امشب خودت را شگفت زده کن! شام چه طور؟ (شنبه 5 خرداد)
در این مطلب ما به بررسی 5 غذای خوشمزه و سالم برای شام امشب میپردازیم. در هر خانهای، تهیه غذا برای وعده شام یک چالش مهم است، زیرا همیشه نیاز به تنوع و خوشمزه بودن غذاها وجود دارد.
در این مطلب، رولت سیب زمینی، ساندویچ ماکارونی، جوجه چینی پفکی، پنکیک پیتزایی و تاک پلو ارائه شدهاند. این غذاها هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند و میتوانند گزینههای عالی برای شام امشب خانوادگی یا دوستانه شما باشند.
از آنجا که این غذاها از مواد اولیه سادهای تهیه میشوند و راههای اجرای متنوعی دارند، میتوانند به راحتی در هر خانهای تهیه شوند. اگر دنبال ایدههای جدید و خوشمزه برای شام خانوادگی خود هستید، حتما این مطالب را بخوانید و یکی از آنها را برای شام انتخاب کنید.
با تهیه و پختن این غذاها، مطمئنا شما و عزیزانتان لحظاتی لذتبخش و خاطرهانگیز را در کنار هم خواهید داشت. امیدواریم این مطالب مفید واقع شده و برای شما مفید باشد.
امشب شام چی درست کنم؟ شام چی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از افراد، اعم از خانهدار، شاغل یا دانشجو، پیدا کردن ایده و پختن یک غذای خوشمزه و سالم برای وعده شام است.
از این رو ما، در پنجمین روز خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای شام به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- تاک پلو
تاک پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار سادهای است که با مواد اولیه در دسترسی آماده میشود. در این غذا از برگ درخت انگور یا همان برگ مو استفاده میشود. برخی در این غذا از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده میکنند و برخی به تنهایی برنج و برگ مو را میپزند.
شاید تا به حال نام این غذا را نشنیده باشید یا تصور کنید که ممکن است طعم جالبی نداشته باشد؛ اما اگر علاقهمند به طعمهای ترش مزه هستید به شما توصیه میکنیم که از چشیدن این غذا غافل نشوید.
مراحل تهیه تاک پلو
مراحل تهیه تاک پلو به شرح زیر است:
ابتدا ۱-۲ ساعت قبل از طبخ غذا برنج را تمیز کنید و با مقداری آب آن را بخیسانید. در ادامه برگ موها را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود.حال ساقههای چوبی برگ را با کمک قیچی یا چاقو جدا سازید. سعی کنید از برگهای تازه و جوان استفاده کنید تا طعم بهتری به غذای شما دهد. برگهای تمیز شده را با کمک چاقو خرد کنید و درون ظرف مناسبی قرار دهید.سپس پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. در قابلمهای که قصد طبخ پلو را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود.اکنون پیازهای نگینی خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. سپس برگ موهای خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا برگها کمی تغییر رنگ دهند.در این مرحله برنجهای خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. آب جوش، نمک، شوید خشک و محلول زعفران را نیز به مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد. سپس حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا آب درون قابلمه کاملا تبخیر شود.
برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و خوشطعم روی لینک طرز تهیه تاک پلو کلیک کنید.
۲- جوجه چینی پفکی
جوجه چینی یکی از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار بینالمللی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. همان طور که از نام این غذا مشخص است اصالت آن به چین برمیگردد و در دسته بندی غذاهای فست فود یا سوخاری قرار میگیرد. با این تفاوت که بیشتر سوخاریها با پودر سوخاری و پودر پانکو تهیه میشوند؛ اما جوجه چینی با خمیر دستساز شل و آبکی طبخ میشود.
مراحل تهیه جوجه چینی پفکی
مراحل تهیه جوجه چینی پفکی به شرح زیر است:
ابتدا شیر را درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. منتظر بمانید تا شیر کمی ولرم و گرم شود. توجه داشت باشید که نیاز به جوشاندن شیر نیست همین که کمی ولرم شود کافی است.سپس مایه خمیر فوری را به شیر ولرم اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار گذارید. کمی به آن زمان دهید تا خمیر مایه عمل کند. در این بازه زمانی به سراغ آماده سازی بقیه مواد روید.در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده تخم مرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و با دور تند همزن برقی به قدری به هم زنید تا سفیده کاملاً پف کند و حجیم شود.هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که وقتی ظرف را برمیگردانید سفیده از ظرف نریزد. ماءالشعیر را به سفیدهها اضافه کنید و کمکم به هم زنید.حال زرده تخم مرغ را درون ظرف دیگری بریزید. کمی با چنگال به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شود. بیکینگ پودر را به زرده بیفزایید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.اکنون ترکیب فوق را کمکم به سفیده فرم گرفته اضافه کنید و با کمک لیسک مواد را به هم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
برای ادامه رسپی این غذای بین المللی خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه جوجه چینی پفکی کلیک کنید.
۳- پنکیک پیتزایی
پنکیک پیتزایی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین پنکیکهایی است که به عنوان فینگرفود میتوانید آن را مناسب با هر ذائقه و رژیم غذایی برای وعده شام تهیه و نوش جان کنید.
برای درست این پنکیک به مواد اولیه سادهای همچون سوسیس، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، قارچ و… نیاز دارید. در واقع پنکیک پیتزایی ترکیبی از مواد پنکیک و مواد پیتزا است که در زمان کوتاهی آماده میشود.
مراحل تهیه پنکیک پیتزایی
مراحل تهیه پنکیک پیتزایی به روش ترکیهای به شرح زیر است:
ابتدا سوسیسها را بشوید و پوست بگیرید. آنها را با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کنید. درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید، سوسیسهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا سوسیسها سرخ و برشته شوند.سپس گوجه فرنگی را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. گوجههای خرد شده را به سوسیس اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب اضافی گوجهها گرفته شود و کمی سرخ شوند. استفاده از گوجه فرنگی در تهیه این پنکیک کاملا سلیقهای و قابل حذف است. شما میتوانید از مقداری گوجه گیلاسی یا رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.حال فلفل دلمه و قارچها را به خوبی بشویید. قارچ را به صورت اسلایسی یا نگینی خرد کنید. فلفل دلمه را به همین ترتیب نگینی خرد کنید.در این مرحله ترکیب قارچ و فلفلدلمهای را به مواد درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب اضافی قارچها گرفته شود و عطر فلفلدلمهای آزاد شود.اکنون پنیر پارمسان را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و کمی به هم زنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید تا مواد پیتزایی شما خنک شود.
برای ادامه رسپی این غذای فانتزی و لذیذ روی لینک طرز تهیه پنکیک پیتزایی کلیک کنید.
۴- ساندویچ ماکارونی
ساندویچ ماکارونی یکی از انواع ساندویچهایی است که در دهه ۵۰ بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفت. این ساندویچ پرطرفدار و خوشمزه ترکیبی از غذای بسیار محبوب یعنی ماکارونی و نان باگت است. امروزه با گذشت زمان و تنوع بسیار زیاد انواع نانها، این ساندویچ لذیذ را به روشهای مختلفی تهیه میکنند که ظاهری متفاوتتر و جذابتر دارد.
مراحل تهیه ساندویچ ماکارونی
مراحل تهیه ساندویچ ماکارونی به شرح زیر است:
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کنید. تابه مناسبی را روی حرارت گذارید و مقدارى روغن درون تابه بریزید. پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را در این مرحله به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.سپس گوشت چرخ کرده را به محتوای درون تابه بیفزایید و همه مواد را ۳ تا ۴ دقیقه با هم تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود و گوشت چرخ کرده بپزد.حال قارچها را با مقداری آب بشویید و آنها را با کمک چاقو خرد کنید. فلفل دلمه را به همین ترتیب بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. ترکیب فلفل دلمه خرد شده و قارچ را به محتوای درون تابه اضافه کنید. مواد را ۳ تا ۴ دقیقه با هم تفت دهید تا آب اضافی قارچ و فلفل دلمه گرفته شود.اکنون درون تابه دیگری کمی روغن بریزید. رب گوجه فرنگی را به روغن اضافه کنید. ۱ تا ۲ دقیقه رب را تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامیاش گرفته شود. این کار در رنگ نهایی و طعم ماکارونی شما تاثیر بسیار زیادی دارد.اکنون باید رب گوجه فرنگی سرخ شده را به مایه گوشتی درون تابه اضافه کنید. همه مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید و درب تابه را ببندید. حرارت را کم کنید. ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
برای ادامه رسپی این غذای نوستالژی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه ساندویچ ماکارونی کلیک کنید.
۵- رولت سیب زمینی
رولت سیب زمینی غذایی مجلسی و فانتزی است که در مهمانیها به عنوان پیش غذا و یا یک غذای سبک در وعده شام سرو میشود. این غذا از مواد اولیه در دسترسی همچون گوشت چرخ کرده، فلفل دلمهای رنگی، پیاز، پنیر پیتزا، سیب زمینی، تخم مرغ و… تهیه میشود و طعم بسیار دلچسبی دارد.
مراحل تهیه رولت سیب زمینی
مراحل تهیه رولت سیب زمینی به شرح زیر است:
ابتدا دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا به طور کامل گرم شود.در ادامه سیب زمینیها را پوست گرفته و با رنده درشت رنده کنید، سپس با فشار دادن آب اضافی آن را بگیرید.سیب زمینی رنده شده را داخل کاسهای ریخته و سایر مواد از جمله (پنیر پیتزا، نمک، فلفل و تخممرغها) را به آن اضافه کنید. جعفری خرد شده را نیز به مواد افزوده و کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند.سینی فلزی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و آن را کمی چرب کنید. سپس مواد رولت را روی آن ریخته و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. به مدت نیم ساعت درون فر قرار دهید تا مایه رولت بپزد. در حین پخت به آن سر بزنید تا زیاد خشک و برشته نشود.پس از پخت مایه رولت، آن را از فر خارج کنید و گوشت چرخ کرده را روی آن ریخته و پخش کنید.
برای ادامه رسپی این غذای فانتزی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه رولت سیب زمینی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده شام را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.