كدام دو كشور در مواجهه با جنگ هستهای ایمنی خود را حفظ میکنند؟
در این نوشته، آنی جیکوبسون، یک روزنامهنگار اهل کنکتیکات آمریکا، به بررسی اثرات احتمالی جنگ هستهای پرداخته است. او براساس تحقیقات و مصاحبههای خود اظهار میکند که اگر چنین جنگی رخ دهد، فقط دو کشور احتمالاً جان سالم بهدر برده و بقیه جمعیت جهان قربانی خواهند شد. او همچنین به این نکته اشاره میکند که در صورت روی بخت زدن چنین جنگی، حداقل پنج میلیارد نفر در سراسر جهان جان خود را از دست خواهند داد.
بر اساس تحلیلهای متخصصان، جیکوبسون بیان میکند که اثرات جنگ هستهای به اندازهای ویرانگر است که در صورت حدوقلی 72 ساعت، حداقل 5 میلیارد نفر از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به طور خاص، او به زهکشی قارهها در پی انقراض تعداد بسیاری از مناطق و مرگ از گرسنگی اشاره میکند. این تحلیلات از دیدگاه تولید غذا و توان کشاورزی پس از جنگ هستهای و نابودی لایه ازن و تاثیرات مخرب تشعشعات نور خورشید نیز مورد بررسی قرار میگیرد. این نگارنده معتقد است که تنها استرالیا و نیوزیلند ممکن است بتوانند پس از این جنگ، به بقای خود ادامه دهند.
خبرآنلاین نوشت: «آنی جیکوبسون» که روزنامهنگاری اهل کنکتیکات آمریکاست، پس از سالها بررسی و مصاحبه با محققان و متخصصان میگوید، اگر جنگ هستهای رخ دهد، احتمالا فقط دو کشور جان سالم بهدر میبرند.
بنابربررسیهای متخصصان، اگر جنگ هسته ای رخ دهد، فقط در مدت ۷۲ ساعت حداقل ۵ میلیارد نفر در سراسر دنیا جان خود را از دست میدهند.
آنی جیکوبسن، روزنامهنگار محقق نیویورکتایمز و برنده جایزه پولیتزر سال ۲۰۱۶ بهعنوان بهترین نویسنده، پس از سالها تحقیق و تفحص از اثرات احتمالی جنگ هستهای میگوید و مدعی است فقط دو کشور احتمالا از این جنگ جان سالم بهدر میبرند. البته او احتمال بقای این دو کشور را هم با اطمینان صددرصد نمیگوید و لفظ «احتمالا» را حداقل دوبار برای آن بهکار میبرد.
دلایلی که جیکوبسن، پس از گفتگو با متخصصان، برای نابودی بشریت بهدنبال جنگ هستهای برمیشمرد این است که پس از حمله اتمی در نیمکره شمالی، دود غلیظی ناشی از آتش سوزان، سه قاره را فرا میگیرد و این مناطق را وارد عصر کوچک یخبندان میکند. در این وضعیت مناطقی چون آیووا و اوکراین حداقل تا ۱۰ سال پوشیده از برف میمانند.
همچنین در این قارهها توانایی کشاورزی از بین میرود و بازماندگان جنگ از گرسنگی خواهند مرد.
مشکل دیگری که پس از جنگ هستهای رخ میدهد، اثرات مسمومکننده تشعشعات نور خورشید است. زیرا در اثر انفجارهای هستهای، لایه ازن بهشدت صدمه میبیند و مردم دیگر نمیتوانند روی زمین و زیر نور خورشید قرار گیرند و حتما باید در زیرزمینها پناه بگیرند.
جیکوبسن از قول پروفسور برایان تون، متخصص هواشناسی و علوم جوی، میگوید، «از آنجاییکه خاک استرالیا و نیوزیلند همچنان قابلیت کشاورزی خواهند داشت، این دو کشور احتمالا میتوانند به بقای خود ادامه دهند.»
راضیه میرزاحیدری