تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز کوتاه شدن زمان بهبودی سرماخوردگی با استفاده از زینک

مطالعات جدید نشان داده‌اند که مصرف ماده زینک ممکن است طول مدت علائم سرماخوردگی را به مدت دو روز کاهش دهد، البته با این حال شواهد قطعی نیست. محققان بر این عقیده‌اند که زینک ممکن است توانایی ویروس سرماخوردگی برای تکثیر در بینی، دهان و گلو را مختل کند. این ماده معدنی در بسیاری از غذاها یافت می‌شود و تحقیقات نشان داده است که در ظروف آزمایشگاهی و موش این کار انجام می‌شود، اما تاکنون تاثیر آن روی انسانها به طور قطعی ثابت نشده است. به عبارتی، مصرف زینک همراه با عوارض جانبی ناخوشایندی همچون مشکلات روده، حالت تهوع و طعم ناخوشایند است. تاکنون انجام شده کارآزمایی‌ها نشان داده که زینک ممکن است تا دو روز مدت سرماخوردگی را کاهش دهد. اما همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد تا اثرات زینک بر روی سرماخوردگی با قطعیت مشخص شود.

مهر نوشت: بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که روی (زینک) در واقع ممکن است طول مدت علائم سرماخوردگی را حدود دو روز کاهش دهد.

به گفته محققان، با این حال، شواهد قطعی نیستند و مصرف زینک می‌تواند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد.

«سوزان ویلند»، محقق ارشد و استادیار دانشگاه مریلند، در یک بیانیه خبری گفت: «شواهد موجود در مورد زینک هنوز ثابت نشده است. قبل از اینکه بتوانیم از تأثیرات آن مطمئن شویم، به تحقیقات بیشتری نیاز است.»

به گفته محققان، فرضیه در مورد زینک این است که این ماده معدنی ضروری که در بسیاری از غذاها یافت می‌شود، ممکن است در توانایی ویروس سرماخوردگی برای تکثیر در بینی، دهان و گلو اختلال ایجاد کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که زینک می‌تواند این کار را در ظروف آزمایشگاهی و موش انجام دهد، اما مطالعات انسانی برای نشان دادن اینکه آیا روی انسان هم عمل می‌کند یا خیر، مورد نیاز است.

برای این بررسی، محققان ۱۹ آزمایش انسانی را ارزیابی کردند که زینک را به عنوان یک درمان سرماخوردگی و ۱۵ کارآزمایی را به عنوان ابزاری برای پیشگیری از سرماخوردگی بررسی کردند.

به طور خاص، هشت مطالعه با نزدیک به ۱۰۰۰ شرکت کننده، زینک را به عنوان درمانی برای کاهش مدت سرماخوردگی مورد بررسی قرار دادند.

نتایج تلفیقی از آن مطالعات نشان داد که زینک ممکن است به کاهش طول مدت سرماخوردگی تا حدود دو روز کمک کند که از میانگین مدت یک هفته‌ای در افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، کمتر است.

تیم تحقیقاتی همچنین خاطرنشان کرد که مصرف زینک با عوارض جانبی مانند مشکلات روده، حالت تهوع و طعم ناخوشایند همراه است.

ویلند افزود: «در حالی که کارآزمایی‌های زیادی برای بررسی زینک وجود داشته است، رویکردها متفاوت است، بنابراین نتیجه‌گیری با قطعیت دشوار است».

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!