ناامنی در مردان: از طنز تا تباهیدن و رفتارهای مربوط
اعتماد به نفس یک ویژگی مهم در زندگی هر فرد است که از درون او نشأت میگیرد. اما برخی از افراد به دلایل مختلف ناامنی درونی را تجربه میکنند که وارد رفتارهای خاصی میشوند. این افراد به دنبال جلب توجه و تأیید دیگران هستند و از رقابت و کنترل بر روی محیط اطراف خود استفاده میکنند. آنها نیازمند تأیید و تحسین دیگران هستند و برای این منظور از شبکههای اجتماعی و مد و برندهای معروف بهره میبرند. در مواجهه با انتقادات، آنها تدافعی عمل میکنند و به سختی تحمل انتقادات میکنند. همچنین ممکن است به شدت استندآپ کمدین شوند و از طریق جوکها سعی کنند تأیید دیگران را از آنان بگیرند. اگر افرادی در اطراف شما این رفتارها را نشان دهند، بهتر است راهکارهایی برای کمک به آنها پیدا کنید تا از ناامنی درونیشان عبور کرده و به اعتماد به نفس حقیقی دست یابند.
تک فان-هر فردی میتواند تظاهر کند که اعتماد به نفس دارد اما تعداد کمی از آدمها حقیقتا صاحب اعتماد به نفس هستند. اعتماد به نفس حقیقی و امنیت از درون افراد نشأت میگیرد.
به گزارش تک فان، اگر مردی تظاهر به اعتماد به نفس کند، شاید چند وقتی بتواند به این منوال ادامه دهد، اما خیلی زود نشانههای فقدان اعتماد به نفس در او نمایان میشود. در این مقاله میخواهیم رفتارهایی از مردان را با شما در میان بگذاریم که برای جبران اعتماد به نفس و ناامنیهای درونیشان به نمایش میگذارند.
1.غلو میکنند و بیوقفه به خودشان مینازند
فقط مردی که حقیقتا از اعماق وجودش احساس امنیت نمیکند، فعالانه به دنبال تحت تأثیر قرار دادن دیگران است. او در درون خودش حس کافی بودن نمیکند، بنابراین به صورت ناخودآگاه نیاز دارد خودش را به دیگران اثبات کند. او به جای اینکه فروتن باشد، مدام درباره موفقیتهایش، سطح ثروت، اموال و دارایی، ارتباطات و …غلو میکند. او میخواهد تصویری از شخصی موفق و با اعتماد به نفس را نمایش دهد که با حس درونیاش در تناقض است. او درباره دوستان معروفاش حرف میزند، زیرا امیدوار است که با صحبت از این افراد خودش نیز در ذهن دیگران جایگاه برتری پیدا کند. اگر مرد با اعتمادبهنفس در اطرافتان دیده باشید، متوجه شدهاید که آنها فروتن و خاکی هستند.
2.به شدت رقابتی هستند
بسیاری از افراد دوست دارند که با صفت «رقابتی» شناخته شوند زیرا رقابتیبودن از نظر آنها مثبت است؛ خیلیوقتها هم درست فکر میکنند. رقابت سبک در بعضی زمینهها میتواند چاشنی زندگی باشد. اما وقتی رقابت به سبک زندگی تبدیل میشود، نشاندهنده عدم سلامت و در بسیاری موارد ناامنی مردان است. آنها در بسیاری از ابعاد زندگی به شکل افراطی رقابتی عمل میکنند. این مردان هرگز راضی نمیشوند و به دنبال بهتر به نظر رسیدن از اطرافیانشان هستند. اگر همسایهشان ماشین مدل بالا بخرد، خوابشان نمیبرد تا ماشینی بهتر از او تهیه کنند. درواقع رقابت انگیزه اصلی آنها برای کار کردن و پول درآوردن است. روحیه رقابتی غیرمنطقی آنها روشی برای آرام کردن درون پرآشوبشان است.
3.به دنبال کسب تأیید در فضای آنلاین هستند
مانند بسیاری از آدمها، مردان ناامن نیز به اینترنت و شبکههای اجتماعی مراجعه میکنند تا چیزی که احساس میکنند در زندگی کم دارند را از آن طریق به دست آورند. لایکها و نظرات تهی در شبکههای اجتماعی غرور و تکبر آنها را ارضا میکند. آنها به این تحسینهای آنلاین و مجازی نیاز دارند؛ برای همین به شکلی افراطی زندگیشان را در فضای مجازی به اشتراک میگذارند. ممکن است مدام از خودشان سلفی به اشتراک بگذارند، اغلب عکسهای بالاتنه برهنه میگذارند و عضلاتشان را نمایش میدهند، عکسشان را در حال سخت کار کردن به اشتراک میگذارند یا عکس ماشین، اقلام تجملی یا بلیت هواپیما قسمت فرست-کلاس را و …را به اشتراک میگذارند. با این توصیفات احتمالا عصاره مطلب را گرفتهاید. مردان ناامن همگی میخواهند روی دیگران تأثیر بگذارند و از مردم کسب اعتبار کنند.
4.کنترلگر میشوند
مردان ناامن در روابطشان تبدیل به شخصیتهایی کنترلگر و مالکیتخواه میشوند. ایگوی آنها به شدت شکننده است و برای آنکه بیکفایتی ریشهدارشان را جبران کنند، سعی میکنند موقعیتها و آدمهای اطرافشان را کنترل کنند. کنترل دیگران باعث میشود که آنها احساس خوبی نسبت به خودشان پیدا کنند، احساس امنیت کنند و به بیان دیگر، حس قدرتمند بودن پیدا کنند. مردان ناامن گاهی نسبت به دوستان شریک عاطفیشان دچار حس حسادت میشوند و اغلب سناریوهای تخیلی درباره روابط شریک عاطفیشان خلق میکنند و شواهدی که وجود خارجی ندارند میآورند تا بتوانند روی شریک عاطفیشان کنترل اعمال کنند.
5.تدافعی میشوند
مردان ناامن عاشق انتقاد کردن از دیگران هستند. آنها از هر موقعیتی برای انتقاد کردن از آدمهای اطرافشان استفاده میکنند. اما اگر کسی از خودشان انتقاد کند، نمیتوانند تحمل کنند. حتی در مواجهه با انتقادهای ملایم، مردان ناامن اغلب تدافعی عمل میکنند، گویی که این انتقادها خودانگاره آنها را هدف قرار داده است. اغلب مردانی که احساس امنیت درونی دارند، انتقادها را میپذیرند و از آنها عبور میکنند. اما مردان ناامن، اغلب، عصبانی میشوند و بازخوردهای منفی نشان میدهند. حقیقت آزاردهنده است و اگر به عنوان یک آدم بنیان ضعیفی داشته باشید، انتقاد گزندهتر میشود.
6.لباسهای آخرین مد و برند میپوشند
مردان ناامن فقط ظاهر هستند. چه کسی به شخصیتتان اهمیت میدهد، وقتی پول دارید تا خرج لباس و ماشین و…بکنید؟ حقیقتا، اینطور نیست. مردانی که حقیقتا اعتماد به نفس دارند، یک لباس با قیمت متوسط که در آن احساس راحتی میکنند، میپوشند زیرا احساس اطمینان به خود از عمق وجودشان میآید، نه از ظاهر و چیزی که پوشیدهاند. آنها نیاز نمیبینند دیگران را تحت تأثیر قرار دهند زیرا در عمق وجودشان از خودشان راضی هستند. وقتی نوبت به معامله و معاشرت با دیگران میرسد، مردان ناامن به ظواهر خارجی بیشتر از درونشان اهمیت میدهند. بنابراین ممکن است پولهای کلانی صرف مادیات کنند، بیشتر به دنبال خرید لباسهای برند و اکسسوری هستند. آنها نمیتوانند به صورت خودجوش و درونی احساس اعتماد به نفس و امنیت کنند، بنابراین به جایش خرید میکنند.
7.تبدیل به استندآپ کمدین میشوند
بسیاری از مردان ناامن به لحاظ عاطفی احساس آسیبپذیری میکنند اما آماده نیستند تا با سویههای تاریک شخصیتشان از گذشته و اکنون مواجه شوند. بنابراین سعی میکنند احساس واقعیشان را با تبدیل شدن به کمدینی که مدام سعی میکند جوکهای کنایی بگوید و دیگران را به خنده وا دارد، سرپوش بگذارند. همه این شخصیت ظاهر آنهاست و در عمق چنین چیزی وجود ندارد. به یک معنا، آنها میخواهند از طریق شوخطبعی تصنعی، تأیید دیگران را کسب کنند اما اغلب، از جوک به عنوان روشی برای اجتناب از ورود به مکالمات جدی استفاده میکنند. ماندن در کنار مردی که احساس ناامنی میکند خستهکننده و کلافهکننده است زیرا او مدام جوک میگوید و به یک معنا تقریبا نمیتواند جدی و همدل باشند. هر زمانی که سعی میکنید با آنها وارد مکالمهای جدی بشوید، به طریقی به شوخی میزنند و میترسند که گاردشان را پایین بیاورند و درد دل کنند.
کلام آخر
اگر مردی در زندگیتان است که این ویژگیها را دارد، شتابزده عمل نکنید و سعی کنید راهحلی برای کمک به او پیدا کنید. یادتان باشد آدمها احساس ناامنی را انتخاب نمیکنند، تقریبا همیشه به دلیل تجربههای گذشته و شرایط زندگی دچار حس ناامنی میشوند. به عبارت دیگر آنها نیز قربانی هستند.
عاطفه رضوان نیا