سری بزن به آشنای بافقلا قاتق گیلانی | آشپزی لذت بخش و خاص از غذاهای منطقهای شمالی ایران
باقلا قاتق یکی از غذاهای محبوب و معروف منطقه گیلان است که با طعم خاص و منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده است. این غذا از مواد اصلی مانند پاچ باقلا، تخم مرغ، شوید خشک، کره یا روغن، سیر، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین تهیه میشود.
برای آمادهسازی باقلا قاتق، ابتدا پوست باقلاها را جدا کرده و سپس آنها را با سیر و شوید خشک تفت داده و سپس زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین به مواد اضافه کرده و به هم بزنید. سپس آب را اضافه و تخم مرغ را به غذا اضافه کنید و آماده شدن غذا را بررسی کنید.
باقلا قاتق میتواند بهعنوان یک انتخاب مناسب برای نهار، شام، پیش غذا یا افطار در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار گیرد. حتما توجه کنید که این دستور آشپزی برای ۴ نفر مناسب است و زمان لازم برای آمادهسازی و پخت آن حدود ۲۰ دقیقه است.
نمناک نوشت: باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است که در این بخش طرز تهیه “باقلا قاتق” گیلانی را آموزش می دهد.
طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی
باقلا قاتق یکی از خورشت های معروف و محلی گیلان می باشد که طرز تهیه آسانی دارد. باقالا قاتق برای گیاه خواران می توانید یک غذای لذیذ و خوشمزه باشد. این غذا بسیار پرفایده می باشد.
مواد لازم باقالی قاتوق
مواد لازممیزان لازمپاچ باقلا300 گرمتخم مرغ3 عددشوید خشک4 قاشق غذاخوریکره و یا روغن زیتون50گرمسیر4 حبهآب1 لیترزرد چوبه1 قاشق چایخورینمک وفلفل سیاهبه میزان لازمدارچینبه میزان دلخواه
طرز تهیه باقالا قاتق گیلانی
مرحله اول :
برای تهیه باقالا قاتق ابتدا پوست باقلا ها را جدا کنید و در تابه و یا قابلمه ای مناسب به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید.
مرحله دوم :
پس از اینکه باقالا ها را مقداری تفت دادید سیر ها را پوست بگیرید و بشورید. سیر ها را رنده کنید و به باقلا ها اضافه کنید تا بوی سیر بلند شود.
مرحله سوم :
شوید خشک را کمکم به باقلا ها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
مرحله چهارم :
زردچوبه و نمک را نیز به مواد باقالی قاتوق اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.
مرحله پنجم :
فلفل سیاه و دارچین را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید. دارچین کاملا دلخواه است شما می توانید آن را اضافه نکنید.
مرحله ششم :
در ادامه ا لیتر آب روی آن ها بریزید تا باقلا نیم پز شود و آب به جوش آید.
مرحله هفتم :
وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه کنید. تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند.
نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی
پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواربار می توانید بخرید.
پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له میشود.
تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده ، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
راضیه میرزاحیدری