سه روش تهیه برنج دودی: عوض کردن آبکش، کته و ترکیبی
برنج دودی یک نوع برنج شمالی است که با قرار گرفتن در معرض دود چوب، معطر میشود. این برنج معمولا به تنهایی یا با سایر برنجها ترکیبی آماده میشود. برای تهیه برنج دودی کته، ابتدا برنج را بشویید و بخیسانید. سپس برنج را همراه با آب و نمک در قابلمه بریزید و آب بجوشانید. پس از آبکشی برنج، برنج را دم کرده و آماده سرو کنید.
برای تهیه برنج دودی آبکش، نیاز است ابتدا برنج را بشویید و بخیسانید. سپس برنج را در قابلمه آب بجوشانید و پس از آبکشی، برنج را دم کنید. میتوانید برنج دودی و سفید را ترکیب کنید و به سلیقه خود طعم دهید. برنج دودی از چوبهای خاصی مثل چوب بلوط، گردو و کاج تهیه میشود و دارای ویژگیهای مختلفی از جمله فیبر و آنتی اکسیدان است.
در کل، برنج دودی یک برنج خاص با طعم و عطر منحصر به فرد است که میتوانید با تهیه صحیح آن از لذت آشپزی لذت ببرید. اما برای از بین بردن بوی برنج دودی، میتوانید از روشهای مختلفی از جمله بیشتر بخیساندن برنج یا اضافه کردن سبزیجات خشک استفاده کنید. امیدوارم با این توضیحات، بتوانید بهترین برنج دودی را طبخ کنید.
برنج دودی یک نوع برنج شمالی است که با قرار گرفتن در معرض دود چوب، معطر میشود. این برنج معمولا به تنهایی یا به صورت ترکیبی با سایر برنجها آماده میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ میتوانید با ۳ روش پخت برنج دودی به طور کامل آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه برنج دودی کته
برای تهیه برنج دودی به روش کته به مواد اولیه زیر نیاز داید:
برنج دودی۲ لیوان فرانسوی دستهدارآب۳ لیوان فرانسوی دستهدارنمکبه مقدار لازمکره یا روغن پخت و پزبه مقدار لازم
روش پخت برنج دودی کته
آماده کردن برنج دودی درست مثل سایر انواع برنج است، اما این برنج سریعتر از دیگر برنجها آماده میشود. پخت برنج دودی نهایتا حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد. در ادامه این بخش میتوانید با روش پخت برنج دودی به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: برنج را بشویید
برای شروع باید برنج را با آب فراوان بشویید و چند دور آبکشی کنید تا کاملا تمیز شود. به خاطر داشته باشید که برنج باید به اندازهای شسته شود که آب آن زلال و تمیز شود.
مرحله دوم: برنج را بخیسانید
در این مرحله برنج را در یک ظرف آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند. به خاطر داشته باشید که خیساندن برنج به پخت بهتر آن کمک میکند، اما هر چقدر برنج را برای مدت زمان بیشتری بخیسانید، بوی دودی آن کمتر میشود.
مرحله سوم: برنج، آب و نمک را در قابلمه بریزید
برنج را همراه با مقداری آب و نمک در قابلمه بریزید. مقدار آبی که برای پخت برنج اضافه میشود، باید حدود ۱ بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد.
بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج هندی
مرحله چهارم: برنج را بپزید
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را روی دمای متوسط تنظیم کنید. اجازه دهید تا آب برنج کمی تبخیر شود. این مرحله حدود ۷ تا ۸ دقیقه طول میکشد، سپس باید شعله گاز را کم کنید و مقداری روغن یا کره روی برنج بریزید.
مرحله پنجم: برنج را دم کنید
درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و آن را روی قابلمه قرار دهید. صبر کنید تا برنج برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود. به خاطر داشته باشید که برنج دودی کمی زودتر از برنج سفید آماده میشود، بنابراین آن را به مدت کوتاهتری دم کنید و مراقب باشید تا برنج له نشود.
مواد لازم برای تهیه برنج دودی آبکش
برای تهیه برنج دودی به روش آبکش به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
برنج دودی۲ لیوان فرانسوی دستهدارآب۶ لیوان فرانسوی دستهدارنمکبه مقدار لازمکره یا روغن پخت و پزبه مقدار لازم
مراحل تهیه برنج دودی آبکش
آماده سازی و پخت برنج دودی به روش آبکش حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول میکشد. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن برنج دودی آبکش آشنا شوید.
مرحله اول: برنج را بشویید و بخیسانید
برای شروع باید برنج را با آب فراوان بشویید و سپس در یک ظرف آب بریزید. اجازه دهید برنج برای حدود ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند.
مرحله دوم: برنج را بجوشانید
در یک قابلمه آب حدود ۶ لیوان آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس میتوانید برنج را آبکش کرده و به آب جوش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: روش پخت برنج نیم دانه خوشمزه شمالی!
مرحله سوم: برنج را آبکش کنید
حدود ۷ دقیقه صبر کنید تا برنج در آب بجوشد و قد بکشد، زمانی که سطح برنج نرم شد و داخل آن هنوز کمی سفت بود، یعنی برنج شما برای آبکش کردن آماده است. برنج را در آبکش بریزید و بعد کمی آب سرد روی برنج بریزید تا مراحل پخت برنج متوقف شود.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
در این مرحله باید مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید و کمی برنج یا نان برای ته دیگ در کف قابلمه قرار دهید. در ادامه برنج را اضافه کنید. کمی روغن یا کره روی برنج بریزید. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید برنج شما برای حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد.
طرز تهیه برنج دودی و ساده به صورت ترکیبی
از آن جایی که برنج دودی عطر بسیار زیادی دارد، اکثر افراد این برنج را به صورت ترکیبی با برنج سفید آماده میکنند. برای پخت این برنج، نسبت برنج دودی به معمولی به ذائقه شما بستگی دارد. در این روش معمولا از برنج دودی و سفید به اندازه مساوی استفاده کنید.
اگر دوست دارید بوی دودی برنج بیشتر باشد، میتوانید نسبت برنج دودی را بیشتر کنید و اگر دوست دارید بوی دودی ملایمتری در برنج احساس کنید، باید نسبت آن را کاهش دهید. میتوانید این برنج را هم به روش آبکش و هم کته آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی خوشعطر
برنج دودی چیست؟
برنج دودی یک نوع برنج است که به مدت چند ساعت در معرض دود چوب قرار میگیرد تا عطر و طعم آن تغییر کند. رنگ این برنج قهوهای تیره است و طعمی شبیه به فندق و گردو دارد. برای دودی کردن برنج معمولا از چوب درختانی مثل چوب درخت بلوط، چوب درخت گردو، چوب درخت کاج و فندق استفاده میشود.
فیبر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی این برنج بیشتر از برنج معمولی است. جالب است بدانید که دودی کردن برنج از قدیم، یک راهکار سنتی برای نگهداری برنج محسوب میشد.
در واقع در زمانهای قدیم برای خشک کردن برنج از روش دودی کردن استفاده میشد. این کار نه تنها ماندگاری برنج را بیشتر میکند، بلکه مانع رشد باکتریها و فساد برنج میشود.
نکات و فوت و فنهای تهیه برنج دودی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه برنج دودی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مدت زمان پخت برنج دودی کمی کوتاهتر از برنج سفید است و از همین رو هر زمان که احساس کردید برنج شما پخته است، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.برنج دودی با کیفیتهای متفاوتی تولید میشود. در صورتی که برای تهیه برنج دودی از چوبهای رنگ شده استفاده شود، کیفیت برنج تحت تاثیر قرار میگیرد و دود تولید شده از آن نیز سرطان زا خواهد بود.در روش آبکش کردن برنج باید بعد از جوشاندن برنج، یک دانه از آن را بردارید و بین ۲ انگشت خود فشار دهید. اگر سطح برنج نرم و داخل آن سفت بود، یعنی برنج شما آماده آبکشی است.برای این که برنج دودی شما خوش عطر و طعمتر شود، میتوانید مقداری زعفران به آن اضافه کنید.
برنج دودی یک برنج منحصر به فرد با عطری متمایز است که روش پخت آن تفاوت چندانی با برنج معمولی ندارد. عطر این برنج به گونهای است که با ذائقه اکثر ایرانیان سازگاری دارد. اگر تجربه درست کردن این برنج را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقهمند به آشپزی در میان بگذارید.
سؤالات متداول
در این بخش به رایجترین سوالات شما در مورد روش پخت برنج دودی اشاره شده است.
برنج دودی را با چه خورشتی درست کنم؟
در پاسخ به این سوال که برنج دودی با چی بخوریم باید بگوییم که میتوانید این برنج را همراه با انواع خورش، ماهی، مرغ و هر چیزی که دوست دارید سرو کنید.
چگونه بوی برنج دودی را از بین ببریم؟
برای از بین بردن بوی برنج دودی میتوانید برنج را برای مدت زمان بیشتری در آب بخیسانید تا بوی آن کاهش پیدا کند. اضافه کردن مقداری سبزی خشک، زیره، هل و دارچین به این برنج نیز موجب کاهش بوی آن میشود.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…