تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راهنمای کامل برای طراحی و ساخت خانه‌های حمایتی

در این متن ذکر شده است که خسرو دانشجو در مکاتبه با استانداران و مسئولان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی را ابلاغ کرده است. این مصوبه به منظور ارتقای کیفیت معماری بناهای احداثی، معیار‌های معماری ایرانی-اسلامی و بومی منطقه و هماهنگی بناها با ویژگی‌های بستر طبیعی، تاریخی و فرهنگی شهرها تصویب شده است.

یکی از نکات مهم در این مصوبه، تاکید بر تعداد واحد‌های احداثی برای افراد دارای معلولیت است و لازم است که در طراحی داخلی این واحد‌ها تمامی ضوابط و مقررات مربوط به این افراد لحاظ شود. همچنین تسری و کنترل ضوابط و مقررات این دستورالعمل بر تمامی مجموعه‌های حمایتی احداثی نظیر تعاونی‌های مسکن و مسکن‌های مشارکتی دولتی الزامی است.

در پایان متن، تأکید شده است که این مصوبه برای بهره‌برداری و انعکاس به کلیه مراجع ذی‌مدخل برای اقدام لازم ابلاغ می‌شود.

خسرو دانشجو در مکاتبه با استانداران و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی را ابلاغ کرد.

به گزارش تسنیم، در مکاتبه با استانداران تمامی استان و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مصوبه شورا را با موضوع دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ در راستای ارتقای کیفیت معماری بنا‌های احداثی، تاکید بر معیار‌های معماری ایرانی-اسلامی و معماری بومی منطقه و ایجاد هماهنگی بنا‌ها با ویژگی‌های بستر طبیعی، تاریخی و فرهنگی شهرها، «دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی» – به شرح پیوست- را بر اساس صورتجلسه مورخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ کمیته فنی مشترک ۱ و ۳ شورایعالی شهرسازی و معماری، بررسی وبا تأکید بر ملاحظات زیر، مورد تصویب قرار داد.

۱. مطابق بند ۵-۱ دستورالعمل فوق‌الذکر، کمیته ارتقاء کیفی سیما و منظر استان، وظیفه بومی‌سازی، تدقیق و تکمیل ضوابط عمومی مندرج در این دستورالعمل را بر عهده دارد، لذا در صورت وجود کمیته‌های موازی به منظور بررسی طرح‌های معماری مسکن حمایتی، با عنایت به مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص “ضوابط و مقرارت ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری” مصوب ۲۵/۹/۱۳۸۷، لازم است وظایف این کمیته‌ها به کمیته ارتقاء کیفی سیما و منظراستان واگذار شود. در صورت نیاز به استفاده از اعضاء کلیدی کمیته‌های مذکور، این اعضاء بعنوان مدعو در جلسه حاضر خواهند شد.

۲. تسری و کنترل ضوابط و مقررات این دستورالعمل در تمامی مجموعه‌های حمایتی احداثی نظیر تعاونی‌های مسکن، مسکن‌های مشارکتی دولتی و امثالهم، که از تاریخ تصویب این دستورالعمل احداث خواهند شد، الزامی است.

۳. با توجه به تصویب ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مورخ ۲۰ آبان ۱۳۹۸، طراحی واحد‌های احداثی موضوع این دستورالعمل، منطبق بر تعداد متقاضیان دارای شرایط خاص الزامی است. در طراحی داخلی این واحد‌ها لازم است تمامی ضوابط و مقررات مصوبه شورای‌عالی در خصوص افراد دارای معلولیت لحاظ شود.

۴. با تصویب «دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی»، ضوابط و مقررات ملاک‌عمل پیشین که مغایر با ضوابط مندرج در مصوبه حاضر هستند، لغو شده و در مواردی که مفاد ضوابط و مقررات مسکوت و بلاتکلیف است، باید به پیشنهاد کمیته فنی (۳) در شورایعالی شهرسازی و معماری تعیین‌تکلیف شوند.

در پایان مصوبه تاکید شده است: در اجرای مصوبه فوق‌الذکر به پیوست «دستورالعمل عمومی طراحی و ساخت طرح‌های مسکن حمایتی» برای بهره‌برداری و انعکاس به کلیه مراجع ذی‌مدخل برای اقدام لازم ابلاغ می‌شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!