رازی برای جلوگیری از تغییر رنگ بادمجان: متدی جذاب برای حفظ رنگ طبیعی
بادمجان یکی از صیفی جات محبوبی است که در انواع غذاهای ایرانی استفاده می شود. اما گاهی اوقات بادمجان ها قبل یا بعد از سرخ کردن سیاه می شوند که این موضوع می تواند ظاهر غذا را زشت کند. دلایل اصلی سیاه شدن بادمجان عبارتند از اکسیداسیون آن در معرض هوا، pH آب، نوع چاقو، نوع ظرف آشپزی و مقدار اکسیژن. برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان، می توانید از روش هایی مانند خیساندن در آب و نمک، آب و شیر، آب و لیمو یا سرکه یا حتی آب جوش استفاده کنید. همچنین برای سرخ کردن بادمجان، بهتر است از شعله ملایم استفاده کنید تا جلوگیری از سوختن آن و سیاه شدن آن شوید. این روش ها می توانند کمک کننده باشند تا بادمجان های شما دیگر سیاه نشوند و ظاهر غذا شما جذاب تر باشد.
نمناک نوشت: گاهی ممکن است بادمجان قبل و بعد از سرخ کردن یا پس از برش سیاه شود، دلایل اصلی سیاه شدن بادمجان ها چیست و چه راه حل هایی برای سیاه نشدن آن ها دارد؟
علت و راه حل سیاه شدن بادمجان قبل و بعد سرخ کردن
بادمجان یا بادنجان یکی از پرمصرف ترین صیفی جات است که با آن غذاهای خوشمزه و متنوعی مانند کشک و بادمجان، میرزا قاسمی، حلیم بادمجان و خورش بادمجان تهیه می شود. بادمجان دارای ویتامین های مختلف و منبع سرشاری از فیبر و مواد مغذی می باشد. اگر شما هم از علاقمندان این ماده غذایی مفید هستید، این بخش را بخوانید تا با راه های جلوگیری از سیاه شدن بادمجان آشنا شوید.
دلیل سیاه شدن بادمجان پس از برش
بادمجان تازه بریده شده، هنگامی که در معرض هوا قرار می گیرد، به سرعت اکسید می شود و سیاه می شود. بادمجان سیاه شده پس از سرخ شدن نیز رنگ تیره ای داشته و ظاهر غذا را خراب می کند. بادمجان بسته به عوامل مختلف رنگ های متفاوتی پیدا می کند، عوامل مثل:
pH آب مورد استفادهنوع چاقونوع ظروف آشپزیمیزان قرار گرفتن در معرض اکسیژن
راه حل سیاه شدن بادمجان بعد و قبل سرخ شدن
مثل همیشه، برای هر مشکلی در آشپزی راه حلی وجود دارد. برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان راه های زیر را امتحان کنید.
آب و نمک
بادمجان را پوست بکنید و برش بزنید و بشویید و خیلی سریع درون محلول آب و نمک بریزید.
آب و شیر
برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان، قبل از برش بادمجان، یک کاسه آب را آماده کنید و درون آن یک قاشق غذاخوری شیر بریزید. بادمجان ها را پوست بکنید و برش بزنید و درون این محلول قرار دهید تا سیاه نشوند.
آب و لیمو یا سرکه
برای متوقف کردن اکسیداسیون و یا کاهش سیاه شدن بادمجان، یک کاسه آب را آماده کنید و درون آن آب یک تکه لیمو بریزید. سپس بادمجان ها را پوست بکنید و برش بزنید و درون این محلول قرار دهید تا سیاه نشوند.
آب جوش
برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان در یک قابلمه آب را جوش می آورید و بادمجانها را یکی یکی پوست کنده و سریع در آبجوش بریزید و سریع آبکش کنید تا بادمجان سیاه نشود.
نکته :
بادمجان ها را با شعله ملایم سرخ کنید و هرگز با شعله بالا سرخ نکنید زیرا سبب سوختن و سیاه شدن بادمجان می شود.
راضیه میرزاحیدری