سریع و آسان: بستنی کیم با روکش شکلاتی، طراحی سرآشپزباز
بستنی کیم یا بستنی چوبی شیری با روکش شکلات یکی از انواع بستنیهای محبوب و خوشمزه است که به راحتی در خانه قابل تهیه است. برای تهیه این بستنی ابتدا شیر، شکر، نشاسته گل، نشاسته ذرت، خامه، وانیل و دیگر مواد لازم را با هم مخلوط میکنیم و مراحل تهیه بستنی را دنبال میکنیم. سپس، بستنی را در قالب سیلیکونی میریزیم و داخل فریزر قرار میدهیم تا منجمد شود. در مرحله بعد، شکلات را ذوب کرده و بستنی را در آن فرو میبریم تا به شکلات پوشیده شود. در نهایت، بستنی را از قالب خارج کرده و در فریزر برای تنظیم کامل قوام قرار میدهیم. با رعایت نکاتی مانند اضافه کردن بادام یا فندق، استفاده از شکلات مورد علاقه، و کاهش میزان شکر، میتوانید بستنی کیم خود را به سلیقه خود تنظیم کنید. امیدوارم با این توضیحات، شما هم بتوانید بستنی خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از لذت آن بهرهمند شوید.
بستنی کیم یا همان بستنی چوبی شیری با روکش شکلات یکی از بستنیهای پرطرفدار است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و به راحتی با مواد قابل دسترس قابل تهیه در خانه است و نیازی هم به ثعلب ندارد. در ادامه با تک فانبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه این بستنی خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه بستنی کیم
برای تهیه بستنی کیم به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شیر پر چرب۲ پیمانهشکر۱/۲ پیمانهنشاسته گل۱ قاشق سوپ خورینشاسته ذرت۱ قاشق سوپ خوریخامه صبحانه یا قنادی۳/۴ پیمانهوانیل۱/۲ قاشق مرباخوری
مواد لازم جهت تهیه روکش شکلاتی
برای تهیه روکش شکلاتی بستنی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شکلات دلخواه۱ پیمانهروغن مایع۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه بستنی کیم
مراحل تهیه بستنی کیم به شرح زیر است:
مرحله اول: ترکیب شیر،شکر و نشاسته گل
برای آماده کردن بستنی شیر را داخل قابلمه بریزید (برای تهیه بستنی میتوانید هم از شیر محلی و هم از شیر پاستوریزه استفاده کنید). سپس شکر و نشاسته گل را به قابلمه حاوی شیر اضافه کنید.
مرحله دوم: افزودن نشاسته ذرت
در ادامه نشاسته ذرت را هم داخل شیر بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید تا ترکیب فوق به خوبی حل و یکدست شود (استفاده از ترکیب نشاسته گل و نشاسته ذرت باعث ایجاد غلظت و همچنین لطافت در بستنی میشود اما اگه به نشاسته ذرت دسترسی ندارید میتوانید نشاسته گل را جایگزین کنید).
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی هندوانه
مرحله سوم: رقیق کردن خامه
حال خامه را با یک ملاقه از شیر مخلوط کرده و کمی رقیق کنید و بعد داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود (رقیق کردن خامه باعث میشود که خامه راحتتر با شیر ترکیب شده و داخل شیر به صورت تکه تکه دیده نشود).
مرحله چهارم: حرارت دادن و هم زدن مواد
سپس مواد را بعد از مخلوط کردن روی حرارت کم قرار بدهید. مدام هم بزنید تا به مرور غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد. اما در این مدت حرارت باید کاملا ملایم باشد تا همراه با به غلظت رسیدن خامی نشاستهها هم گرفته شود وگرنه طعم خامی داخل بستنی حس خواهد شد.
همچنین باید مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و به صورت یکدست غلیظ شود. وقتی مواد به غلظت لازم رسید حرارت را خاموش کنید و وانیل را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی شکلاتی چوبی (مگنوم)
مرحله پنجم: انتقال مواد به قالب
قالب سیلیکونی بستنی را روی یک سینی بگذارید و چوب بستنی را داخل قالب قرار دهید و با ملاقه از مواد داخل قالب بستنی بریزید تا قالب پر شود. در آخر به کمک سینی که زیر قالب قرار دارد قالب را چند بار به آرامی روی سطح کار بکوبید تا فضاهای خالی کاملا پر شوند.
در ادامه قالب را حداقل به مدت هفت ساعت و حداکثر یک شب داخل فریزر قرار دهید تا کاملا ببندد. وقتی بستنی کاملا خودش را گرفت و منجمد شد به راحتی از قالب جدا کنید (اگر موقع خارج کردن بستنی از قالب بستنی حالت نرم داشت و از قالب خارج نمیشد یعنی باید مدت بیشتری داخل فریزر بماند).
مرحله ششم: بن ماری کردن شکلات
برای آماده کردن روکش شکلاتی، شکلات با طعم دلخواه را به روش بن ماری ذوب کنید و ۳ الی ۴ قاشق روغن مایع به آن اضافه و کاملا مخلوط کنید تا شکلات حالت رقیق و روان داشته باشد. شکلات آب شده را داخل ظرف کوچکی مثل لیوان بریزید تا کاور کردن شکلات راحتتر انجام شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی یخی میوهای خانگی
مرحله هفتم: فرو کردن بستنی کیم در شکلات
در این مرحله بستنیها را از فریزر خارج کنید و داخل شکلات فرو ببرید، به طوری که همه جای بستنی کاملا به شکلات آغشته شود.
مرحله آخر: سرو کردن بستنی
سپس بستنی را از شکلات خارج کنید و نگه دارید تا شکلاتهای اضافی پایین بریزید و یک لایه نازک روی بستنی را بپوشاند. بستنی های کاور شده را مجددا یک ساعت داخل فریزر قرار بدهید تا آماده سرو شود.
نکات و فوت و فنهای تهیه بستنی کیم
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه بستنی کیم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر به شکلات آب شده مقداری خلال بادام اضافه کنید و بستنی را با این ترکیب کاور کنید، بستنی مگنوم خواهید داشت. میتوانید به جای بادام از فندق خرد شده هم استفاده کنید.اگر از خامه قنادی به جای خامه پاستوریزه استفاده میکنید، قبل از اضافه کردن به مواد کمی با همزن بزنید تا یکدست شود، اما نیازی به فرم گرفتن خامه نیست.اگه قالب سیلیکونی ندارید و از قالب پلاستیکی برای آماده کردن بستنی استفاده میکنید، قالب را کمی چرب کنید و بعد مواد را داخل قالب بریزید و موقع خارج کردن بستنی قالب را خیلی کم داخل آب گرم قرار بدهید و خارج کنید.اگر به قالب مناسب برای بستنی دسترسی ندارید، میتوانید از لیوانهای یکبار مصرف استفاده کنید و وقتی بستنی کمی خودش را گرفت چوب بستنی را داخل بستنی قرار بدهید.در صورت دلخواه میتوانید مقداری پودر کاکائو یا نسکافه به مواد اضافه کنید تا بستنی نسکافهای یا شکلاتی داشته باشید.در صورت استفاده از خامه قنادی به جای خامه صبحانه میزان شکر را کمتر کنید، چون خامه قنادی شیرین شده است و باعث شیرینی بیشتر بستنی خواهد شد.از هر رنگ و نوع شکلات با طعم دلخواه میتوانید برای کاور بستنی استفاده کنید.در صورت دلخواه میتوانید خامه را به همراه وانیل و بعد از به غلظت رسیدن مواد اضافه و کاملا مخلوط کنید.برای داشتن بستنی رژیمی میتوانید از شکر و خامه کمتر و شیر کم چرب استفاده کنید.برای نگهداری بیشتر، بستنیها را داخل ظرف در دار داخل فریزر قرار بدهید تا بوی فریزر را به خودشان جذب نکنند.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه بستنی کیم را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این بستنی خوشمزه را طبق دستور فوق تهیه و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین