امسال فولادیها با افتتاح نیروگاه، اولین نامزدهای رفع محدودیت برق!
به گزارش تجارتنیوز، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به جایگاه مهم صنعت فولاد، برق مصرفی این بخش را معادل ٥٠ درصد مجموع برق مصرفی صنایع کشور دانست و افزود: انرژی تحویلی به صنایع فولادی در ٢ سال گذشته ٢٠ درصد رشد داشت.
وی در جمع انجمن تولیدکنندگان فولاد، پیشگامی صنعت فولاد کشور در اجرای ماده ٤ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق و اختصاص بیشترین ظرفیت نیروگاه های احداث شده صنعت فولاد را مورد اشاره قرار داد و گفت: با سرعت گرفتن روند تکمیل نیروگاه های در دست احداث، تعهدات قانونی در خصوص به مدار آمدن ١٠ هزار مگاوات نیروگاه صنایع در سال ١٤٠٤ محقق شود.
مدیرعامل توانیر با اشاره به ناترازی تولید و مصرف برق، بر لزوم رفع نواقص و استفاده از حداکثر تولید نیروگاه های صنایع در تابستان تاکید کرد.
رجبی مشهدی ادامه داد: صنایع فولادی که نیروگاه احداث می کنند بدون هیچگونه بوروکراسی اداری در اولویت رفع محدودیت تابستان قرار می گیرند.
وی با اشاره به روند احداث ٢ واحد ٣٠٧ مگاواتی فولاد مبارکه، از پیش بینی به مدار آمدن ٤٠ تا ٦٠ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا اواسط تیر ماه خبر داد.
مدیر عامل توانیر خاطرنشان کرد: متناسب با نیروگاه های بهره برداری شده، از برنامه مدیریت مصرف برق صنایع کاسته خواهد شد.
رجبی مشهدی در خصوص قرارداد تهاتر برق ادامه داد: صنایع می توانند برق مازاد نیروگاه های خود را در قالب قراردادهای دوجانبه به سایر صنایع بفروشند و این قرارداد ها صرفا برای اطلاع از جابه جایی برق در شبکه به وسیله معاونت بازار برق شرکت مدیریت شبکه، ثبت می شود و توانیر دخالتی در خصوص نرخ خرید و فروش برق مازاد صنایع موضوع ماده ٤ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق ندارد.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو روز یکشنبه ششم خرداد ۱۴۰۳ در جلسه مشترک با اعضای انجمن فولاد ایران که با هدف هماهنگی برای تامین مصرف برق صنایع فولادی برگزار شد، گفت: در برنامههای مدیریت مصرف برق سال جاری صنایع به سه دسته کلی تقسیم میشوند که شامل صنایع کوچک و کارگاهی، صنایع متوسط و صنایع بزرگ و انرژیبر میشود.
وی خاطرنشان کرد: برق مورد نیاز صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنایع را شامل میشوند و میزان اشتغال زایی آنها بسیار بالاست، بدون محدودیت در فصل گرم سال جاری تامین خواهد شد.
منبع :
فولادبان