جادوی آشپزی: بستنی چوبی شکلاتی مگنوم، لذت بی نظیری که همه را مجذوب خود میکند
بستنی چوبی شکلاتی یا مگنوم یکی از محبوبترین انواع بستنی است که میتوانید در خانه بهراحتی تهیه کنید. برای این منظور، شیر، شکر، نشاسته ذرت، وانیل، شکلات سفید یا شیری، خامه، و توت فرنگی (اختیاری) به عنوان مواد لازم استفاده میشود. مراحل تهیه این بستنی شامل ترکیب نشاسته ذرت و شیر، افزودن شکر، حرارت دادن مخلوط شیر، اضافهکردن وانیل و شکلات، افزودن خامه، انتقال مواد به قالب، مغزدار کردن بستنی با میوه، حرارت دادن شکلات، افزودن روغن مایع به شکلات، ریختن شکلات در قالب، و گذاشتن قالب در فریزر میشود. نکاتی مانند استفاده از خامه قنادی به جای شکر بیشتر، اضافه کردن میوهها به مواد میانی بستنی، و استفاده از گردو، فندق یا بادام برای کاور بستنی میتواند طعم بستنی را بهبود بخشد. بهرهگیری از این نکات و تکنیکها میتواند به خلق بستنی چوبی شکلاتی ایدهآل منجر شود.
بستنی مگنوم یا همان بستنی چوبی شکلاتی یکی از محبوبترین بستنیها در بین کودکان، بزرگسالان و نوجونان است که شما میتوانید آن را به راحتی طی مدت زمان کوتاهی در خانه تهیه کنید. در ادامه با تک فانبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه بستنی چوبی شکلاتی (مگنوم) را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه بستنی چوبی شکلاتی (مگنوم)
برای تهیه بستنی چوبی شکلاتی (مگنوم) به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شیر۳۰۰ میلی لیترشکر۳/۴ پیمانهنشاسته ذرت۲ قاشق غذاخوریوانیل۱/۴ قاشق چای خوریشکلات سفید یا شیری و کاکائویی۱۰۰ گرمخامه صبحانه یا خامه قنادی۱۰۰ میلی گرمتوت فرنگی (اختیاری)برای طعم مواد داخلی بستنی
مراحل تهیه بستنی مگنوم
مراحل تهیه بستنی مگنوم (بستنی چوبی شکلاتی) به شرح زیر است:
مرحله اول: ترکیب نشاسته ذرت و شیر
نشاسته ذرت را در قابلمهای بریزید و ابتدا با کمی شیر مخلوط کنید تا نشاسته گلوله نشود و کاملا در شیر حل شود. بعد مابقی شیر را اضافه کنید.
مرحله دوم: افزودن شکر
سپس شکر را هم به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم: حرارت دادن مخلوط شیر
حال قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب هم بزنید تا زمانی که ترکیب این مواد به غلظت فرنی برسد.
دقت کنید که این کار را روی حرارت ملایم و کم انجام دهید تا خامی نشاسته به خوبی گرفته شود؛ درغیر این صورت طعم خوشایندی نخواهد داشت! باید اجازه دهید ترکیب شیر و نشاسته با حرارت کم به قوام برسد.
بعد از حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، که مخلوط به غلظت فرنی رسید، آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: اضافه کردن وانیل و شکلات
در این مرحله وانیل را به ترکیب فوق اضافه کنید، بعد همان طور که پودینگ داغ است، حدود ۱۰۰ گرم شکلات شیری را اضافه کنید.
مرحله پنجم: افزودن خامه
بعد خامهی صبحانه یا خامهی فرم گرفته را به پودینگ اضافه کنید و به خوبی مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله ششم: انتقال مواد به قالب
حالا باید مخلوط پودینگ و شکلات را داخل قالب بستنی بریزید. برای این کار از هر نوع قالب بستنی میتوانید استفاده کنید.
نکته: اگر از قالب سیلیکونی استفاده کردید، در ابتدا چوب بستنی را داخل قالب فرو کنید. ولی اگر از قالبهای ایستاده استفاده میکنید، بعد از ریختن پودینگ داخل قالب، چوب بستنی را در پودینگ فرو کنید!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی کیم (بستنی چوبی)
مرحله هفتم: مغز دار کردن بستنی با میوه
اگر شما هم دوست دارید بستنی مغزدار درست کنید و وقتی بستنی شکلاتی را گاز میزنید به یک لایه مغزدار در دل بستنی برسید، پس دست به کار شوید و این مراحل را اجرا کنید!
حدود نصف پیمانه توت فرنگی خرد شده یا پوره شده را در تابه یا قابلمهی کوچکی بریزید. یک سوم پیمانه آب را همراه با یک و نیم تا دو قاشق غذاخوری شکر به توت فرنگیها اضافه کنید.
سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا زمانی که توت فرنگیها به خوبی نرم شوند و آب تبخیر شود. وقتی مخلوط غلیظی بدست آمد، حرارت را خاموش کنید و تابه را از روی حرارت بردارید. میتوانید با میکسر یا بلندر توتفرنگی ها را به خوبی پوره کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی هندوانه
مرحله هشتم: ترکیب مواد با شکلات
حالا از مواد پودینگ داخل قالب بستنی بریزید. میتوانید مواد پودینگ را نصف کرده و به نیمی از پودینگ، شکلات تختهای تلخ یا کاکائویی اضافه کنید.
مرحله نهم: ریختن مواد در قالب
تا نیمه قالب را از پودینگ پر کنید. از سس یا پورهی توت فرنگی در مرکز قالب و روی پودینگ بریزید، به طوری که در مرکز قرار بگیرد. بعد روی پوره یا سس توت فرنگی را مجدد پودینگ بریزید و قالب بستنی را پر کنید.
مرحله دهم: گذاشتن در فریزر
قالب بستنی را به مدت یک شب و حداقل ١٢ساعت داخل فریزر قرار دهید. بعد از گذشت این مدت بستنی را چک کنید و بعد میتوانید برای سرو آماده کنید.
مرحله یازدهم: حرارت دادن شکلات
شکلات تختهای را خرد کنید و در کاسه ای بریزید. میتوانید از مخلوط شکلات تلخ و شیری استفاده کنید؛ روی حرارت کتری بنماری کنید تا شکلات آب شود.
مرحله دوازدهم: افزودن روغن مایع
بعد از اینکه شکلات کاملا حل و روان شد، از روی بخار بردارید و حدود یک چهارم پیمانه روغن مایع اضافه کنید تا شکلات کاملا روان شود. اگر حس کردید هنوز شکلات غلیظ است، مجددا کمی روغن مایع اضافه کنید. اجازه دهید شکلات کمی از داغی بیفتد و سرد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی شکلاتی اسکوپی
مرحله سیزدهم: ریختن شکلات در لیوان
شکلات مایع را داخل لیوانی بریزید. از لیوانی استفاده کنید که ارتفاع بلندی داشته باشد و بستنی به راحتی در آن جا بگیرد! بستنیها را که دیگر کاملا آماده شدند، از فریزر خارج کنید.
مرحله چهاردهم: غلتاندن بستنی در شکلات
بستنی را از قالب خارج کنید و در لیوان پر از شکلات مایع فرو کنید؛ تا جایی که بستنی کاملا با شکلات کاور شود.
نکته: اگر میخواهید کاور بستنی مغزدار و مانند مگنوم باشد، مقداری گردو، فندق یا بادام را خرد کنید و به شکلات مایع اضافه کنید و بستنی را در شکلات مغزدار فرو کنید.
بیشتر بخوانید: شکلات بخوریم یا نخوریم؟
نکات و فوت و فنهای تهیه بستنی چوبی شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه بستنی چوبی شکلاتی (مگنوم) اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر از خامه قنادی در تهیه این بستنی استفاده کنید، باید میزان شکر را کمتر در نظر بگیرید. چون خامه قنادی به اندازه کافی شیرین است. (حدود ۱/۳ پیمانه شکر کافیست.)برای مواد میانی بستنی، میتوانید از گیلاس یا آلبالو و میوههای دیگر هم استفاده کنید. اگر میخواهید سس مواد بیشتر باشد، میوه بیشتری استفاده کنید و مواد را ۲ برابر کنید. حدود یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت هم اضافه کنید تا غلظت سس بیشتر شود؛ و بعد از اینکه میوهها نرم شدند و پوره آماده شد، میتوانید از صافی رد کنید تا پوره را جدا کرده و سس باقیمانده را مصرف کنید.برای کاور بستنی میتوانید از شکلات سفید هم به همان روش ذکر شده استفاده کنید. در تهیهی بستنی، معمولا از شیر عسل استفاده میشود. این ماده لطافت و طعم خیلی خوبی به بستنی میدهد. اما نوع آماده آن قیمت نسبتا بالایی دارد و به صرفه نیست؛ البته در منزل هم میتوانید شیر عسل را تهیه کنید که کمی زمان بر است.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانرسپی بستنی چوبی شکلاتی یا همان مگنوم را به صورت مرحله به مرحله همراه با عکس آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این بستنی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!