تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

کشف چهار ویژگی مخفی و مهم آلو!

آلو یکی از میوه‌های محبوب تابستانی است که در رنگ‌های مختلف مانند قرمز، مشکی و زرد یافت می‌شود. این میوه حاوی آنتی اکسیدان‌ها و انواع ویتامین‌های مغذی است که مزایای زیادی برای سلامتی بدن دارد. مصرف آلو می‌تواند به رفع یبوست کمک کند، زیرا فیبر موجود در آلو باعث افزایش حجم مدفوع و سرعت حرکت ضایعات در دستگاه گوارش می‌شود. همچنین آلو حاوی سوربیتول است که خاصیت ملین دارد و می‌تواند در درمان یبوست مؤثر باشد.

آلو نیز سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که می‌تواند در کاهش التهابات و محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مؤثر باشد. این میوه همچنین می‌تواند کمک کند تا قند خون کنترل شده و بیماری‌های مزمن نظیر دیابت کاهش یابند. همچنین می‌تواند به سلامت استخوان کمک کند و میزان بروز بیماری‌های ناشی از ضعف استخوان را کاهش دهد. به طور کلی، میوه‌ی آلو می‌تواند یک انتخاب سالم برای رژیم غذایی باشد و ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن را فراهم کند.

آلو از میوه‌های تابستانی بسیار محبوب است که در رنگ‌های مختلف قرمز، مشکی و زرد یافت می‌شود. این میوه خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان و انواع ویتامین‌های مغذی است که فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. ما در این مقاله از تک فانبلاگ، به بررسی خواص مهم آلو پرداختیم. با ما همراه باشید.

با مهم‌ترین خواص آلو آشنا شوید!

آلو، میوه‌ای پرطرفدار با فواید فراوان است که در ادامه به مهم‌ترین خواص آن اشاره خواهیم کرد تا با گنجاندن آن در برنامه غذایی خود زندگی شاد‌تر و سالم‌تری را تجربه کنید.

۱- کمک به رفع یبوست

آلو و آب‌ِ آلو به بهبود یبوست معروف‌اند. این امر تا حدی به‌ خاطر فیبر موجود در آلو است. هر عدد آلو حاوی تقریباً یک گرم فیبر است. بیشتر فیبر موجود در آلو از نوع غیرمحلول است. یعنی در آب حل نمی‌شود. آلو با افزایش حجم مدفوع موجب پیشگیری از یبوست و افزایش سرعت حرکت ضایعات در دستگاه گوارش می‌شود.

همچنین آلو و آب آلو حاوی سوربیتول است. سوربیتول یک قند الکلی است که خاصیت ملین دارد. مصرف آلو در درمان یبوست از بسیاری از ملین‌ها مانند پسیلیوم (نوعی فیبر است که برای بهبود یبوست استفاده می‌شود) مؤثرتر است.

در مطالعه‌ای غلظت و دفعات مدفوع افرادی که به‌ مدت سه هفته، هر روز ۵۰ گرم آلو مصرف می‌کردند، بهتر از گروهی بود که به‌ طور منظم پسیلیوم مصرف می‌کردند.

البته نباید فراموش کرد که مصرف زیاد آلو در یک زمان می‌تواند تأثیرات نامطلوبی، مانند اسهال، داشته باشد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است به مصرف یک‌ چهارم تا نصف فنجان (۴۴-۸۷ گرم) آلو در روز اکتفا کنید.

همچنین در صورت مصرف آبِ آلو دقت کنید که این محصول حاوی شکر اضافه نباشد. همچنین مصرف آن را به ۱۱۸ تا ۲۳۷ میلی‌لیتر در روز محدود کنید.

۲- سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

آلو و آلو خشک سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که در کاهش التهابات و محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مؤثرند. آلو و آلو خشک سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولی هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت استخوان و کاهش خطر بیماری‌های قلبی و دیابت دارند.

بر اساس برخی مطالعات میزان پلی‌فنل‌ها در آلو بیش از دو برابر میوه‌های معروفی مانند شلیل و هلو است. بسیاری از مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نیز از خاصیت ضدالتهابی پلی‌فنول‌های آلو و آلو خشک حکایت دارند. همین ویژگی آلو می‌تواند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌ها و پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک بکند.

در یک مطالعهٔ درون‌کشتگاهی (مطالعه‌ای که در آن از بخشی از بدن جانداران استفاده می‌شود) پلی‌فنول‌های موجود در آلو به طور چشمگیری توانستند شاخص‌های التهابی مرتبط با بیماری‌های مفصل و ریه را کاهش بدهند.

به‌ نظر می‌رسد آنتوسیانین‌ها که شکل خاصی از پلی‌فنول‌ها هستند، فعال‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آلو و آلو خشک باشند. این آنتی‌اکسیدان‌ها خواص بسیاری برای سلامتی دارند. از جمله این موارد می‌توان به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها اشاره کرد. 

بیشتر بخوانید: خواص برگه زردآلو

۳- کمک به کاهش قند خون

آلو با ویژگی‌های خاص خود می‌تواند در کاهش قند خون مؤثر باشد. آلو و آلو خشک علی‌رغم داشتن کربوهیدرات نسبتا بالا، پس از مصرف، باعث افزایش چشمگیر قند خون نمی‌شوند.

این امر به‌خاطر خاصیت آن‌ها در افزایش سطح آدینوپکتین است. این هورمون نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد. علاوه‌ بر‌ این فیبر موجود در آلو می‌تواند تا حدی مسئول تأثیر آن بر قند خون باشد.

فیبر می‌تواند میزان جذب کربوهیدرات را پس از وعده غذایی در بدن کاهش بدهد. در نتیجه باعث می‌شود قند خون به‌ جای جهش ناگهانی، به‌ طور تدریجی بالا برود. بنابراین مصرف میوه‌هایی مانند آلو خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

البته باید حواس‌تان به میزان آلوی مصرفی‌تان باشد. زیرا آلو سرشار از کالری است و پرخوری آن راحت است. مقدار مناسب مصرف آلو ۴۴ تا ۸۷ گرم در روز است.

بیشتر بخوانید: با خواص مصرف گوجه سبز با گلپر و نعنا آشنا شوید!

۴- کمک به سلامت استخوان

آلو خشک برای سلامت استخوان مفید است. برخی مطالعات از تأثیر مصرف آلو در کاهش بروز بیماری‌های ناشی از ضعف استخوان مانند پوکی استخوان و استئوپنیا (کاهش تراکم استخوان) حکایت دارند. آلو خشک نه‌ تنها می‌تواند از بروز مشکلات استخوان جلوگیری کرده، بلکه در بهبود آن‌ها نیز مؤثر است.

همچنین مطالعات نشان داده‌اند که آلو خشک می‌تواند سطح برخی هورمون‌های مؤثر در تشکیل استخوان‌ها را افزایش بدهد. آلو خشک حاوی برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ای است که در محافظت از استخوان‌ها مؤثرند؛ ازجمله آن‌ها می‌توان به ویتامین K، فسفر، منیزیم و پتاسیم اشاره کرد.

در حالی‌ که همهٔ این یافته‌ها مثبت بوده‌اند، اما بیشتر شواهد تأثیر آلو خشک بر سلامت استخوان بر پایهٔ مطالعات درون‌کشتگاهی و حیوانی هستند. البته اندک‌ مطالعات انسانی انجام‌ گرفته نشان می‌دهند، مصرف آلو خشک می‌تواند بر سلامت استخوان تأثیر مثبت داشته باشد. به‌ نظر می‌رسد در قیاس با سایر میوه‌ها، آلو خشک در پیشگیری از مشکلات استخوان و بهبود آن‌ها نقش بیشتری داشته باشد.

در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبه ۴ خاصیت مهم آلو برای سلامتی بدن اشاره کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که حتما از این میوه مغذی در طول روز استفاده کنید تا از فواید بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!