چگونه میتوانیم موزهای سالم را از ناسالم تشخیص دهیم؟
موز یکی از میوههای محبوبی است که در برخی کشورها مصرف زیادی دارد. این میوه حاوی پتاسیم و ویتامین C میباشد و مصرف آن به دلیل خواص مفیدش توصیه میشود. اما برای استفاده از موز باید مراقب باشیم و با دقت آن را مورد بررسی قرار دهیم. باید توجه داشت که موز رسیده بیش از حد و یا فاسد را نباید مصرف کرد چرا که میتواند آثار منفی بر سلامتی داشته باشد. بوی موز نیز نشاندهنده وضعیت میوه است، بنابراین اگر بوی موز شبیه به بوی مخمر و کپک باشد، بهتر است آن را نخورید. در نهایت، برای استفاده از موز باید به نکاتی مانند رنگ پوست، سختی یا نرمی میوه و علائمی مانند قارچ و کپک توجه داشته و اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، موز را دور انداخته و مصرف نکنید.
بهداشت نیوز نوشت: فراموش نکنید که علاوه بر مشخصات ظاهری موز، باید به بوی آن هم توجه کنید. معمولاً بوی موز در چنین حالتی که غیر قابل مصرف است، شبیه به بوی مخمر، کپک و قارچ می شود و یک بوی کهنگی به خودش می گیرد که نشان دهنده فاسد شدن میوه است و هرگز نباید آن را استفاده کنید.
مردم در کشورهای بزرگ مقدار زیادی موز مصرف میکنند. شاید بتوان گفت که هر کدام از آنها هر سال تقریبا ۹۰ عدد موز میخورند. به همین دلیل موز یک میوه محبوب در بین افراد محسوب میشود که سرشار از پتاسیم و ویتامین c است، اما اگر موز کال یا خیلی رسیده باشد، ممکن است حالت خوشایندی را ایجاد نکند.
موز یکی از پر خاصیت ترین میوه هاست اما باید هنگام مصرف این میوه مطمئن باشید که سالم است. شما می توانید از مشخصات ظاهری یا بوی خاص، موز ناسالم را تشخیص دهید.
موز ممکن است در عرض چند روز به یک میوه مضر تبدیل شود. اگر موز های سبز خریداری کرده اید، ممکن است بین سه الی چهار روز طول بکشد تا رسیده شود اما گاهی اوقات موز ها بیش از حد رسیده می شوند. معمولاً همین سه الی چهار روز، زمان خوبی برای مصرف موز است. هر چه قدر هم رسیده تر باشد، میزان قند آن بالاتر است اما موزی که بیش از حد رسیده باشد خیلی خاصیت بالایی ندارد.
موزی که این بو را میدهد قابل خوردن نیست
فراموش نکنید که علاوه بر مشخصات ظاهری موز، باید به بوی آن هم توجه کنید. معمولاً بوی موز در چنین حالتی که غیر قابل مصرف است، شبیه به بوی مخمر، کپک و قارچ می شود و یک بوی کهنگی به خودش می گیرد که نشان دهنده فاسد شدن میوه است و هرگز نباید آن را استفاده کنید.
علائم مختلف میوه موز را بررسی کنید
یک هفته بعد از رسیدن، کاملاً راحت می توانید موز را استفاده کنید، به شرطی که هیچ کدام از این ویژگی ها را نداشته باشند:
پوست سیاه یا سیاهی داخل میوه که می تواند علامت قارچ عفونی باشد
کپک بیرون موز و نشت مایع از داخل موز
بافت خیلی نرم و له شده داخل موز
اگر میوه شما هر کدام از این مشکلات را داشت، هرگز نباید آن را استفاده کنید و باید سریعاً دور بیاندازید.
موز با رنگ قهوهای علامت بدی نیست
فقط به خاطر اینکه موز قهوه ای شده یا لکه هایی بیرون آن مشاهده می کنید، به این معنا نیست که موز را دور بیاندازید و نباید آن را استفاده کنید. موزهایی که هنوز به طور کامل نرسیده اند، نشاسته بیشتری دارند که شاید هضم و گوارش را کمی سخت کنند. پس بهتر است کمی صبر کنید تا موز برسد و بعد آن را استفاده کنید؛ بنابراین وجود کمی لکه قهوه ای روی موز مشکلی نخواهد داشت.
راضیه میرزاحیدری