راز خانه مصدق، شاملو و طالقانی کجا؟
در این متن اشاره شده است که خانههای تاریخی مصدق، شاملو و آیتالله طالقانی به مالکیت شخصی تعلق دارند و اداره آنها در اختیار میراث فرهنگی نیست. با اینحال، گردشگران میتوانند این خانههای تاریخی را با هماهنگی با میراث فرهنگی شهرستان و با هماهنگی با مالکان بازدید کنند.
از آنجایی که این خانهها مالکیت شخصی دارند، مسئولیت حفظ و نگهداری آنها به عهده صاحبان خانههاست. اما خانوادههای مالک این خانهها مشکلی برای بازدید گردشگران از خانهها ندارند و در صورت حضور مراجعان، شرایط بازدید مهیا خواهد شد.
به علاوه، بحث تبدیل خانه مصدق به یک موزه تخصصی و همچنین حمایت از مالکان خانهها برای حفظ و نگهداری آنها درجهت جذب اعتبار و تامین اعتبار برای مرمتهای لازم از تمامی این خانهها اهمیت زیادی دارد. این اقدامات میتواند باعث ترویج گردشگری فرهنگی و تاریخی در شهرها و شهرستانها شود و به حفظ میراث فرهنگی کشور کمک کند.
ایسنا نوشت :خانه مصدق، خانه شاملو و خانه آیت الله طالقانی مالکیت شخصی دارند و اداره آنها در اختیار میراث فرهنگی نیست.
معاون میراث فرهنگی البرز گفت: گردشگران برای بازدید از خانههای تاریخی مصدق، شاملو و آیتالله طالقانی، ضمن هماهنگی با میراث فرهنگی شهرستان، باید با مالکان نیز هماهنگ شوند.
مهدی ارباب نیا اظهار کرد: خانه مصدق، خانه شاملو و خانه آیت الله طالقانی مالکیت شخصی دارند و اداره آنها در اختیار میراث فرهنگی نیست.
وی ادامه داد: بر این اساس گردشگران برای بازدید از این خانههای تاریخی ضمن هماهنگی با میراث فرهنگی شهرستان، باید با مالکان نیز هماهنگ شوند.
این مسئول اضافه کرد: البته خانواده ایشان مشکلی برای بازدید گردشگران ندارند و در صورت حضور مراجعان، شرایط بازدید مهیا میشود.
ارباب نیا اضافه کرد: خانه مصدق در شهرستان نظرآباد بنای ارزشمندی است و بازگشایی و تبدیل آن به موزه تخصصی در اولویت میراث فرهنگی قرار دارد.
معاون میراث فرهنگی البرز با بیان اینکه خانه شاملو در شهرک دهکده فردیس حدود ۳۰ سال محل زندگی شاملو و همسرش (آیدا) بوده، ادامه داد: این خانه مکانی است که بسیاری از آثار ماندگار این هنرمند در آن خلق شده و همچنین فیلمهایی که مربوط به وی بوده در همین لوکیشن فیلمبرداری شده است.
وی تصریح کرد: همه دستنوشتهها، کتابها و وسایل شاملو در این خانه است. خود خانه نیز یکی از نمونه خانههای مدرن است که از نظر معماری اهمیت دارد.
وی با اشاره به وضعیت خانه آیت الله طالقانی هم گفت: بنا است از محل اعتبارات مشارکتی، بخشی از این خانه که شامل قسمتی از بنای اصلی بوده و همچنین حمام کنار آن مرمت شود که به دنبال جذب اعتبار آن هستیم.
ارباب نیا اضافه کرد: بحث تعیین حریم این خانه تاریخی در شهرستان طالقان هم هفته گذشته در شورای حریم استان مطرح شد و قطعا با مشخص شدن حریم آن، شرایط حفاظت از این مجموعه بهتر خواهد شد.