تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رفتارهای نوجوانان: کدوم یکی از نوع غیرطبیعی و خطرناک است؟

دوره نوجوانی یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی فرزندان است که تأثیر عمیقی بر روان و شخصیت آنها در آینده خواهد داشت. در این دوره، رفتارهای کودکانه‌تری دیده می‌شود که برخی از آن‌ها طبیعی و برخی دیگر نگران‌کننده می‌باشند. برخی از رفتارهای طبیعی شامل حساسیت به ظاهر، تغییرات خلق و خو، حواس پرتی‌ها و تنبلی می‌باشد. اما رفتارهایی همچون استفاده از مواد مخدر، رها کردن دوستان، فرار از مدرسه و دروغگویی نشانه‌های نگران کننده‌تری هستند که نیاز به توجه و مداخله دارند. در این دوره، توجه به رفتارهای فرزندان و تشخیص میزان طبیعی یا نگران‌کننده بودن آن‌ها بسیار مهم است. به عنوان والدین، باید به دقت و حساسیت بیشتری نسبت به این رفتارها نگاه کنیم و در صورت نیاز با مشاوره و پشتیبانی متخصصان، آنها را به مسیر صحیح هدایت کنیم.

دوره نوجوانی یکی از حساس ترین دورهای زندگی فرزندان شما است و در این دوره ها باید حساسیت بیشتری در رفتار با آنها به خرج بدهید.

کدام رفتار نوجوان طبیعی و کدام نگران کننده است؟

نمناک نوشت، دوره نوجوانی یکی از حساس ترین، دوره های زندگی است که بر روی سلامت روان و شخصیت فرد تا دوران بزرگسانی تاثیرگذار خواهد بود تا جایی که ریشه بسیاری از مشکلات جسمانی، اجتماعی و روانی افراد در بزرگسالی، در دوران بلوغ و نوجوانی نهفته است. همه نوجوانان، در این دوره نوجوانان گاهی بداخلاق می‌شوند، مشاجره می‌کنند و یا حالت گوشه‌گیری از خود نشان می‌دهند. این رفتارها طبیعی بوده اما اگر از خط قرمزها عبور شود و تبدیل به رفتارهای همیشگی گردد، نگران کننده بوده و باید جدی گرفته شود. در این بخش از نمناک خواهیم گفت که کدام رفتار نوجوان طبیعی و کدام نگران کننده است.

حساسیت به ظاهر

نوجوانان بیشتر به ظاهر جسمی اهمیت می دهند و حساسیت بیشتر به تصویر بدن دارند، این رفتار نوجوانان طبیعی اما فوبیای اجتماعی یا گوشه‌گیری، کمال گرایی و استانداردهای غیر واقعی، پرخوری یا محدودیت غذا خوردن، وسواس در مورد بهداشت وبی‌توجهی به بهداشت در نوجوانان رفتارهایی نگران کننده است.

تغییرات خلق و خو

نوجوانان در این سن حساس بد خلق‌تر از همیشه خواهند شد اما تغییرات شدید خلق و خو،رفتارهای مخاطره آمیز وابسته به خلق،حملات پانیک، خود آسیبی یا تفکر خودکشی،افسردگی شدید در نوجوانان بسیار نگران کننده هستند. افزایش خشم و پرخاشگری علامت خطری است در رفتارهای نوجوان که باید جدی گرفته شود.

حواس پرتی‌های متعدد و تنبلی

برخی از نوجوانان دچار تنبلی می‌شوند و گاهی دوست ندارند کارهایشان را سر موقع انجام دهند،این رفتار طبیعی است اما حواس پرتی‌های متعدد تا ناتوانی برای تکمیل تکالیف یا پروژه‌ها، عدم تمرکز که در کار یا وظایف روزانه اختلال ایجاد می‌کند، دیر کردن همیشگی در قرار ملاقات‌ها رفتارهای نگران کننده می‌باشند.

تعارض والدین و نوجوان

در سنین نوجوانی، نوجوانان با والدینشان دچار اختلاف شده و تعارض والدین و نوجوان افزایش می‌یابد اما پرخاشگری کلامی یا فیزیکی و فرار ار خانه رفتارهای نگران کننده در نوجوانان هستند.

تمایل به امتحان کردن سیگار

برخی از نوجوانان تمایل به امتحان کردن سیگار و… دارند اما بسیاری از مواقع در حد تمایل باقی می ماند و کار به امتحان کردن نمی کشد، سوء مصرف مواد، فروش مواد مخدر، مصرف کردن گروهی از نگران کننده‌ترین رفتارها در نوجوانان هستند.

فرار از مدرسه

نوجوانان گاهی دوست ندارند به مدرسه بروند و شروع امتحانات موجب استرس در آنها می‌شود، این رفتار کاملاً طبیعی است اما امتناع از مدرسه رفتن، عدم ارتباط با مدرسه یا همسالان، فرار از مدرسه، ترک تحصیل، قلدری یا مورد اذیت و آزار قرار گرفتن از رفتارهای نگران کننده در نوجوانان هستند.

رها کردن دوستان

بیشتر نوجوانان گاهی با دوستان خود مشاجره کرده اما پس از مدتی دوست می شوند، این رفتار طبیعی بوده اما اگر نوجوان ناگهان دست از وقت گذراندن با دوستانش برداشت، می‌تواند نشانه‌ این باشد که از درون با چیزی درگیر است که نمی‌تواند در موردش صحبت کند. تشکیل روابط دوستانه ناگهانی با یک گروه نیز می‌تواند نشانه‌ای برای سوء مصرف مواد و یا انجام کارهای خطرناک باشد.

دروغگویی

عادی است که نوجوانان تا حدودی کارهای خود را پنهانی انجام دهند و از والدین خود خواستار حفظ حریم خصوصی در هنگام جنبه های مختلف زندگی خود شوند اما هنگامی که نوجوانان برای مخفی کردن رفتارهای خطرناک شروع به دروغ گفتن می کنند، به یک پرچم قرمز تبدیل می شود.

 

طناز السادات حسینی فر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!