چه حسابهایی تحت نرخ سود بانکی ۳۰ درصد قرار میگیرند؟
بانک مرکزی در تاریخ اسفند ماه 1402 نسبت به تخلفات بانکها در زمینه رعایت نرخهای سود بانکی تأکید کرد. بر اساس نتایج بازرسیهای انجام شده، مشخص شد که 6 بانک در کشور بیشترین تخلفات را در این زمینه داشتهاند. بانک مرکزی در این خصوص با انتشار اطلاعیهای به بانکهای کشور هشدار داد که تخلف از نرخهای سود میتواند منجر به رقابت کاذب میان بانکها شود و این امر ممکن است هزینهها و گرانی تسهیلات را افزایش دهد. این بانک تأکید کرد که برای کاهش نرخ تورم، بانکها باید به رعایت نرخ سود مصوب سپردههای بانکی پایبند باشند. از سوی دیگر، بانک مرکزی دستورالعملی صادر کرد که بانکها باید گواهی سپردههای خاص با نرخ سود علی الحساب بانکی 30 درصد سالانه صادر کنند تا در تامین سرمایه در گردش و شرکت مردمی در تامین مالی طرحهای تولیدی کشور نقش داشته باشند. این اقدام از سوی بانک مرکزی به جمعآوری سیال نقدینگی هدف دارد و موضوع بحثهای کارشناسی اقتصادی بوده و تاکنون هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ بهره خارج از گواهی خاص اعلام نشده است.
معاون نظارت بانک مرکزی نیز اسفند ۱۴۰۲ درباره تخلف بانکها گفت: با توجه به نتایج بازرسیهای انجام شده در شبکه بانکی کشور، مشخص شد همچنان ۶ بانک، بیشترین تخلفات را در زمینه رعایت نرخهای سود بانکی سپردهها داشتهاند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، بانک مرکزی دیروز با صدور اطلاعیهای به بانکهای کشور، تأکید کرد که تخلف از نرخهای سود موجب رقابت کاذب میان بانکها میشود.
این بانک به کاهش نرخ تورم به استناد آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، اشاره کرد و بر لزوم پایبندی بانکها به رعایت نرخ سود مصوب سپردههای بانکی تاکید داشت.
بانک مرکزی در ادامه اعلام کرد: تخلف از نرخهای سود موجب رقابت کاذب میان بانکها، افزایش هزینهها و گرانی تسهیلات میشود.
این بانک درباره تخلف بانکها گفت: در صورت تخلف از قانون، ناچار به برخورد قانونی، تعلیق و سلب صلاحیت از آنهاست.
در سال ۱۴۰۱، بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را ۲۲.۵ درصد و سود تسهیلات را نهایتا ۲۳ درصد اعلام کرد. نرخهای بالاتر نیز به عنوان تخلف اعلام شدند.
پس طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپردههای کوتاه و بلندمدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق میگیرد.
معاون نظارت بانک مرکزی نیز اسفند ۱۴۰۲ درباره تخلف بانکها گفت: با توجه به نتایج بازرسیهای انجام شده در شبکه بانکی کشور، مشخص شد همچنان ۶ بانک، بیشترین تخلفات را در زمینه رعایت نرخهای سود سپردهها داشتهاند.
از بهمن ماه ۱۴۰۲، بانک مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی الحساب بانکی ۳۰ درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولید و مشارکت مردمی در تامین مالی طرحهای تولیدی کشور، به شبکه بانکی ابلاغ کرده و قرار شد در پایان دوره مشارکت نیز سود قطعی نیز علاوه بر سود علیالحساب ۳۰ درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانکها پرداخت شود.
این طرح از ۱۱ بهمن شروع شده و مقرر شد بهمدت هفت روز کاری ادامه داشته باشد.
در آخرین اظهار نظرات درباره نرخ سود بانکی هم خاندوزی، وزیر اقتصاد مورخ اسفندماه ۱۴۰۲ بیان کرد: ستاد اقتصادی دولت مجوزی را به بانک مرکزی برای تامین مالی پروژههای خاص با سود حداکثر ۳۰ درصد ارائه کرد.
هدف بانک مرکزی از ارائه این گواهی، جمعآوری بخش سیال نقدینگی بود و برای استمرار انتشار این گواهی بحثهای کارشناسی در ستاد اقتصادی دولت جریان دارد. هیچ تصمیمی هم برای افزایش نرخ بهره خارج از گواهی خاص وجود ندارد.