تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

غذاهای تازه و سالم برای حفظ انرژی و تمرکز کودکان در هنگام امتحانات

تغذیه در فصل امتحانات بسیار اهمیت دارد زیرا غذاهایی که در این دوره مصرف می‌شوند می‌توانند بهبود یا تضعیف عملکرد مغزی و یادگیری دانش‌آموزان را تحت تاثیر قرار دهند. برای مثال، مصرف بیش از حد گلوکز و شکرهای ساده نه تنها انرژی‌زا نیست بلکه می‌تواند باعث اختلال در شدت و پایداری توجه شود. همچنین، غذاهای چرب و سنگین می‌توانند بر کارایی مغز تأثیر منفی بگذارند.

بنابراین، در فصل امتحانات بهتر است از مصرف غذاهایی مانند قند، چربی، کافئین و مواد ادویه‌ای خودداری کرد و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده کرد. همچنین، میوه‌ها، سبزیجات و ماهی نیز برای بهبود حافظه و یادگیری بسیار مفید هستند و باید به عنوان بخشی از رژیم غذایی در این دوره در نظر گرفته شوند. این نکات مهم برای والدین و دانش‌آموزان در این دوره مهم است تا امتحانات را بهتر و با کارایی بیشتری سپری کنند.

نمناک نوشت: نقش تغذیه بر روی عملکرد مغز و یادگیری ثابت شده است و تحقیقات نشان داده رژیم‌های غذایی مناسب و سالم برای بهبود عملکرد شناختی و یادگیری دانش آموزان بسیار مفید است از این رو کارشناسان تغذیه در فصل امتحانات به دانش آموزان توصیه می‌کنند از مصرف برخی مواد غذایی بپرهیزند زیرا این غذاها سبب اختلال در یادگیری و کاهش حافظه و عملکرد مغز خواهند شد. در ادامه این بخش غذاهای مضر برای فصل امتحانات را معرفی می‌کنیم، والدین گرامی در امتحانات بر روی تغذیه فرزندانتان نظارت داشته باشید و آنها را از مصرف این غذاها منع کنید.

تغذیه امتحانات؛ باید نبایدهای خوراکی ایام امتحانات

غذاهای قندی

در فصل امتحانات هرگز غذاهای قندی زیادی مصرف نکنید و از مصرف زیاد شیرینی و تلقلات خودداری نمایید زیرا روی قدرت یادگیری و حافظه تاثیر منفی ی‌گذارد چرا که با همان سرعتی که انرژی به دست آورده اید قند خونتان به سرعت کاهش یافته و احساس خستگی خواهید کرد.

غذاهای پرچرب

هیچگاه در فصل امتحانات از رژیم غذایی سرشار از غذاهای چرب پیروی نکنید، غذاهای سرخ شده و چرب موجب التهاب و آسیب به رگ‌های خونی مغز شده و یادگیری را مختل می‌کند. مصرف غذاهایی که موجب پرکاری دستگاه گوارش یا فساد غذا در معده می شوند، عملکرد مغزی کاهش می یابد.

نوشیدنی های کافئین دار

در امتحانات نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل چای، قهوه، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف نکنید زیرا موجب ایجاد احساس ناامنی و اضطراب شده و تمرکز و یادگیری را مختل می‌کند.

وعده های غذایی سنگین

در فصل امتحانات غذای سبک مغذی مصرف کنید و از خوردن وعده‌های غذایی سنگین اجتناب نمایید زیرا موجب فشار آمدن به دستگاه گوارش و صرف نیروی بیشتر برای انجام اعمال هضم و جذب و دفع می‌شود و بدن انرژی لازم برای کارهای مغزی را نخواهد داشت.

غذای بیش از حد

در روزهای آزمون از پرخوری خوداری کنند، چرا که هرگونه ناسازگاری غذایی و فساد هضم در معده منجر به افت شدید عملکرد مغز می‌شود. بنابراین دانش آموزان و دانشجویان باید در روزهای امتحان از پرخوری اجتناب کرده و حتی الامکان غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنند.

غذاهای ادویه دار

غذاهای ادویه‌دار برای فصل امتحانات مناسب نیستند زیرا ممکن است سبب بروز مشکلات سلامتی چون آلرژی،درد معده و اختلالات گوارشی گردد و دانش آموز را از یادگیری باز دارد.

غذاهای نفاخ

در فصل امتحانات بهتر است غذاهای نفاخ چون حبوبات خیس نکرده، کلم، تربچه، سیر و پیاز مصرف نکنید زیرا سبب ازدیاد فعالیت دستگاه گوارش، اختلال عملکرد سیستم اعصاب مرکزی و سنگینی و خواب آلودگی فرد می‌شود.

غذاهای کم کالری

در فصل امتحانات رژیم‌های غذایی خیلی سخت برای کاهش وزن نگیرید و از رژیمی پیروی کنید که تمامی مواد غذایی را داشته باشد، رژیم غذایی با کمبود مواد غذایی و عدم تنوع، می‌تواند به کاهش عملکرد شناختی و یادگیری در دانش آموزان منجر شود.مصرف مواد غذایی کم کالری مانند دوغ، کاهو، ماست سبب کندی عملکرد مغز و خواب آلودگی در فرد شده و هوشیاری را کاهش می‌دهد.

سخن آخر

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بهبود عملکرد شناختی دانش آموزان را تسهیل می‌کند و باعث بهبود توجه و تمرکز آن‌ها می‌شود. همچنین، مصرف مواد غذاییی مانند میوه‌ها، سبزیجات و ماهی، می‌تواند به بهبود حافظه و یادگیری دانش آموزان کمک کند.

طناز السادات حسینی فر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!