پوست میوهها: یا مورد مفید یا مضر؟ به چه نحوی؟
پوست کردن میوهها و سبزیجات ممکن است منجر به از دست دادن تا 25 درصد از مواد مغذی آنها شود. آفتکشها برای حفظ میوهها از جوندگان و حشرات استفاده میشوند، اما استفاده از این مواد میتواند برای سلامتی آدمیان مضر باشد. در فرانسه، 97 درصد از محصولات حاوی مقدار کمتری از آفتکشها بر اساس مقررات مواد غذایی هستند. اگر مایل به پوست کردن میوهها هستید، از پوستکن ها استفاده کنید تا بویژه مواد معدنی و ویتامین های نزدیک به پوست آن ها حفظ شوند. برای سبزیجات با پوست ضخیمتر مانند سیبزمینی و هویج میتوانید آنها را با یک اسفنج یا یک مسواک شسته و از مزایای آنها بهرهمند شوید. استفاده از محصولاتی با برچسب اورگانیک نیز میتواند الگوی سلامتی مناسبی باشد برای جلوگیری از مصرف مواد شیمیایی. از طرفی، این موارد نباید موجب از دست دادن مواد مغذی ضروری از مواد غذایی شوند.
یورونیوز نوشت: بر اساس دادههای منتشر شده در وبسایت سلامت ویدال، پوست کندن یک میوه یا سبزی تا ۲۵ درصد از ریزمغذیهای ضروری آن را از بین میبرد.
خطرات ناشی از پوست میوهها و سبزیجات
ماموریت اصلی آفتکشها دور نگه داشتن جوندگان، نرم تنان و حشرات از میوهها و سبزیجات است. این حق ماست که به هر قیمتی شده از مصرف مواد شیمیایی اجتناب کنیم، زیرا این مواد حاوی ترکیباتی سرطان زا هستند و مصرف منظم آنها میتواند منجر به بیماریهای جدی شود.
استفاده از آفتکشها در فرانسه به خوبی کنترل میشود و ۹۷٪ از محصولات فروخته شده در این کشور حاوی سطحی کمتر از حداقل باقیمانده مجاز (MRL) از آفتکش مطابق با مقررات است.
۳ درصد باقیمانده شامل فلفل، گوجه فرنگی، اسفناج، نارنگی، کاهو و انگور هستند، میوهها و سبزیجاتی که به طور مرتب مصرف میشوند. حال سوال اینجاست که آیا میوه و سبزیجات با برچسب اورگانیگ (BIO) میتواند جایگزین مناسبی برای در امان ماندن از آفتکشها باشد؟
راه حل دور ماندن از آفت کشها؟
راه حلهای دیگری نیز وجود دارد تا از خود در برابر علف کشها، قارچ کشها، حشره کشها یا حتی نیتراتها محافظت کنید و در عین حال بخش زیادی از مواد مغذی موجود در میوهها و سبزیجات تازه را حفظ کنید. اگر میخواهید که پوست میوهها را جدا کنید بهتر است که این کار را با یک پوستکن که بخش نازکی از پوست میوهها را جدا میکند انجام دهید. این کار باعث میشود که بسیاری از مواد معدنی و ویتامینهای موجود در نزدیکی پوستمیوهها به خوبی حفظ شود.
برای برخی از سبزیجات مانند کدو سبز، بادمجان یا خیار، میتوانید پس از آنکه آنها را به خوبی شستید، بخشی از پوستشان را نگه دارید. برای سبزیجات با پوستی ضخیمتر مانند سیب زمینی، هویج، تره فرنگی و شلغم میتوان آنها را قبل از مصرف با یک اسفنج زبر یا یک مسواک به خوبی شستشو داد تا بتوان به اندازه کافی با از بین بردن بقایای آفت کشها از تمام مزایای آنها بهرهمند شوید!
طناز السادات حسینی فر