مستاجران دارای فرصت ۵ ساله برای اعتراضات و شکایتها
در این نوشته، ابوالفضل نوروزی در مورد حفظ حقوق مستاجران و موجران در قرارداد اجاره مسکن صحبت کرده است. او اشاره کرده که در صورتی که موجر قراردادی با مستاجران بیش از سقف اجاره تعیین شده منعقد کند، مستاجران حق دارند تا 5 سال فرصت داشته باشند تا در شورای حل اختلاف شکایتهای خود را ثبت کنند.
همچنین، نوروزی بیان کرده است که اگر موجر اجارهای بیش از حد مجاز دریافت کند، باید مبلغ اضافی را به مستاجر بازپرداخت کند و همچنین مشمول جریمه دو برابری مبلغ اضافی خواهد شد.
او افزوده که هر فرد حق دارد یک اقامتگاه اصلی و یک فرعی داشته باشد و هر گونه جابجایی بین مکانهای اقامتی باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود، در غیر اینصورت مشمول جرایم مالیاتی خواهد شد. این اقدامات به منظور حفظ حقوق مستاجران و موجران در حوزه اجاره مسکن است.
ابوالفضل نوروزی اظهار داشت: مستاجران در صورتی که موجر قرارداد بیش از سقف اجاره تعیین شده با آنها قرارداد منعقد کرده باشند ۵ سال فرصت دارند که در شورای حل اختلاف شکایتهای خود را ثبت کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی با بیان اینکه تعیین سقف اجاره و رعایت سقف اجاره تعیین شده در قالب قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن دارای ضمانت نامه اجرایی بسیار دقیقی و سختگیرانهای است گفت: در صورتی که موجر اجارهای بیش از تعیین سقف اجاره شده دریافت کند علاوه بر آنکه باید مبلغ مازاد دریافت شده به مستاجر بازگرداند مشمول جریمه دو برابری مبلغ دریافت شده خواهد شد که باید به حساب دولت واریز کند.
وی ادامه داد: مستاجر تا ۵ سال فرصت دارد که به دلیل افزایش گران فروشی و عدم رعایت سقف اجاره بها در شورای حل اختلاف شکایت کند.
نوروزی اظهار کرد: طبق قانون هر فرد میتواند یک اقامتگاه به عنوان اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه به عنوان فرعی داشته باشند چرا که هر فردی نمیتواند همزمان در چندین مکان سکونتگاه داشته باشد.
وی افزود: هر گونه جابه جایی برای موجر و مستاجر باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود و اگر به هر دلیلی موجر و یا مستاجر اقدام به ثبت اطلاعات خود نکند علاوه بر آنکه از معافیتهای مالیاتی محروم میشود در صورت ثبت اطلاعات غلط با آنها برخورد و مشمول جرائم مالیاتی خواهند شد.