وعده ناهار امروز چه خوشمزهای در آشپزخانه من درجه گرم میشود؟
امروز، برای ناهار چه بپزم؟ این یکی از سوالاتی است که همه افراد، از دانشجوها گرفته تا خانهدارها و شاغلین، با آن روبرو هستند. انتخاب یک غذای مناسب برای ناهار، که هم خوشمزه باشد و هم تکراری نباشد، میتواند چالشبرانگیز باشد. به همین دلیل، در این مطلب، پنج پیشنهاد غذایی مختلف و خوشمزه برای ناهار ارائه شده است.
از جمله این پیشنهادات میتوان به شوید پلو کتهای با ماهی، ته چین گوشت و بادمجان، خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری، کالزونه مرغ، و کوکو سبزی با زرشک و گردو اشاره کرد. هر یک از این غذاها دارای طعمها و امکانات متفاوتی هستند، که میتوانید بر اساس سلیقه خود یکی از آنها را برای ناهار خود انتخاب کنید. هر کدام از این غذاها دارای مراحل مختلف تهیه هستند که در متن بالا به تفصیل بررسی شدهاند.
با انتخاب و تهیه یکی از این غذاها، مطمئنا نهتنها ناهار خوشمزهای برای خودتان فراهم کردهاید، بلکه لذت بردن از یک وعده غذایی شاداب و سالم را تجربه خواهید کرد. به مجله آشپزی تک فانمراجعه کنید و مراحل تهیه این غذاها را به دقت دنبال کنید تا ناهاری پرطعم و شاداب برای خودتان و عزیزانتان فراهم کنید.
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند.
از این رو ما امروز، در سیزدهمین روز خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه پیشنهاد خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.
پیشنهاد ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- شوید پلو کتهای با ماهی
شوید پلو با ماهی یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که شما به راحتی در زمان کوتاهی میتوانید آن را برای ناهار امروزتان تهیه کنید. طبخ این غذا به روش کتهای برای زمانی مناسب است که زمان کافی برای پخت غذا ندارید.
مراحل تهیه شوید پلو کتهای با ماهی
مراحل تهیه شوید پلو کتهای با ماهی و سیب زمینی به شرح زیر است:
در اولین مرحله به سراغ آماده سازی برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. با مقداری نمک و آب آن را بخیسانید. سپس برای بالاتر رفتن سرعت پخت غذا به سراغ پخت برنج روید.برنج خیسانده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید. مقداری نمک، روغن و شوید خشک به آن بیفزایید. همه مواد درون قابلمه را بهم زنید و به قدری به آن آب بیفزایید تا به اندازه ۱ بند انگشت آب روی مواد درون قابلمه باشد.سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا محتوای آن به جوش آید. پس از تبخیر شدن آب درون قابلمه برنج را به سمت مرکز قابلمه شبیه به کوه جمع کنید.در ادامه سیر را بشویید و روی برنج قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و ۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا برنج با حرارت کم بپزد.اکنون به سراغ ماهیها روید. ماهیهای شسته شده را با کمک دستمال نخی تمیزی به خوبی خشک کنید. توجه داشته باشید که ماهیها نباید نمدار و خیس باشند.حال مقداری نمک و زردچوبه به تمام قسمتهای ماهی زنید و به خوبی ماهیها را ماساژ دهید تا به زردچوبه و نمک آغشته شوند. ماهیها را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعد روید.
برای ادامه رسپی این غذای پرطرفدار و نوستالژی روی لینک طرز تهیه شوید پلو کتهای با ماهی کلیک کنید.
۲- ته چین گوشت و بادمجان
ته چین گوشت و بادمجان یک غذای سنتی ایرانی است که برای تهیه آن از روشهای متفاوتی استفاده میشود. برخی این غذا را با گوشت تکهای میپزند و برخی دیگر از گوشت چرخ کرده و ریش ریش شده استفاده میکنند. به علاوه شما میتوانید این غذا را هم روی گاز و در فر آماده کنید.
مراحل تهیه ته چین گوشت و بادمجان
مراحل تهیه ته چین گوشت و بادمجان به شرح زیر است:
ابتدا پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.حالا پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا سبک شوند. در ادامه مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و برای ۱ دقیقه پیاز و زردچوبه را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.سپس گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنید. در ادامه ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه کنید و درب ماهیتابه را به روی آن قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد.اکنون بادمجانها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را به صورت حلقهای خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد، بادمجانها را در ماهیتابه بچینید و خوب سرخ کنید.قبل از آماده کردن برنج بهتر است آن را برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را با ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.اجازه دهید برنج برای ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد و کمی قد بکشد و سپس آن را آبکش کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه ته چین باید برنج را کمی زندهتر از حالت عادی آبکش کنید تا ته چین شل نشود.
برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و مخصوص روی لینک طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان کلیک کنید.
۳- خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری
خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری یک غذای راحت و در عین حال خوشمزه است که ظاهر جذابی دارد و در فر تهیه میشود. این خوراک برای کسانی که از غذاهای تکراری خسته شدهاند و به غذاهای فست فودی علاقه دارند یک گزینه عالی و خوشمزه به شمار میرود.
شما میتوانید این غذای خوشمزه را علاوه بر مرغ با گوشت هم برای ناهار امروز تهیه کنید که کاملا سلیقهای است. همچنین از انواع سبزیجات دلخواه داخل این غذا میتوان استفاده کرد و آن را با ذائقه خانواده هماهنگ نمود. در این خوراک از پنیر پیتزا نیز استفاده شده است.
مراحل تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری
مراحل تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری به شرح زیر است:
ابتدا یک عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با یکی دو قاشق روغن مایع داخل تابه تفت بدهید تا طلایی شود و بعد حبههای سیر له شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.بعد از کمی تفت دادن سیر، مرغ ریش ریش شده را به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. سپس فلفل دلمهای خرد شده، هویج بخار پز شده و قارچ پخته شده را به مواد اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.اجازه دهید ترکیب فوق چند دقیقه روی حرارت تفت بخورند (اگر از قارچ خام استفاده میکنید بهتر است که قبل از اضافه کردن مرغ به پیازها قارچهای خرد شده را به مواد اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا قارچها کمتر آب بیندازند. وقتی قارچها پختند و آبشان کشیده شد حرارت را پایین بیاورید و مرغ را اضافه کنید).سپس نمک، فلفل، آویشن و ادویههای دلخواه را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. بعد سس سویا را به مواد اضافه کنید. سویا سس نقش طعم دهنده دارد و استفاده از آن کاملا اختیاری است. در ادامه سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. میتوانید با توجه به ذائقه خود و خانواده میزان سس گوجه فرنگی را بیشتر یا کمتر کنید. اجازه دهید مواد کمی تفت بخورند و بعد از روی حرارت بردارید.
برای ادامه رسپی این غذای فست فودی خوشمزه و همه پسند روی لینک طرز تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی پنیری کلیک کنید.
۴- کالزونه مرغ
کلزونه یا کالزونه (calzone) نوعی غذای ایتالیایی است که شباهت بسیاری به پیتزای مرغ دارد. خمیر استفاده شده در کالزونه همان خمیر پیتزا است و مخلفات هم میتواند همان مخلفات پیتزا همراه با گوجه فرنگی و پنیر موزارلا باشد.
کلزونه حالت هلالی دارد و خمیر را روی مواد تا کرده، بهم میچسبانند و داخل فر میپزند که در نهایت شکلی مشابه با پیراشکی دارد به خصوص اگر در سایز کوچک تهیه شود و در واقع نوعی پیتزای لقمهای به حساب میآید.
مراحل تهیه کالزونه (کلزونه) مرغ
مراحل تهیه کالزونه (کلزونه) مرغ به شرح زیر است:
برای تهیه خمیر کلزونه، آرد باید سرد باشد. پس یک ساعت قبل آرد را داخل یخچال قرار بدهید. آرد سرد الک شده را داخل ظرفی بریزید و نمک و خمیر مایه فوری را به آن اضافه و مخلوط کنید.روغن مایع را به آرد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. حالا کم کم شروع به اضافه کردن آب سرد کنید، برای این خمیر باید از آب سرد یخچالی استفاده کنید. آب را خیلی کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا مواد حالت خرده نان به خودش بگیرد.بعد کم کم آب اضافه کنید تا خمیر کاملا جمع شود. خمیر به دست آمده را به مدت ده دقیقه روی صفحه کار ورز دهید تا کاملا یکدست و نرم شود.حال داخل ظرف را کمی با روغن مایع چرب کنید و خمیر ورز داده و چونه شده را داخل ظرف قرار بدهید. سپس روی خمیر را هم کمی با روغن چرب کنید و روی ظرف سلفون بکشید. در نهایت روی خمیر را با دستمال حولهای بپوشانید و به مدت یک و نیم الی دو ساعت استراحت بدهید تا حجم خمیر دو برابر شود.اکنون برای مواد داخلی کلزونه یک عدد سینه مرغ را با پیاز، روغن و ادویه تفت بدهید و بعد به آن آب اضافه کنید تا مرغ کاملا بپزد. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و سراغ مرحله بعد بروید.
برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و مخصوص روی لینک طرز تهیه کالزونه مرغ کلیک کنید.
۵- کوکو سبزی با زرشک و گردو
کوکو سبزی یکی از غذاهای مقوی، خوشمزه و سالم است که در عین حال بسیار سریع آماده میشود و شما میتوانید آن را در وعده ناهار همراه با برنج یا با نان نوش جان کنید.
در تهیه کوکو سبزی همانطور که از اسم آن مشخص است از سبزیهای معطر و خوشبو استفاده میکنند. چندین سبزی در کوکو سبزی نظیر تره، گشنیز، جعفری و شوید ثابت است و انواع دیگر آن با توجه به محل سکونت شما میتواند سبزیهای معطر و محلی باشد.
مراحل تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو
مراحل تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو به شرح زیر است:
ابتدا سبزیجات کوکو را به دقت با آب شستشو دهید و بگذارید تا خشک شوند، وقتی که آب سبزیها گرفته شد، آنها را به اندازه کافی خرد کنید. میتوانید از سبزی کوکو آماده هم استفاده کنید.سپس سبزی را در ماهیتابه ریخته و با مقدار بسیار کمی روغن، تفت بدهید تا آب آن تبخیر شود. بعد آن را از ماهیتابه خارج کنید و بگذارید تا خنک شود. توجه داشته باشید که فقط باید آب سبزی کوکو تبخیر شود. از سرخ کردن و تفت دادن بیش از حد به دلیل تیره شدن سبزی جلوگیری کنید.در این مرحله در یک ظرف مناسب تخم مرغها را بشکنید و با دقت هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ کاملا در هم حل و یکدست شوند.سپس به تخم مرغهای زده شده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و مجلسی روی لینک طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.