اکتشاف یو پی اس: راهنمای خرید و آشنایی با مدلهای مختلف یو پی اس • مجله زندگی به تصویر
یو پی اس یا UPS به عنوان یک تجهیزات الکترونیکی کاربردی در زندگی روزمره ما معرفی شده است. این دستگاهها برای حفظ امنیت داده ها و اطمینان از ادامه فعالیت تجهیزات الکترونیکی در صورت قطعی برق استفاده می شوند. خرید یک یو پی اس می تواند به شما اطمینان بخشد که تجهیزات شما در هنگام انقطاع برق از آسیب محافظت می شوند و فرصت کافی برای ذخیره سازی داده های مهمتر را برای شما فراهم می کند.
با توجه به اهمیت یو پی اس در زندگی روزمره، آشنایی با انواع مختلف یو پی اس نیز حائز اهمیت است. برخی از انواع یو پی اس ها دارای قابلیت های خاصی مانند پشتیبانی از تجهیزات حساس یا افزایش ظرفیت باتری هستند که بر اساس نیازهای شما باید انتخاب شوند.
بنابراین، قبل از خرید یک یو پی اس، بهتر است با انواع مختلف آن آشنا شده و نیازهای خود را مشخص کنید تا بتوانید بهترین تجهیزات را برای خود انتخاب کنید.
امروزه خرید یو پی اس به یکی از دغدغه های اصلی شرکت ها، اداره جات و ارگان های رسمی تبدیل شده است. یو پی اس ها اغلب برای محافظت از کامپیوترهای شخصی، مراکز کامپیوتری، سرورها، مخابرات، بیمارستان ها، کارخانجات و صنایع مهم استفاده می شود که در برابر نوسانات ولتاژ، نویز و قطعی برق به خوبی عمل می کند.
اگر شما هم قصد خرید یو پی اس خوب و با کیفیت را دارید تا از دست قطعی و نوسانات برق در امان باشید تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات مفید و جامعی را در باره یو پی اس ها به دست آورید.
ups چیست و چه کاربردی دارد؟
ابتدا، خوب است بدانیم مخفف کلمه ups ، Uninterruptible Power Supply است که معنی منبع تغذیه بدون وقفه را دارا می باشد. سیستم یو پی اس بین برق شهری و تجهیزات مصرف کننده قرار می گیرد که نه تنها مصرف برق شبکه را تنظیم می کن و از قطعی برق جلوگیری می کندد، بلکه از نفوذ نویز و تداخل و مشکلات احتمالی جلوگیری می کند و در واقع تقش یک محافظ را بازی می کند.
Ups چگونه ساخته میشود؟
ساختار یوپیاس به این صورت است که برق ورودی به مبدل می رود و با بهینه و تنظیم سازی آن در خروجی به مصرف کننده می رسد. در هنگام قطع برق از منبع باتری برای تامین انرژی استفاده می شود. برای صرفه جویی در انرژی هنگام سوئیچینگ، از خازن ها از برق شهری به باتری و بالعکس استفاده می شود.
چند نوع ups وجود دارد؟
اکثر مردم به اشتباه فکر می کنند که فناوری UPS محدود به آفلاین و آنلاین است در حالی که فناوری های زیادی وجود دارد. خرید یو پی اس، باید توجه کافی شود.
یوپیاس ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند
static upsrotary upshybrid static/rotary ups
به دلیل این که در کشور عزیزمان بیشتر از مدل استاتیک استفاده می شود، ما ه به تحلیل و بررسی این سری از یو پی اس ها می پردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
یو پی اس استاتیک چیست؟
یو پیاس استاتیک یکی از پرکاربردترین انواع یو پی اس است. یکی از مهمترین مزایای این نوع راندمان بالا و THD پایین است. ضعف این یو پی اس ها عملکرد ضعیف آنها با بارهای خطی و نامتعادل است. این نوع به سه دسته آفلاین، آنلاین، لاین اینتراکتیو تقسیم می شود.
کاربرد های یو پی اس آفلاین
یو پیاس های آفلاین عمدتاً برای تغذیه رایانه های شخصی استفاده می شوند. این نوع سیستم یو پی اس در صورت قطعی برق یا خرابی منبع ورودی، سریعا جای خود را با منبع تغذیه اصلی عوض می کند و برقی که وارد دستگاه می شود توسط انرژی ذخیره شده در باتری و اینورتر تامین می شود. در شرایط عادی ، برق از ورودی به خروجی منتقل می شود و اینورتر کار نمی کند. این نوع یو پی اس به عنوان استندبای نیز شناخته می شود.
کاربرد یو پی اس های آنلاین
این نوع UPS معمولاً همانطور که در بالا توضیح داده شد، برق ورودی را اصلاح کرده و جلوی نویز و نوسانات را برای ورود به تجهیزات می گیرد و آن ها را فیلتر می کند و به کار خود ادامه می دهد.
یک یو پی اس آنلاین به گونه ای طراحی شده است که برق AC ورودی ابتدا از طریق رکتیفایر به برق DC تبدیل می شود. لازم به ذکر است برای تکرار عکس این عمل یعنی تبدیل برق DC به برق AC از اینورتر استفاده می شود.
بنابراین ارتباط دو طرفه امکان پذیر نیست. این نوع یو پی اس ها در صورت بروز نقص فنی، اضافه بار یا افزایش شدید دما به حالت بای پس می روند.
امروزه از یو پی اس های آنلاین استفاده بیشتری نسبت به سایر مدل ها می شود زیرا ایمنی و حفاظتی که ارائه می دهند قابل قبول و مطلوب است، و کیفیت نسبتا بالایی نسبت به یو پی اس های لاین اینتر اکتیو و آنلاین دارد. در این مدل از یو پیاس ها زمان تعویض یا سوئیچینگ تقریبا صفر است.
کاربردهای یو پی اس لاین اینتراکتیو
در یو پی اس های لاین اینتراکتیو اینورتر به خروجی متصل است و همیشه فعال است و در زمان کارکرد عادی وظیفه شارژ باتری را بر عهده دارد
. هر گاه برق از محدوده مجاز فراتر رفت و یا برق قطع شود اینورتر و باتری انرژی را تامین می کنند تا برق خروجی قطع نشود مدت زمان تعویض ۲ تا ۴ میلی ثانیه است.
ترانسفورماتورها اغلب برای تنظیم ولتاژ خروجی توسط سیستم ups استفاده می شوند. در این مدل از یو پی اس از فیلترهای بیشتری نسبت به یو پی اس آفلاین استفاده شده است، بنابراین نوسان خروجی و نویز کاهش می یابد، اما این اصلاح ولتاژ چندان دقیق نیست. بنابراین در شبکه های کوچک و مکان های غیر بحرانی استفاده می شوند.
باتری ups به چند دسته تقسیم بندی می شوند؟
نحوه جایگیری باتری در سیستم ups ، دو نوع باتری خارجی و باتری داخلی است. یو پی اس هایی با باتری های داخلی اغلب به عنوان نوع S شناخته می شوند. شارژر این مدل در اصل ۱ آمپر است و به باتری با حداکثر ظرفیت ۹ آمپر ساعت متصل می شود. برای کارهایی که نیاز به باتری هایی با ظرفیت بالا دارند، از یک یو پی اس با باتری خارجی به نام L هم در بازار یافت می شوند استفاده می شود که نسبت به مدل اینترنال شارژ قوی تری دارند.
نکات مهم در خرید بهترین UPS با قیمت مناسب
مهمترین فاکتور های انتخاب و خرید UPS ها، دارا بودن ولتاژ خروجی سینوسی با کمترین هارمونیک در دستگاه تثبیت کننده برق است، که همچنین ورودی و خروجی های این دستگاه ها، ایزوله شده باشند.
دستگاه مناسب برای انتخاب به عنوان یو پی اس، باید دارای تداخلات مغناطیسی بسیار کم باشد و از همه مهمتر، قیمت و وزن آن نیز کم با بازدهی بالا داشته باشد.
یکی از نکات مهم دیگر در خرید و انتخاب UPS میزان کشش آمپر است که قبل از انتخاب آن باید توان و انتظاراتی که از این دستگاه داریم را بررسی کنیم تا بدانید دستگاه مورد نظر ما، کشش مصرف برقی ما را دارد یا خیر؟!
در بررسی کشش یو پی اس در مواقع استفاده و مصرف از برق، جهت بهبود در عملکرد آن و همچنین پشتیبانی در مواقع قطعی ناگهانی برق، باید توان دستگاه تثبیت کننده برق را بالاتر از ماکزیمم توان مورد نیاز وسیله های برقی و الکتریکی در نظر بگیریم.
اگر قصد آن ر داشته باشیم که برای دستگاه هایی مانند؛ الکتروموتور ها و تجهیزاتی مثل پرینتر ها و چاپگر ها که سیکل حرارتی و نیاز به جریان راه اندازی قوی دارند، یو پی اس تهیه کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که دستگاه تثبیت کننده مورد نظر ما قدرت تحمل جریان راه اندازی و بالا این نمونه از دستگاه ها را دارد یا نه؟!
و اما اگر بخواهیم به طور جزئی تر به نکاتی که باید در خرید UPS به آن دقت داشته باشید را شرح دهیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنید که در مقایسه بهتر است به این نکات توجه کای را داشته باشید:
انواع UPS و توجه به تکنولوژی آن
(انتخاب میان یو پی اس های آنلاین، لایتنر اکتیو و یا آفلاین)(انتخاب با توجه به تک فاز، سه فاز و یا سه به تک فاز بودن دستگاه تثبیت کننده برق)(دستگاه به ترانس بیس مجهز است و یا به ترانس لس)
نوع دستگاه های متصل شده و یا میزان قدرت آن
(با توجه به تعیین حداکثر زمان قطع برق در منطقه)(تعیین میزان مصرف در مصرف کننده های مختلف با بررسی نیازمندی ها و انتظارت)(تعداد استفاده از چند باتری، وابسته به اندازه باتری ها و فضای فیزیکی)(بررسی پارامتر و آمپر ساعت با توجه به برندی که خریداری می کنید)
محل نصب، راه اندازی و نگهداری UPS
(با توجه به وزن و ابعاد دستگاه های تثبیت کننده، باید بدانید که بهترین مکان برای نصب و راه اندازی آن کجاست؟)(توجه به محلی که قرار است در آنجا نصب و راه اندازی شود، به طور کلی توجه به استاندارد های محل قرارگیری ups)( استاندارد های قبل توجه شامل؛ مشخصات فیزیکی، مساحت محیط، مسیر عبور برای سرویس دهی ups و گرد و بار، دما و رطوبت و تهویه هوا)
خرید یو پی اس
برای خرید ups و استعلام قیمت دستگاه یو پی اس می توانید به سایت تسلا یو پی اس مراجعه کنید و بین محصولات مختلف بگردید و مناسبت ترین محصول را بسته به نیاز و بودجه خود انتخاب و خریداری کنید. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره هنگام خرید با تیم پشتیبانی تسلا یو پی اس در تماس باشید. تیم مجرب و حرفه ای تسلا یو پی اس در این مسیر همراه شماست تا یک خرید با کیفیت با بازدهی بالا را به همراه داشته باشید.
نتیجه گیری
در این مطلب در باره خرید یو پی اس به بحث و گفت و گو پرداختیم. یو پی اس منبع تغذیه بدون وقفه است که هم از خاموش شدن قطعات و وسایل برقی ضروری جلو گیری می کند هم محافظ خوبی در برابر نوسانات برق به حساب می آید.