9 راه برای نشان دادن اعتماد به نفس و قدرت داشتن شخصیت قوی
در این متن، بحثی پیرامون شخصیت قوی و محکم انسانها و تاثیرات آن در برقراری ارتباط با دیگران و رسیدن به موفقیتهای زندگی مطرح شده است. شخصیت میلدرد هیس در فیلم “سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری” که به دنبال عدالت برای دختر مقتولش است، نمونهای از یک شخصیت محکم و با اقتدار است. مقاله به تبیین برخی از اقوال و عباراتی که افرادی با شخصیتهای محکم اغلب از آنها استفاده میکنند پرداخته و تبیین میکند که چرا این اقوال نشاندهنده شخصیتی قوی و اعتماد به نفس هستند.
تاکید بر ارزشهای ذاتی شخصیت و قدرت ذهنی در تصمیمگیری و رسیدن به هدفها، از جمله موضوعاتی است که در متن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تاکید بر حفظ ارزشها و اعتماد به نفس در برخورد با نقد و انتقادات دیگران نیز به عنوان ویژگیهای شخصیتهای محکم مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به محتوای مطلب، میتوان گفت که ارتباط انسان با ارزشهای خود، برقراری مرزهای هوشیاری در برخورد با دیگران، و انعطاف در رفتار در مواقع مختلف، نقشآفرینی بسیار مهمی در شکلگیری شخصیتهای محکم و با اقتدار دارد.
تک فان-اگر فیلم «سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری» را دیده باشید، با شخصیت میلدرد هیس آشنایید. میتوانید اراده و قدرت او را، که به دنبال عدالت برای دختر مقتولش است، از قاب صفحه نمایش دریافت کنید.
به گزارش تک فان، میلدرد جسورانه بیلبوردها را نصب میکند تا به کل شهر بگوید: «من عقبنشینی نمیکنم و نمیگذارم همه چیز فراموش شود.» اما جستجوی او برای عدالت که از غماش تغذیه میشود، گاهی به طریقی تظاهر میکند که دیگران حتی دوستانش را از او میراند و ماهیت خصمانه و زبان تند و تیز او باعث میشود دیگران از او فاصله بگیرند. به نظر میرسد او در حال نبرد در چند جبهه، حتی با دوستان خودش است.
بااینحال، در زیر این لایه خارجی سخت و محکم، صداقت بیپیرایهای نهفته است که هم به مثابه سلاح و هم به مثابه سپر علیه درد و غمی عمل میکند که او بار آنها را همواره به دوش دارد.
بنابراین حس همذاتپنداری ما با او از همین نقطه نشأت میگیرد. حتی در سختترین حالتش با او همدلی میکنیم و او تبدیل به شخصیتی پیچیده و اقناعکننده میشود. اگر با چنین شخصیتهایی همدلی میکنید، احتمالا شما هم از ماهیتی قدرتمند برخوردارید. با تک فان همراه باشید تا چند عبارت را با شما در میان بگذاریم که اگر به صورت منظم از زبان خودتان یا دیگران میشنوید، میتواند نتیجه بگیرید که شما هم شخصیتی محکم و بااقتدار دارید.
1.بگذارید اصل مطلب را بگویم
اگر شما هم در زمره افرادی هستید که هیچ بیمی از حذف موارد بیمورد و اضافی ندارید و زیاد این عبارت که «بگذارید بریم سر اصل مطلب »، را استفاده میکنید، احتمالا شخصیتی محکم دارید. این عبارتی است که ممکن است در جلسات طولانی اداری که بقیه همکاران مدام به حاشیه میروند، استفاده میکنید تا در وقت صرفهجویی کنید. چرا این عبارت نشاندهنده شخصیتی محکم است؟ چون به وضوح نمیترسید که همه آن تعارفها در قالب گفتوگوهای زائد را دور بزنید و مستقیم بروید سر نکته مهم. دیگران ممکن است تصور کنند که شما فکر میکنید «بقیه نادان هستند و تحمل نادانی آنها را ندارید.» بنابراین این عبارت خیلی محتمل است که دیگران را درباره ماهیت حقیقی شخصیت شما به اشتباه بیندازد. اگر تازه با جمعی آشنا شدهاید و از این عبارت استفاده میکنید، ممکن است تصور کنند که شما ارزشی برای حرفهایشان قائل نیستید و میخواهید حرف خودتان را به کرسی بنشانید.
2.برای مهمونی نیومدم
این عبارت به این معنی است که تمرکز اصلی شما رسیدگی به اموری است که در دست دارید، نه معاشرت و مهمانی. این عبارت میتواند خلاف هنجارهای جامعه باشد زیرا ما اغلب یاد گرفتهایم موجوداتی اجتماعی و ارتباطی باشیم و با آدمهای اطرافمان خوش و بش کنیم. استفاده این عبارت از جانب شما به این معنی نیست که شما نمیتوانید با کسی دوست شوید یا برای رابطه ارزش قائل نیستید. صرفا معنایش این است که در حال حاضر الویت شما کار و امور دیگری است.
این احتمال نیز وجود دارد که قبلا با دیگران خیلی صمیمی شدهاید و این باعث شده که از اهداف اصلیتان بمانید و از پیشرفتتان جلوگیری کرده است. به خصوص در محیطهای رقابتی، دوستی میتواند مرزها را مبهم کند و باعث حواسپرتی شود. این عبارت به ما یادآوری میکند که گاهی هیچ ایرادی ندارد که خودمان را در الویت بگذاریم و روی وظیفهای که از نظر خودمان مهمتر است، تمرکز کنیم.
3.گوشم به منفیبافی و نفوس بد بدهکار نیست
معنایش این نیست که همیشه خوشحال و خندان هستید. گاهی معنایش مرز کشیدن و ممانعت کردن از اثرگذاری منفیبافی روی فضای زندگی است. گاهی این عبارت میتواند از نظر دیگران خیلی تند باشد و مردم ممکن است از صراحتتان شوکه شوند، اما درواقع شما مرزهای محکمی دارید. درواقع شما دارید به دیگران میگویید: «اجازه نمیدهم نفوس بدتان من را پایین بکشد.»
4.هیچ ترسی از شکست ندارم
اگر شخصیتی شجاع و قوی داشته باشید، اغلب از اطرافیانتان میشونید که «خیلی جگر دارید.» به خصوص اگر خودتان هم مدام این عبارت که «از شکست نمیترسم» را استفاده کنید. با گفتن این عبارت، شما میگویید مشتاق هستید چشم در چشم شکست شوید، از آن یاد بگیرید و همیشه رو به جلو حرکت کنید.
شما مشتاق در بر گرفتن ناشناختهها هستید و میدانید که حتی اگر همه چیز بر طبق نقشه پیش نرود، ارزش تجربهای که کسب کردهاید را دارد.
5.فقط من مقصر نیستم! درسته؟
شده با شخصی مواجه شوید که از راه برسد و کوهی از مشکلات را رویتان آوار کند؟ به نظر میرسد آنها انتظار دارند که مشکلاتشان را حل کنید، با اینکه در حیطه مسئولیت شما نیست. اگر در چنین مواقعی آنقدر دل دارید که بگویید: «اینها فقط مسائلی یا مشکلات من نیستند»، از شخصیتی قوی برخوردار هستید. قطعا مفید و کمکحال بودن بسیار ارزشمند است اما خط ظریفی بین آدم خوب و آدمی که به چشم حلکننده مشکلات همه به او نگریسته میشود، وجود دارد.
وقت، شهرت و سلامت روانی شما، ارزشمندترین داراییهایی هستند که شما دارید و محافظت از آنها وظیفه اصلیتان است.
6.«به ارزشهای خودم اطمینان دارم.»
این یک حقیقت است: اگر نسبت به ارزشهای ذاتیتان اعتماد داشته باشید، احتمالش کمتر است که تردیدها یا انتقادهای بیرونی شما را به هم بریزد. شما نسبت به جایگاه و فضای خود اطمینان دارید و این مایه قدرت است. این عبارت که «به ارزش خود واقفم»، ممکن است به کام همه شیرین نباشد، اما حتی اگر چنین باشد، تأیید بیشتری است از اینکه شما حقیقتا اصیل هستید. مهم نیست که به کام بقیه خوش نیست، شما حقیقتا ارزشمند هستید و این را به خوبی میدانید. دیگران لااقل میتوانند برای صداقت شما احترام قائل باشند.
7.اینجا نیومدم که همه را راضی نگه دارم، این کار واقعگرایانه نیست
آیا همیشه میخواهید از خودتان برای نیازهای دیگران بگذرید؟ هرگز نمیتوانید تکتک همه آدمها را از خودتان راضی نگه دارید.
8.گزینه دیگری وجود ندارد
گاهیاوقات، صراحت شما ممکن است مثل نیشی دیگران را آزار دهد اما شما در اعماق وجودتان میدانید که در آن لحظه این عبارت درست است. عباراتی مثل «همینی که هست!»، ممکن است در همه بافتها صحیح نباشد، اما تشخیص بافت درست برای استفاده از این عبارت، نشاندهنده قدرت ذهنی شماست. درواقع شما میخواهید به دیگران بگویید حق آنها را برای انتخاب گزینههای دیگر، به رسمیت میشناسید. شما نمیخواهید که آنها بر مبنای طرح و نقشه شما عمل کنند اما این نقشهای است که برای خودتان میپسندید.
9.سر این قضیه قاطعام
گاهی لازم است که در مواضعتان محکم بایستید. چه صحبت درباره مزایا و حقوق باشد، چه مرزهایی که برای جدایی لازم است، گاهی باید قطعیتتان را با اعتماد به نفس و روحیهای تزلزلناپذیر نشان دهید. بنابراین وقتی میگویید: «سر این قضیه قاطعام»، درواقع تمامقد برای دفاع از باورهایتان ایستادهاید، برای آنچه ممکن است پیش آید آمادگی دارید، و دقیقا میدانید کجا ایستادهاید.
عاطفه رضوان نیا