تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

شروع داغ فصل جابه‌جایی در بازار مسکن: خانه‌های خالی، گمشده بزرگ!

به گزارش تجارت‌نیوز، هر چه به فصل نقل و انتقالات نزدیک‌تر می‌شویم، ضرورت تکمیل سامانه املاک و اسکان بیشتر خودنمایی می‌کند. سامانه‌ای که از 9 سال قبل تاکنون برای تکمیل و اجرای مالیات بر خانه های خالی در انتظار همکاری سازمان‌هایی مانند ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان توانیر است.

اگر همکاری لازم از سوی سازمان‌های مربوط انجام شود، می‌توان خانه های خالی را به درستی و با دقت شناسایی و با استفاده از قانون مالیات، آن‌ها را مجددا به بازار مسکن عرضه کرد. بازگرداندن دوباره این خانه‌ها به بازار مسکن می‌تواند از سوداگری و دلالی‌‌ افراد سودجو جلوگیری کرد و امید تازه‌ای به مردم اجاره‌نشین و حتی خریدار مسکن بخشید.

امروزه مسکن به جای آنکه یک کالای رفاهی باشد، تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده و امر ضروری سقف بالای سر، به آرزوی دست نیافتنی بخش زیادی از مردم کشور تبدیل شده است.

دود همکاری نکردن سازمان ثبت اسناد به چشم مستاجرها می‌رود

طبق بند 8، تبصره 8، ماده 169مالیات‌های مستقیم، وزارت نیرو مکلف به تعیین تعرفه خانه‌های ثبت نشده در سامانه املاک و اسکان با بالاترین تعرفه پلکانی است. اقدامی که تا به امروز عملیاتی نشده و با گذشت 9 سال هنوز در انتظار همکاری دستگاه‌های کشور است.

این درحالی است که به گفته ابوالفضل نوروزی، مدیر کل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی برخی از دستگاه‌ها از جمله سازمان امور مالیاتی و شهرداری‌ها برای تکمیل این سامانه همکاری مورد نظر جهت تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان را داشته‌اند.

نوروزی همچنین از همکاری نکردن سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با گلایه گفته بود که اگر سازمان اسناد و املاک کشور همکاری لازم را با وزارت راه و شهرسازی می‌داشت، سامانه املاک و اسکان امروز به اهداف خود دست پیدا کرده و خانه های خالی وارد بازار عرضه و تقاضای مسکن شده‌بودند.

اسناد قولنامه‌ای بلای جان سامانه املاک و اسناد شده‌اند

فرشید ایلاتی کارشناس حوزه مسکن با گلایه از همکاری نکردن ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه در خصوص اجرای سامانه املاک و اسکان به تجارت‌نیوز گفت: «علاوه‌بر وجود برخی چالش‌ها اعم از همکاری نکردن تعدادی از ارگان‌ها، مانع مهم دیگری در مسیر اجرای قانون ابلاغی 169 مکرر تبصره 7 به نام اسناد عادی وجود دارد.»

وی افزود: «املاک قولنامه‌ای که با اسناد عادی و به صورت دستی معامله می‌شوند، به علت آنکه حاکمیت اطلاعات درستی از آن‌ها ندارد، مانع اجرای قانون مذبور شده است. در حالی که اگر اطلاعات لازم برای سامانه املاک و اسکان بارگذاری شود، حاکمیت اطلاعات پایه و اساسی را جمع‌آوری کرده است.»

ایلاتی اظهار کرد: «با بارگذاری این اطلاعات بر روی سامانه املاک و اسکان حاکمیت یکبار برای همیشه، موضوع مالکیتی و سکونتی را در کشور شفاف کرده‌ است. به گونه‌ای که دیگر نیازی به سرشماری در دوره‌های مختلف نیست.»

در حالی ارگان‌ها و نهادهای دولتی همکاری لازم را برای اجرای سامانه املاک و اسکان ندارند که اگر این سامانه به مرحله اجرا برسد، بازار آشفته مسکن به نظم درست و اساسی خواهد رسید.

بازار امروز مسکن دچار رکود حاصل از انباشتگی مسکن بوده و مقایسه متوسط اجاره مسکن در 8 سال گذشته نشان می‌دهد که قیمت‌ها چه در بازار خرید و فروش و چه در بازار رهن و اجاره از عرضه مسکن به بازار تبعیت دارد. یعنی هرچه عرضه مسکن بیشتر شود، قیمت‌ها در بازار خرید، فروش، بازار رهن و اجاره کاهش پیدا می‌کند. بنابراین با ورود خانه‌های خالی به این بازار می‌توان بخشی از مشکلات مردم را حل کرد.

گزارش‌های بیشتر  را در صفحه مسکن بخوانید.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!