تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سرسری سیر و خوشحال یا ناراحت؟

سیر یک گیاه با خواص درمانی و تقویتی است که در طب سنتی استفاده می‌شود. در طب سنتی، سیر به عنوان یک گیاه حل کننده، پاک کننده و خشک کننده رطوبت معرفی شده است و طبع آن گرم و خشک است. این گیاه به رقیق شدن خون و ضد عفونی بدن از سموم کمک می‌کند. مصرف سیر برای افراد بلغمی و سرد مزاج مفید است. طبق توصیه‌های طب سنتی، برای افراد گرم مزاج می‌توانند سیر را به صورت پخته و با مصلحاتی مانند گشنیز، کره و آب انار ترش و شیرین مصرف کنند. طبع سیر ترشی برخلاف سیر متعادل است. ترکیب سیر با مواد دیگر می‌تواند طبع آن را تغییر دهد. در مجموع، شناخت طبع غذاها به ما کمک می‌کند تا بهترین استفاده از خواص آن‌ها را برداشته و مشکلاتی از جمله حساسیت‌ها را پیشگیری کنیم.

سیر یک گیاه مفید و سرشار از مواد مغذی است که در طب سنتی از آن برای درمان بیماری‌های مختلف و همچنین تقویت بدن استفاده می‌شود. به طور کلی خوراکی‌ها با توجه به طبعشان، اثربخشی متفاوتی در بدن دارند. اما طبع سیر سرد است یا گرم؟ در این مقاله از بخش دانستنی در تک فانبلاگ می‌توانید با طبع سیر در طب سنتی آشنا شوید.

طبع سیر در طب سنتی

در طب سنتی، سیر یک گیاه حل کننده، پاک کننده و خشک کننده رطوبت است که به رقیق شدن خون و ضد عفونی بدن از سموم کمک می‌کند. این گیاه در طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. میزان گرمی سیر درجه سه یعنی خیلی زیاد است و تنها یک درجه با گرمی درجه چهار که موجب مسمومیت می‌شود، فاصله دارد. درجه خشکی این گیاه نیز متوسط است. سیر تازه رطوبت بیشتری نسبت به سیر خشک دارد و از همین رو خواص آن از سیر خشک بیشتر است. حرارت سیر همانند حرارت ذاتی بدن است که به حل شدن مواد سفت و غلیظ در بدن کمک می‌کند.

مصلح سیر در طب سنتی

سیر طبع گرم و خشکی دارد و از همین رو مصرف آن برای افراد بلغمی و سرد مزاج مفید است. افرادی که طبع گرمی دارند، باید این گیاه را همراه با مصلح آن مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند. زیاده روی در مصرف سیر برای افراد گرم مزاج موجب بروز سردرد، بواسیر و افزایش صفرا در بدن می‌شود. برای کاهش عوارض سیر باید سیر را به صورت پخته مصرف کنید. در طب سنتی توصیه می‌شود تا سیر را با مقداری آب، نمک و کمی روغن بادام یا کره بپزید و بعد مصرف کنید. از دیگر مصلحات سیر نیز می‌توان به گشنیز، کره، سکنجبین و آب انار ترش و شیرین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: آیا سیر حساسیت زاست؟ ۸ علائم حساسیت به سیر

طبع سیر ترشی

طبع سیر ترشی برخلاف سیر متعادل است و از همین رو همه افراد با هر نوع طبعی می‌توانند در حد کم از آن استفاده کنند. از آن جایی که طبع سیر گرم و طبع سرکه سرد است، ترکیب این دو ماده موجب ایجاد یک ماده با طبع معتدل شده است. مصرف سیر ترشی به دلیل طبع متعادل حتی برای بیماران نیز مناسب است و مشکلی ایجاد نمی‌کند.

طبع انواع سیر و ترکیب آن با مواد دیگر

ترکیب کردن سیر با مواد دیگر موجب تغییر در طبع آن می‌شود. از طرف دیگر طبع سیر تازه با سیر خشک کمی متفاوت است و پختن سیر تغییراتی در طبع آن ایجاد می‌کند. در این بخش می‌توانید با طبع سیر به صورت ترکیبی با سایر مواد آشنا شوید.

طبع سیر و ماست: متعادل

طبع سیر و عسل: گرم

طبع سیر همدان: گرم و خشک

طبع سیر پخته: گرم و خشک (شدت گرمی و خشکی سیر بعد از پخت کمتر می‌شود)

طبع سیر تازه: گرم و تر

بیشتر بخوانید: روش‌های ساده و موثر برای از بین بردن بوی سیر

شناخت طبع غذاها و خوراکی‌ها به ما کمک می‌کند تا آن‌ها را در کنار مصلحاتشان مصرف کنیم و بعد از مصرف دچار مشکل نشویم. اگر طبع سردی دارید، اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند به متعادل شدن طبع شما کمک کند. افراد گرم مزاج نیز می‌توانند برای برخورداری از فواید سیر از آن در کنار مصلحات آن مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!