ویتامینی که مغز را کوچک میکند: کمبود آن به ضرر است!
ویتامین B۱۲ یکی از ویتامینهای حیاتی برای سلامت مغز است که نقش بسیار مهمی در حفظ عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای مغزی، مانند بیماری آلزایمر، دارد. افزایش سن و تقدیر از مغز افراد باعث کاهش عملکرد و حجم مغز میشود، اما مصرف منظم ویتامین B۱۲ میتواند از این تخریبات جلوگیری کند.
تحقیقات نشان میدهد که کمبود ویتامین B۱۲ میتواند باعث مشکلات حافظه، کاهش تمرکز و مشکلات تفکری شود. دکتر جین بومن و همکارانش در تحقیقات خود نشان دادهاند که افرادی که مقدار کافی از این ویتامین را مصرف میکنند، دارای مغزی سالمتر و عملکرد بهتری هستند.
برای مصرف ویتامین B۱۲، میتوان از غذاهایی مانند لبنیات، گوشت گاو، ماهی قزل آلا، تخم مرغ و شیر کم چرب استفاده کرد. همچنین، غلات صبحانه غنیشده نیز حاوی این ویتامین مهم هستند.
در نهایت، برای افراد گیاهخوار و سالمندان و افراد با اختلالات گوارشی، توصیه میشود تا به وسیله مکملهای ویتامین B۱۲ نیاز خود را تامین کنند تا از مزایای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از بیماریهای مغزی بهرهمند شوند.
خبرآنلاین نوشت: بهطورکلی، با افزایش سن افراد، مغز آنها کمتر کار میکند، ولی داشتن سطوح کافی ویتامین B۱۲ میتواند به محافظت از مغز در برابر تخریب عملکردی آن کمک کند. همچنین معلوم شده که کمبود این ویتامین با کوچک شدن مغز و بیماری آلزایمز نیز ارتباط دارد.
جدیدترین یافتههای محققان ثابت کرده است که به یاد آوردن خاطرات یا تمرکز، هر دو با کمبود یک ویتامین حیاتی مرتبط هستند.
تحقیقات نشان میدهد مشکلات حافظه و مهارتهای تفکر میتواند نشانهای از کمبود ویتامین B ۱۲ باشد. ثابت شده است که به یاد آوردن خاطرات یا تمرکز هر دو با کمبود این ویتامین حیاتی مرتبط هستند.
به طور کلی، با افزایش سن افراد، مغز آنها کمتر کار میکند، ولی داشتن سطوح کافی ویتامین B ۱۲ میتواند به محافظت از مغز در برابر تخریب عملکردی آن کمک کند. همچنین معلوم شده که کمبود این ویتامین با کوچک شدن مغز و بیماری آلزایمز نیز ارتباط دارد.
دکتر جین بومن، استاد دانشگاه بیرمنگام و همکارانش طی تحقیقاتی که در مجله نورولوژی این دانشگاه منتشر شد، میگویند: اسکن مغزی بیماران و افراد سالم نشان میدهد که داشتن مقادیر کافی از ویتامین B ۱۲ میتواند تا حدود قابل توجهی از کاهش حجم مغز و فعالیتهای درون آن جلوگیری کند.
غذاهای سرشار از این ویتامین شامل لبنیات، گوشت گاو، ماهی قزل آلا، تخم مرغ و شیر کم چرب است.
غلات صبحانه غنی شده نیز حاوی آن هستند.
نکته جالبی که دکتر بومن به آن اشاره کرده است کمبود شدید این ویتامین در افراد گیاهخوار و البته افراد مسن و دارای اختلالات گوارشی مثل بیماری کرون است.
راضیه میرزاحیدری