سه روش آسان برای تهیه اخمک هندوانه در خانه و لذت بخش
یخمک هندوانه یکی از دسرهای سالم و خنک ایرانی است که به روشهای مختلفی میتوان آن را تهیه کرد. در برخی رسپیها از هندوانه تازه استفاده میشود و در برخی دیگر از شربت یا ژله هندوانه. برای تهیه این دسر میتوان از ژله هندوانه، پودر ژله هندوانه، شربت هندوانه یا همان یخمک استفاده کرد. مراحل تهیه این دسر نیز بسیار ساده است، از جمله مواد لازم برای تهیه یخمک هندوانه میتوان به هندوانه، شکر، نعنا و آب لیمو ترش اشاره کرد. برای تهیه یخمک ایتالیایی هندوانه و زنجبیل نیز نیاز به مواد اصلی این دسر مانند هندوانه، شیر، شکر و ریشه زنجبیل است. این دو نوع یخمک را میتوانید در فریزر قرار داده و بعد از چند ساعت آنها را میل کنید. این دسری که مناسب فصول گرم سال است، میتواند یک انتخاب خوب برای تنقلات خانگی باشد. بهترین برنامه تعطیلات و گرمای تابستان، پایاپای خاموش کردن موتورهای مفتگرمایش است.
یخمک هندوانه یکی از سالمترین و خنکترین دسرهای خوشمزه ایرانی است که میتوانید آن را به روشهای مختلفی تهیه کنید. در برخی رسپیها برای درست کردن این یخمک از هندوانه تازه استفاده میشود و برخی نیز آن را با شربت یا ژله هندوانه درست میکنند. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه یخمک هندوانه آشنا شوید.
طرز تهیه یخمک هندوانه طبیعی و نعنا
آماده کردن مواد اولیه یخمک هندوانه حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد و پس از آماده کردن مواد، باید یخمک را برای چند ساعت در فریزر بگذارید تا منجمد شود.
مواد لازم برای تهیه یخمک هندوانه
هندوانه۱عدد کوچکشکر۲ قاشق غذاخورینعنا ۴ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه یخمک هندوانه
در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه یخمک هندوانه آشنا شوید.
مرحله اول: مواد یخمک را ترکیب کنید
برای شروع باید هندوانه را بشویید و خرد کنید. در ادامه دانههای هندوانه را خارج کنید. هندوانه را در مخلوط کن بریزید و مقداری شکر و آب لیمو ترش تازه و نعنای شسته و خرد شده نیز به آن اضافه کنید. سپس دستگاه را روشن کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. اگر به مخلوط کن دسترسی ندارد، میتوانید هندوانه را رنده کنید و بعد آن را با نعنای خرد شده و آب لیمو ترش و شکر ترکیب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی هندوانه و انگور خوشمزه و مجلسی
مرحله دوم: قالب یخمک را آماده کنید
برای تهیه یخمک میتوانید از قالبهای پلاستیکی مخصوص یخمک استفاده کنید. در غیر این صورت میتوانید یک عدد کیسه فریزر را روی سطح صاف پهن کنید و بعد با قاشق داغ آن را به صورت طولی برش دهید.
مرحله سوم: یخمک را در فریزر آماده کنید
در ادامه داخل کیسههای پلاستیکی را با مایه یخمک پر کنید و درب آنها را با نخ ببندید. سپس یخمک ها را برای حدود ۲ تا ۳ ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا منجمد شوند. بعد از این که یخمک هندوانه آماده شد، میتوانید آن را باز کنید و از طعم این یخمک طبیعی و خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه یخمک ایتالیایی هندوانه و زنجبیل
درست کردن این یخمک حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد. مواد اولیه به کار رفته در تهیه این یخمک برای ۵ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه یخمک هندوانه
هندوانه ۵ لیوان فرانسوی دستهدارشیر یا شیر ذرت۱ لیوان فرانسوی دستهدارشکر ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارآبلیمو۳ قاشق غذاخوریریشه زنجبیل خرد شده ۵ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه یخمک هندوانه و زنجبیل به روش ایتالیایی
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن یخمک هندوانه و زنجبیل آشنا شوید.
مرحله اول: هندوانه را میکس کنید
برای شروع باید هندوانه را خرد و هستههای آن را جدا کنید. سپس هندوانهها را در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید.
مرحله دوم: شیر و زنجبیل را ترکیب کنید
در این مرحله باید شیر و ریشه زنجبیل را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که شیر شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را خاموش کنید تا خنک شود.
بیشتر بخوانید: ۴ طرز تهیه بستنی هندوانه؛ یخی، با شیر و بدون شیر
مرحله سوم: مواد یخمک را قالب کنید
بعد از این که ترکیب شیر و زنجبیل خنک شد، میتوانید آن را با هندوانه میکس شده ترکیب کنید. مواد را به خوبی هم بزنید و بعد در یک ظرف مناسب یا کیسههای پلاستیکی مخصوص یخمک بریزید.
مرحله چهارم: یخمکها را آماده کنید
یخمک ها را در فریزر بگذارید و حدود ۴ ساعت صبر کنید تا آماده شوند. اگر یخمک را به صورت قالبی و تک نفره آماده کردهاید، آن را به صورت یخی مصرف کنید، در صورتی که یخمک را در ظرف بزرگ درست میکنید، باید بعد از چند ساعت آن را از فریزر خارج کنید و در مخلوط کن بریزید یا با همزن میکس کنید و بعد در ظرف مورد نظر بریزید و میل کنید.
طرز تهیه یخمک با ژله هندوانه
برای تهیه این یخمک باید از پودر ژله هندوانه استفاده کنید. برای شروع پودر ژله را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید و آن را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری قرار دهید تا ژله کاملا در آب حل شود. در ادامه ۱ لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. میتوانید برای تهیه این یخمک به جای آب سرد از ۱ لیوان آب هندوانه تازه استفاده کنید. در ادامه مایه یخمک را در نایلونهای باریک و بلند یا داخل قالبهای کوچک بریزید و درب آنها را محکم ببندید و برای چند ساعت آنها را در فریزر بگذارید تا آماده شوند.
نکات تهیه یخمک هندوانه
برای تهیه این یخمک میتوانید شکر را حذف کنید. اگر طعم هندوانه شما شیرین نیست بهتر است کمی شکر یا عسل به مایه یخمک اضافه کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این یخمک از عرق نعنا به جای نعنای خرد شده استفاده میشود.به منظور درست کردن این یخمک باید از هندوانه شیرین و قرمز استفاده کنید.برای تهیه یخمک هندوانه میتوانید مواد یخمک را در ظرف بریزید و در فریزر قرار دهید تا منجمد شود. سپس مواد را در مخلوط کن میکس کنید. در ادامه میتوانید این یخمک میکس شده را در ظرف بریزید و با قاشق میل کنید.اگر رنگ هندوانه شما قرمز نیست، میتوانید از مقداری رنگ قرمز خوراکی برای تهیه این یخمک استفاده کنید.برای تهیه یخمک برای کودکان بهتر است از هندوانه طبیعی و کمترین میزان شکر و افزودنی استفاده کنید.برای تهیه یخمک با پودر شربت میتوانید پودر شربت هندوانه را با آب ترکیب کنید و بعد شربت را هم بزنید تا آماده شود. در ادامه این شربت را در کیسههای پلاستیکی باریک و بلند بریزید و در فریزر قرار دهید تا یخمک شما آماده شود.اضافه کردن آب لیمو ترش تازه به این یخمک اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
در این مقاله به چند روش درست کردن یخمک هندوانه خانگی اشاره شد. شما میتوانید با استفاده از پوره هندوانه، پودر ژله یا شربت هندوانه در خانه یخمک درست کنید و بدون نگرانی در مورد مواد تشکیل دهنده یخمک، از آن برای خنک شدن بدن در فصول گرم سال استفاده کنید. اگر تجربه درست کردن یخمک هندوانه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…