راز عقب نشینی وزارت صمت: اصلاحیه جدید چیست؟
وزارت صمت در پی ابهاماتی که پس از ابلاغ محدودیت ثبت سفارش توسط واحدهای بازرگانی مطرح شده بود، بار دیگر این ابلاغیه را اصلاح کرد. ابلاغ اول سامانه جامع تجارت، ممنوعیت موقت ثبت سفارش توسط واحدهای بازرگانی را اعلام کرد، اما بعد از چند زمان، این ابلاغیه حذف و اصلاح شد. در گام اول، مجوز ثبت سفارش فقط برای 750 قلم کالا صادر شد که با مشکلاتی همراه بود. اطلاعیه جدید سامانه جامع تجارت، تعداد قلمهای مجاز ثبت سفارش به بیش از 3700 قلم افزایش داد. تصمیم وزارت صمت موجب بهروزرسانی فهرست تعرفههای مجاز برای ثبت سفارش توسط واحدهای بازرگانی شده است. سال گذشته حدود 44 میلیارد دلار کالا با مجوز این وزارت خانه وارد کشور شده که این مقدار بیش از سهمیه اولیه تعیین شده برای این وزارتی بوده است. به طور کلی، اصلاحات اعمال شده توسط وزارت صمت به تسریع و توسعه تجارت و واردات کشور کمک میکند.
وزارت صمت بعد از مطرح شدن ابهامات متعدد در خصوص ابلاغیه محدودیت ثبت سفارش واحدهای بازرگانی برای دومین بار آن را اصلاح کرد.
به گزارش ایسنا، بعد از ابلاغیه اول سامانه جامع تجارت در خصوص ممنوعیت موقت ثبت سفارش توسط واحدهای بازرگانی در وزارت صمت، به فاصله مدت کوتاهی این ابلاغیه حذف و اصلاح گردید. بر این اساس در گام اول برای واحدهای بازرگانی صرفا مجوز ثبت سفارش برای ۷۵۰ قلم کالا لحاظ گردید که همان مصوبه نیز با چالشهای زیادی همراه شد.
در اطلاعیه هفته گذشته سامانه جامع تجارت مجوز ثبت سفارش واحدهای بازرگانی برای کالاهایی از جمله ماساژور، وافل و… صادر شده بود که نقدهای جدی در پی داشت.
حالا در اطلاعیه جدید سامانه جامع تجارت لیست اولیه ۷۵۰ قلم کالای مجاز ثبت سفارش توسط واحدهای بازرگانی به بیش از ۳۷۰۰ قلم کالا افزایش یافت.
در اطلاعیه سامانه جامع تجارت قید شده که پیرو تصمیم وزارت صمت، فهرست تعرفههای مجاز جهت اخذ ثبت سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی مرتبط با این وزارتخانه به روزرسانی شده است. بر این اساس تعداد ردیف تعرفههای مجاز ثبت سفارش واحدهای بازرگانی به ۳۷۷۴ ردیف افزایش یافت.
گفتنی است، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوال تسنیم درباره علت توقف ثبت سفارش واردات کالا شرکتهای بازرگانی از سوی وزارت صمت، اظهار داشت: یک اقدام نادرستی از سوی دستگاه مربوطه انجام شده بود که به سرعت از سوی خود وزارت صمت اصلاح شد و رویه قبلی در دستورکار نیست.
لازم به ذکر است، سال گذشته مجموعا حدود ۴۴ میلیارد دلار کالا با مجوز وزارت صمت وارد کشور شده که این رقم بیش از سهمیه اولیه تعیین شده برای این وزارت خانه بوده است.