان است که با استفاده از طراحیهوشمندانه و معماری بروتالیست، به وجود آمده است.
عصرایران نوشت: یکی از مهم ترین چالش های پیش روی تیم معماری در این پروژه: ایجاد تعادل میان محیط پر هرج و مرج اطراف با جذابیت های طبیعی اوکیناوا و در عین حال پرداختن به مسئله تراکم مسکن در منطقه و مهم تر از همه مقابله با تهدید مداوم طوفان برای ایجاد یک محیط داخلی امن و راحت بوده است.
این خانه که توسط گروه معماری استودیو کوچی برای یک زوج و کودک آنها طراحی شده است، مشابه یک بلوک بتنی سراسری فاقد پنجره است و در یک منطقه مسکونی که به تازگی در قسمت جنوبی جزیره اوکیناوا ژاپن توسعه یافته، قرار دارد. این سایت توسط ترکیبی از مناطق تجاری، مسکونی و صنعتی احاطه شده است: با مناطق مسکونی آرام تر در ناحیه شمال و مناطق تجاری پر جنب و جوش در جنوب.
گفتنی است که این دو منطقه توسط یک بزرگراه شلوغ از هم جدا شده اند. بنابراین، یکی از مهم ترین چالش های پیش روی تیم معماری در این پروژه: ایجاد تعادل میان محیط پر هرج و مرج اطراف با جذابیت های طبیعی اوکیناوا و در عین حال پرداختن به مسئله تراکم مسکن در منطقه و مهم تر از همه مقابله با تهدید مداوم طوفان برای ایجاد یک محیط داخلی امن و راحت بوده است.
خانه ای بتنی مطابق با خواسته های مشتری
با در نظر گرفتن این موضوع، مشتری خانه ای را درخواست کرد که بتواند به عنوان یک حائل بصری از منطقه اطراف عمل و در عین حال تا حد امکان نور روز و جریان هوا را وارد خانه کند. گروه معماری استودیو کوچی با طراحی یک ساختمان بتنی مستطیلی که با شکل زمین مطابقت دارد، خواسته های مذکور را به واقعیت تبدیل کرده است
نما در امتداد خیابان اصلی به صورت یکپارچه و بدون هیچ پنجره ای خودنمایی می کند. این در حالی است که طرف مقابل طراحی متخلخل تری را نشان می دهد، با ورودی اصلی در سطح خیابان. پس از ورود، ساکنین در ابتدا با فضاهای اجتماعی در طبقه اول و سپس سرویس های حمام و اتاق خواب های خصوصی در طبقه دوم رو به رو می شوند.
بدین ترتیب با یک معماری بروتالیست بسیار حسورانه سر و کار داریم که نور مناسب را از سقف و مقداری کمی از نمای پشتی تامین می کند.
گفتنی است؛ زبرهکاری یا معماری بروتالیست سبکی از معماری است که در آن ساختمانها کلاً با بتن زبره و بدون روکش و دیگر عناصر کاربردی، به عبارتی عریان و عاری از زینت اجرا میشوند. اصطلاح زبرهکاری (بروتالیسم) در ۱۹۵۴ در فرانسه و بریتانیا برای توصیف این شیوه به کار رفت./ طرحی از هوش مصنوعی را مشاهده می کنید.
راضیه میرزاحیدری