طعمی متفاوت از خورش فسنجان: دستور پخت گیاهی با سویا برای علاقمندان به گیاهخواری
خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولاً با گوشت و مرغ تهیه میشود. اما اگر شما گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی از خوردن گوشت و مرغ خودداری میکنید، میتوانید خورش فسنجان را به صورت گیاهی و با سویا آماده کنید. در این مقاله، طرز تهیه فسنجان گیاهی با سویا به صورت کامل توضیح داده شده است.
برای تهیه این خورش میتوانید از موادی مانند سویا خشک، مغز گردو خرد شده، پیاز، نشاسته گندم، ترکیبات چوبه و فلفل سیاه، رب انار و سایر مواد آشپزی استفاده کنید. برای تهیه کوفته قلقلی گیاهی نیز باید سویای چرخکرده، گردو و پیاز را مخلوط کرده و به مواد دیگر اضافه کنید.
پس از آمادهسازی مواد لازم، مراحل طبخ خورش فسنجان را آغاز کنید. از جمله مراحل مهم این غذا عبارتند از خرد کردن سویا، رنده کردن پیاز، تهیه کوفته قلقلی، سرخ کردن پیاز و گردو، اضافه کردن رب انار و نگهداری در روی حرارت مناسب.
با دنبال کردن این مراحل و توجه به نکات و فوت و فنهای مربوط، میتوانید خورش فسنجان گیاهی با سویا خوشمزه و مغذیای را آماده کنید و از مزهی منحصر به فرد آن لذت ببرید.
اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی تمایلی به خوردن گوشت و مرغ ندارید، میتوانید خورش فسنجان را به صورت گیاهی و با سویا آماده کنید. اما روش تهیه خورش فسنجان با سویا چگونه است؟ در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتواند با طرز تهیه فسنجان گیاهی با سویا آشنا شوید.
طرز تهیه خورش فسنجان با کوفته قلقلی گیاهی
آماده کردن مواد اولیه این خورش حدود ۱ ساعت طول میکشد و برای پخت آن باید ۲ تا ۳ ساعت زمان صرف کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان با سویا
سویا خشک۱ لیوان فرانسوی دستهدارمغز گردوی خرد شده۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز ۲ عدد متوسطنشاسته گندم۱ قاشق غذاخوریرب انار ۵ تا ۶ قاشق غذاخوریآرد گندمقاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمکره یا روغنبه مقدار لازم آب یخ ۲ لیوان فرانسوی دستهداردانه انار
به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش فسنجان با سویا
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن خورش فسنجان با سویا آشنا شوید.
مرحله اول: سویا را بخیسانید
برای شروع باید سویا را در آب بریزید حدود نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید. زمانی که سویاها نرم شدند، آنها را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافهشان خارج شود.
مرحله دوم: سویا را چرخ کنید
بعد از این که آب اضافه سویا خارج شد، میتوانید آن را در چرخ گوشت بریزید و سپس چرخ کنید تا بافت ریزی پیدا کند.
مرحله سوم: گردوها را خرد کنید
ردوها را بشکنید و مغز گردو را در آسیاب یا چرخ گوشت خرد کنید. برای تهیه خورش فسنجان باید گردوها را به صورت کاملا ریز خرد کنید تا روغن آنها راحتتر خارج شود.
مرحله چهارم: پیاز را رنده کنید
یک عدد پیاز را به صورت ریز رنده کنید و بعد آن را با دست فشار دهید تا آب آن به طور کامل خارج شود. اگر گرفتن آب پیاز برایتان سخت است، میتوانید برای تهیه این غذا از پودر پیاز نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه گیاهی با سویا
مرحله پنجم: مایه کوفته قلقلی را آماده کنید
برای تهیه کوفه قلقلی باید یک قاشق گردوی چرخ کرده را با سویای چرخ کرده ترکیب کنید. پیاز رنده شده را اضافه کنید. برای اطمینان بهتر است مواد را یک بار دیگر چرخ کنید تا بافت آنها نرمتر شود. در ادامه مقداری پودر فلفل سیاه، نمک، زردچوبه، ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم و ۱ قاشق غذاخوری نشاسته گندم به مواد اضافه کنید و با دست مایه کوفته قلقلی را ورز دهید تا حالت خمیری پیدا کنند.
مرحله ششم: مایه کوفته قلقلی را استراحت دهید
در این مرحله باید مایه کوفته قلقلی را در یک ظرف بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس ظرف را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد آماده شوند.
مرحله هفتم: کوفتهها را آماده کنید
بعد از نیم ساعت مایه گوشتی را از یخچال خارج کنید و دوباره کمی ورز دهید و بعد به صورت کوفته قلقلی درست کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ شود و بعد کوفته قلقلی ها را در ماهیتابه سرخ کنید. زمانی که همه قسمتهای کوفته قلقلی در روغن سرخ شد، میتوانید آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی گیاهی با قارچ و سویا
مرحله هشتم: پیاز و گردو را در روغن سرخ کنید
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن یا کره در قابلمه بریزید و بعد پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. در ادامه مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه به پیاز داغ بزنید و بعد گردوهای چرخ کرده را اضافه کنید. مواد را برای ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا گردو روغن پس بدهد.
مرحله نهم: خورشت فسنجان را آماده کنید
در این مرحله باید ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند، سپس کوفه قلقلی ها را در آب بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و به روغن بیفتد. در ۳۰ دقیقه نهایی پخت خورش میتوانید مقداری رب انار به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را به صورت نیمه باز بگذارید.
مرحله دهم: خورش فسنجان را سرو کنید
اجازه دهید آب خورش کم شود و خورش به غلظت مناسب برسد. در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس شود، میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کنید. سپس خورش را در ظرف بریزید و با دانههای انار تزیین و با برنج زعفرانی سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورش فسنجان با سویا
برای افزایش غلظت این خورش میتوانید مقداری آرد را با آب سرد ترکیب کنید و بعد به خورش اضافه کنید.برای این که رنگ خورش فسنجان شما تیره شود، میتوانید گردوها را کمی بیشتر تفت دهید. مراقب باشید که تفت دادن زیاد گردوها موجب سوختن آنها میشود. شمالیها برای تیره شدن رنگ فسنجان یک عدد کفگیر آهنی را روی شعله گاز داغ میکنند و بعد آن را داخل خورش قرار میدهند، این کار موجب میشود رنگ فسنجان شما تیرهتر شود.خورش فسنجان باید روی حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزد و از همین رو برای تهیه این غذا باید صبور باشید.برای تهیه خورش فسنجان میتوانید به جای استفاده از گردو از نسبت برابر گردو و مغز بادام زمینی استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این غذا کاملا اختیاری است. در صورتی که برای تهیه این خورش از رب انار ملس استفاده میکنید، هیچ نیازی به اضافه کردن شکر نیست.رای تهیه خورش فسنجان گیاهی با سویا میتوانید به جای درست کردن کوفته قلقلی از پرکهای درشت سویا که مخصوص خورشت هستند، استفاده کنید. در این روش باید پرکها را بدون چرخ کردن و به صورت درشت با پیاز سرخ کنید و در خورش بریزید.برای درست کردن این غذا بهتر است از سویای غیرتراریخته استفاده کنید.
در این مقاله به بهترین روش درست کردن خورش فسنجان با سویا اشاره شد. شما میتوانید این خورشت محبوب و خوشمزه را بدون کوچکترین گوشت و مرغی تهیه کنید و از طعم این غذای گیاهی و خوشمزه لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن خورش فسنجان با سویا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…