راهنمای تهیه تاک پلو: قدم به قدم به طعم اصلی و دلنشین
تاک پلو یکی از غذاهای سنتی و سادهای است که با استفاده از برگ مو و برنج تهیه میشود. این غذا از طعم ترش مزه برگ مو برای علاقهمندان به این طعم جذاب است. در تهیه تاک پلو، ابتدا برنج را بخیسانده، سپس برگهای مو را خرد کرده و پیاز را تفت داده و به مواد اضافه میکنیم. همچنین از نمک، زعفران، و شوید خشک برای افزودن طعم به غذا استفاده میشود. بعد از ترکیب تمام مواد و رسیدن به نقطه جوش، آب قابلمه را تا ابتدای پزدن تبخیر کرده و سپس برای حدود 30-35 دقیقه اجازه میدهیم تاک پلو پخته شود. در نهایت، آماده تاک پلو را در ظرف سرو میریزیم و با دیگران به اشتراک میگذاریم. این غذا سلیقهای میباشد و میتوانید با اضافه کردن انواع مواد دیگر نظیر لپه یا عدس، آن را متنوعتر کنید. امیدوارم این توضیحات برای شما مفید واضح بوده باشد.
تاک پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار سادهای است که با مواد اولیه در دسترسی آماده میشود. در این غذا از برگ درخت انگور یا همان برگ مو استفاده میشود. برخی در این غذا از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده میکنند و برخی به تنهایی برنج و برگ مو را میپزند.
شاید تا به حال نام این غذا را نشنیده باشید یا تصور کنید که ممکن است طعم جالبی نداشته باشد؛ اما اگر علاقهمند به طعمهای ترش مزه هستید به شما توصیه میکنیم که از چشیدن این غذا غافل نشوید.
ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ یکی از کاملترین و خوشمزهترین روشهای تهیه تاک پلو را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکات مهمی که در تهیه این غذا باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه تاک پلو
مواد لازم جهت تهیه تاک پلو به شرح زیر است:
برگ درخت مو۱۰۰-۱۵۰ گرمبرنج۲ پیمانهنمکبه مقدار دلخواهمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازمپیاز۱ عددشوید خشک۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه تاک پلو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۳۵-۴۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی آسان قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی برنج
۱-۲ ساعت قبل از طبخ غذا برنج را تمیز کنید و با مقداری آب آن را بخیسانید.
مرحله دوم: آماده سازی برگ مو
برگ موها را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. حال ساقههای چوبی برگ را با کمک قیچی یا چاقو جدا سازید.
سعی کنید از برگهای تازه و جوان استفاده کنید تا طعم بهتری به غذای شما دهد.
برگهای تمیز شده را با کمک چاقو خرد کنید و درون ظرف مناسبی قرار دهید.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در قابلمهای که قصد طبخ پلو را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود.
پیازهای نگینی خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
حال برگ موهای خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا برگها کمی تغییر رنگ دهند.
مرحله چهارم: افزودن برنج، نمک، آب جوش، شوید خشک و محلول زعفران
برنجهای خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
آب جوش، نمک، شوید خشک و محلول زعفران را نیز به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.
سپس حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا آب درون قابلمه کاملا تبخیر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو با پودر گل محمدی
مرحله پنجم: پخت تاک پلو
پس از تبخیر شدن آب، محتوای درون قابلمه را از سمت دیوارهها دور کنید و در مرکز قابلمه جمع کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۳۰-۳۵ دقیقه ای زمان دهید تا تاک پلو خوشمزه و جذاب شما بپزد.
پس از پخت پلو را در ظرف سرو بریزید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خرم آبادی
نکات و فوت و فنهای تهیه تاک پلو
در تهیه تاک پلو به ۴ نکته زیر توجه داشته باشید:
میتوانید برنج را به صورت آبکشی تهیه کنید و بعد با ترکیب پیاز داغ و برگ مو برنج را لایه لایه درون قابلمه بریزید.استفاده از پیاز، شوید و محلول زعفران در این غذا کاملا سلیقهای است.این غذا را در کنار انواع خوراک با با گوشتهای مختلف میتوانید طبخ کنید.برخی در تهیه این غذا از مقداری لپه یا عدس نیز استفاده میکنند.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به غذاهای سنتی و قدیمی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش ساده و کامل بالا تاک پلو خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اگر شما نیز در تهیه این غذا از ترفندهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن این غذا میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.