با روش های جذاب، پاستیل خودرا در خانه تهیه کن تا به مزه های دلچسب و کشنده برسی!
پاستیل یکی از خوراکیهایی است که عمدتاً مخصوص کودکان و بزرگسالان است و در انواع طعمها، شکلها و طرحها در بازارها قابل دسترسی است. این خوراکی، برخلاف باور عمومی، بسیار آسان و سریع تهیه می شود. برای تهیه پاستیل خانگی، نیاز به موادی مثل پودر ژله، آب سرد، ژلاتین، گلوکز و شکر دارید.
مراحل تهیه پاستیل خانگی شامل مرحله مخلوط کردن پودر ژله و آب، افزودن گلوکز، هم زدن مواد تا شفاف شدن، انتقال به قالب و قرار دادن در یخچال میشود. برای داشتن پاستیلهای چند رنگ و لایهای، میتوانید روشی مشابه ساخت بستنی با ژله را انجام دهید.
نکاتی همچون استفاده از ظرف استیل برای آماده سازی مواد، حذف گلوکز در صورتی که نیازی نیست، نگهداری پاستیل در یخچال برای بهبود مزه و کیفیت، استفاده از نی برای قالب بندی، و دیگر نکات مهم برای تهیه پاستیل خانگی ذکر شده است.
در کل، تهیه پاستیل خانگی یک فرصت خوب برای آموختن و آزمایش طعمهای جدید است و میتواند یک سرگرمی خوب برای خانواده شما باشد.
پاستیل یکی از تنقلات مورد علاقه کودکان و حتی بزرگسالان است که در انواع طرح، شکل و طعم در بازار موجود است و بر خلاف تصور خیلی از افراد طرز تهیه بسیار آسانی دارد. در ادامه با تک فانبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه پاستیل کشدار خانگی، این خوراکی خوشمزه را به طور کامل برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه پاستیل خانگی
برای تهیه پاستیل خانگی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
پودر ژله (با طعم و رنگ دلخواه)۱ بستهآب سردنصف پیمانهپودر ژلاتین۲ قاشق غذاخوریگلوکز۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه پاستیل خانگی
مراحل تهیه پاستیل خانگی به شرح زیر است:
مرحله اول: مخلوط پودر ژله و آب
در مرحله اول پودر ژله و آب سرد را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید. سعی کنید در صورت امکان از کاسه استیل استفاده کنید. سپس ۲ قاشق پودر ژلاتین به ترکیب پودر ژله و آب سرد اضافه کنید.
مرحله دوم: افزودن گلوکز
در ادامه دو قاشق گلوکز نیز به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. ظرفی (مثل کتری) را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن کتری کاسه استیل را روی ظرف قرار بدهید؛ طوری که با آب در حال جوشِ داخل ظرف تماس نداشته باشد. اجازه دهید حرارت بخار آب مایه پاستیل را کاملا حل و شفاف کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستیل با طرح هندوانه
مرحله سوم: همزدن مواد
همچنان که کاسه روی کتری در حال جوش قرار دارد، مواد را به آرامی مخلوط کنید تا جایی که هیچ دانه ژلاتینی داخل مواد دیده نشود و کاملا شفاف شود.
در نهایت اگر کفی روی ژله جمع شده است، بردارید تا پاستیل شما کاملا شفاف شود. اما اگر کف را با مواد مخلوط کنید پاستیل شما کمی حالت مات پیدا خواهد کرد. بنابراین این کار کاملا سلیقهای و اختیاری است.
مرحله چهارم: انتقال مواد به قالب
مواد را از روی حرارت بردارید، داخل یک پارچ کوچک بریزید و به کمک آن از مواد داخل قالب سیلیکونی بریزید تا پر شود (قالبهای مخصوص پاستیل در انواع طرحها و در اندازههای کوچک در لوازم قنادیها موجود است). نیازی به چرب کردن قالب نیست چون پاستیل سفت است و خیلی راحت از قالب جدا میشود.
سپس قالب را داخل یخچال قرار بدهید تا پاستیلها ببندند. با اینکه به دلیل وجود پودر ژلاتین اضافی و اندازه کوچک، پاستیلها خیلی زود خودشان را میگیرند. اما بهتر است اجازه دهید ۸ ساعت داخل یخچال بمانند و بعد از قالب در بیاورید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع ژله خوشمزه
مرحله پنجم: آماده سازی نهایی پاستیل خانگی
پاستیلها را بعد از در آوردن از قالب داخل یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. پاستیلها در ابتدا کمی حالت چسبندگی دارند اما اگر یک شب داخل یخچال بمانند چسبندگیشان از بین میرود و کشدار و خوشمزه میشوند.
برای از بین بردن کلی چسبندگی پاستیل میتوانید دستتان را کمی به گلیسیرین خوراکی آغشته کنید و پاستیلها را داخل دستتون حرکت بدهید. این کار چسبندگی پاستیلها را از بین میبرد و کمی حالت براق به پاستیلها میدهد.
در صورتی که به گلیسیرین خوراکی دسترسی ندارید، از روغن مایع استفاده کنید، اما مواظب باشید مقدار روغن زیاد نشود که پاستیلها حالت چرب پیدا نکنند. این کار فقط به خاطر گرفتن چسبندگی پاستیل است و باید خیلی کم از روغن استفاده شود.
به همین روش میتوانید انواع پاستیلها را در رنگ و طعمهای مختلف آماده کنید.
نکات تهیه پاستیل خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه پاستیل خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
چون عمده بخش آماده سازی پاستیل به روش بن ماری انجام میشود، بهتر است از ظرف استیل استفاده شود تا حرارت را به خوبی به خودش جذب کند و باعث سریعتر شدن روند بن ماری شود. اما در صورتی که ظرف استیل ندارید میتوانید از ظروف چینی یا شیشهای هم استفاده کنید اما هرگز از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید چون قرار گرفتن ظروف پلاستیکی روی حرارت بخار آب خطرناک است.گلوکز را از لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در صورتی که به آن دسترسی ندارید قابل حذف است. اما وجود گلوکز باعث ایجاد انسجام و حالت کشسانی داخل پاستیل میشود و با حذف شدن آن، پاستیل شما حالت ژلهای خیلی سفت خواهد داشت.در صورت دلخواه میتوانید ۲ قاشق غذاخوری شکر هم به مواد اضافه کنید و بعد روی حرارت قرار بدهید تا پاستیل شیرینتر شود.پاستیل خانگی به مدت یک الی یک و نیم ماه داخل ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری است بدون اینکه طعم و کیفیت آن تغییری بکند.اگر قالب خاصی برای پاستیل ندارید یا دوست دارید پاستیل شما مثل پاستیلهای بازاری بلند و استوانهای باشد میتوانید از نی استفاده کنید.به جای از بین بردن چسبندگی پاستیل با گلیسیرین خوراکی میتوانید پاستیلها را داخل شکر دانه ریز بغلطانید و بعد اضافههای شکر را با دستتان بگیرید. با این روش پاستیل شکری درست میکنید، مخصوصا ژلههایی که کمی حالت ترشی دارند، مثل طعم لیمویی بسیار خوشمزه خواهد شد.برای داشتن پاستیل چند رنگ و لایهای فقط باید یک رنگ ژله را داخل قالب بریزید و بلافاصله که کمی خودش را گرفت، رنگ بعدی را روی آن بریزید و اجازه دهید کاملا خودشان رو بگیرند.اگر میخواهید رنگ پاستیلتان کاملا مات شود (مثل وقتی که بستنی به ژله اضافه میکنیم) بعد از برداشتن از روی حرارتِ بن ماری با همزن هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که رنگ ژله مات شود.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه پاستیل خانگی خوشمزه و کشدار را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این خوراکی پرطرفدار را طبق رسپی فوق تهیه و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین