تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

تجربه نوشیدن چای در این شرایط: زمان برای جلوگیری از سرطان

مصرف قهوه و چای با دمای بالا، به خطر سرطان مری افراد نیست. اما، مصرف نوشیدنی‌های گرم می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش دهد. یک مطالعه در دانشگاه کمبریج نشان داد که نوشیدن قهوه و چای داغ می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مری را سه برابر افزایش دهد و سالانه حدود ۱۰۰۰۰ نفر در بریتانیا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

افراد ترجیح می‌دهند نوشیدنی‌های خیلی داغ مصرف کنند، بیش از ۴.۱ برابر خطر ابتلا به سرطان مری را تجربه می‌کنند. همچنین، آسیب حرارتی یکی از خطرات اصلی مصرف نوشیدنی‌های داغ محسوب می‌شود.

بهتر است از نوشیدن قهوه یا چای با دمای خیلی بالا پرهیز کرد و مصرف مایعات گرم را به حداقل رساند. این کار می‌تواند به پیشگیری از سرطان مری و آسیب به گلو کمک کند. به طور کلی، محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های داغ می‌تواند تأثیرات مثبتی بر روی سلامتی داشته باشد.

خبرآنلاین نوشت: مصرف قهوه با دمای بالا، خطر ابتلا به هیچ سرطانی جز سرطان مری را در پی ندارد. شاید تنها نکته‌ی مثبت برای طرفداران قهوه همین باشد!

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که اغلب نوشیدنی‌های گرم می‌نوشند، ۲.۸ برابر بیشتر نسبت به افرادی که نوشیدنی‌های گرم مصرف نمی‌کنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری هستند.

مطالعه‌ای در دانشگاه کمبریج صورت گرفت که نشان می‌دهد نوشیدن قهوه یا چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را تقریباً سه برابر بیشتر می‌کند. سالانه تقریباً ۱۰۰۰۰ نفر در بریتانیا به سرطان مری مبتلا می‌شوند. آخرین یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد، با اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های گرم می‌توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند.

طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای می‌نوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقه‌ای به نوشیدن نوشیدنی‌های گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

در این کارآزمایی همچنین از شرکت‌کنندگان در رابطه با دمای مطلوب نوشیدنی‌شان پرسیده شد؛ اینکه دوست دارند نوشیدنی خود را با چه دمایی بنوشند؟ گرم یا بسیار داغ؟

مشخص شد کسانی که نوشیدنی را با دمایی همچون دمای معادل دمنوش (گرم) ترجیح می‌دهند، نسبت به کسانی که به‌کل نوشیدنی گرم مصرف نمی‌کنند، تنها ۲.۷ برابر احتمال ابتلا به سرطان مری دارند؛ در حالی که خطر ابتلا به سرطان مری در علاقه‌مندان به دمای خیلی داغ، بیش از ۴.۱ برابر است.

آسیب حرارتی، محتمل‌ترین خطری است که علاقه‌مندان به نوشیدنی‌های گرم را تهدید می‌کند

طبق گفته‌ی دکتر استفان برگس، نویسنده این مطالعه، و همچنین بر اساس نتایج منتشرشده‌ در مجله Clinical Nutrition، مصرف قهوه با دمای بالا، خطر ابتلا به هیچ سرطانی جز سرطان مری را در پی ندارد. شاید تنها نکته‌ی مثبت برای طرفداران قهوه همین باشد!

محققان می‌گویند هرچند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سایر سرطان‌ها [به جز سرطان مری] را در بر ندارد، اما احتمالی‌ترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای فرد به وجود خواهد آورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلول‌های خطرناک است.

طبق باور کارشناسان، این آسیب حرارتی در مورد تمام نوشیدنی‌های داغ صدق می‌کند و تنها به مصرف قهوه و چای محدود نمی‌شود.

پرهیز از نوشیدن قهوه با دمای خیلی بالا، یک تمرین نتیجه‌بخش برای پیشگیری از خطرهای احتمالی است

اگر مادامی احساس کردید با نوشیدن مایعات داغ، گلوی شما دچار آسیب و اذیت می‌شود، در کنار مراجعه به پزشک، سعی کنید مصرف نوشیدنی‌های داغ را به حداقل برسانید. به تدریج شاهد نتایج مطلوب این کار خواهید بود.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!