تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آموزش گرمساری مجلسی با راز و رمزهای ته چین

ته چین یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران است که به عنوان یک غذای تشریفاتی و مجلسی شناخته می‌شود. ترکیبی طعم‌دار از برنج، گوشت و ادویه‌های مختلف که با هم ترکیبی لذت بخش و شگفت‌انگیز ایجاد می‌کنند. ویژگی اصلی ته چین گرمساری، استفاده از ادویه‌های خاص و اعیانی در تهیه آن است که به آن طعم منحصر به فردی می‌بخشد.

مواد اصلی این غذا عبارتند از برنج، گوشت گوسفندی، پیاز، زعفران، ادویه‌های تهیه شده به‌خصوص برای ته چین، کشمش و سایر ادویه‌هایی که به تهیه آن اضافه می‌شوند. اما هنگام تهیه ته چین برای نگهداری از طعم و مزه بهتر، باید مراحل تهیه را دقیقا دنبال کرد.

دستور تهیه این غذای لذیذ نیازمند ذوق، دقت و حوصله است. اما با رعایت مراحل و استفاده از تمامی ادویه‌های لازم می‌توانید یک ته چین فوق‌العاده را درست کنید و از طعمی منحصر به فرد لذت ببرید. امیدوارم با دنبال کردن دستور تهیه و تهیه این غذای خوشمزه، لحظات خوشی را سپری کنید و از طعم‌های خوب ایرانی لذت ببرید.

تک فان- «فقط ته چین مرغ بلدی؟ بیا اینو یاد بگیر تا عاشقش بشی!»

ته چین به عنوان یک غذای تشریفاتی و مجلسی به حساب می‌آید که تقریبا باب دل همه افراد است! به همان میزان که تنوع پلو و خورش داریم شما می‌توانید تغییراتی در تهیه کردن ته چین هم ایجاد کرده و از طعم‌های جدید آن لذت ببرید!

به گزارش تک فان، ته چین گرمساری همانطور که از اسمش پیداست مربوط به شهرستان گرمسار است و سبکی اعیانی و جذاب در پخت ته چین در آن به کار برده شده است که بتوانید برای مهمانی‌ها با خیال راحت از آن استفاده کرده و مقابل عزیزانتان سرافراز باشید!

دستور پخت این ته چین با این میزان مواد برای 12 نفر کفایت می‌کند.

مواد لازم:

ماده غذاییمقداربرنج۱۰ پیمانهگوشت تازه گوسفندی (سردست یا ماهیچه)  یک کیلوگرمپیاز بزرگ نگینی خرد شده۲ عددزعفران دم کرده غلیظبه میزان سخاوت شمازردچوبهنصف قاشق چایخوریدارچین برای تفت دادن کشمش۱ قاشق چایخورینمکبه مقدار دلخواهادویه مخصوص ته‌چین گرمساری: دارچین، پودر گوجه خشک، گرده غوره، گرده لیمو، فلفل و پودر زیره 

هر کدام ۱ قاشق مرباخوری (دارچین ۱ قاشق چایخوری)

کشمش

۲ لیوان فرانسوی

طرز تهیه:

روال تهیه این ته چین کمی با ته چین گوشت و خورش‌هایی که در آنها گوشت وجود دارد متفاوت است. در ابتدا شما باید گوشت گوسفندی را به جای اینکه تکه‌ای خرد کنید به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید و با ادویه پلویی مخصوص ته چین، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز و پیازی که پوست گرفتید و نگینی خرد کردید در یک ظرف ریخته و اجازه بدهید به مدت یک شب تا صبح در ظرفی دربسته داخل یخچال بماند تا به خوبی مزه دار شود.

برنج را از چند ساعت قبل با مقدار لازم آب در ظرفی ریخته و خیس کنید.

کشمش را هم پاک کرده و دم‌های آنها را بگیرید و بعد از شست و شو در آب بخیسانید!

قابلمه موردنظرتان را انتخاب کنید و در آن آب و نمک ریخته و روی گاز بگذارید. وقتی آب به جوش آمد برنج را در آن ریخته و زمانی که مغز آن کمی نرم شد آبکشی کنید.

کف قابلمه را روغن بریزید و از ته دیگ موردنظرتان آن را پوشش بدهید. نصف برنجی را که آبکشی کردید روی ته دیگ‌ها بریزید و گوشت مزه‌دار شده را به همراه همان پیاز و ادویه‌ای که در آن خوابانده بوده‌اید به عنوان لایه بعدی روی برنج‌ قرار بدهید. زعفران دم کرده را به همراه نمک و ادویه پلویی روی گوشت‌ها بپاشید و بقیه برنج را داخل قابلمه ریخته و شعله گاز را زیاد کنید و در قابلمه را هم ببندید. وقتی بخار را در قابلمه مشاهده کردید حرارت گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا به مدت 1 ساعت ته چین بپزد.

در این فاصله کشمش را با روغن حیوانی یا کره، زردچوبه و دارچین تفت بدهید و یک ساعت قبل از اینکه پخت برنج به پایان برسد روی آن بریزید. از آنجا که پیازداغ مجلسی طعم غذا را لذیذتر می‌کند در صورت تمایل، یک عدد پیاز را سرخ کرده و داخل قابلمه بریزید و سپس کشمش را به آن اضافه کنید.

 

در شهرهای اطراف گرمسار مانند شاهرود، ته‌چین را با تفاوت‌هایی تهیه می‌کنند که در مقاله‌های بعدی دستور آنها را هم خدمت شما ارائه خواهیم کرد. از بابت پخت گوشت خیالتان راحت باشد. گوشت با مزه دار شدن و در یخچال ماندن ترد می‌شود و هنگام دم شدن برنج  همراه بخار مغزپخت می‌شود.

امیدوارم از طعم این غذای سنتی و خوشمزه نهایت لذت را ببرید! نوش جان.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!