تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

شام خوشمزه و انرژی‌زا: املت کدو سبز

املت کدو سبز یکی از انواع محبوب املت‌های ایرانی است که ترکیبی از کدو سبز، تخم مرغ، جعفری، پنیر پیتزا، آرد و ادویه‌ها است. آماده‌سازی املت کدو سبز نسبتاً ساده است؛ ابتدا کدو سبز‌ها خرد شده و با روغن، نمک و پاپریکا در ماهی‌تابه کمی تفت داده می‌شوند. سپس مایه‌ی تخم مرغ با آرد، شیر و ادویه‌ها تهیه شده و به کدوها اضافه می‌شود. در نهایت پنیر پیتزا رنده شده به املت افزوده و تا زمانی که پنیر آب شود، پخته می‌شود.

این املت از نظر غذایی بسیار مقوی و مفید است؛ کدو سبز دارای ارزش غذایی بالا، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی متعددی مانند آنتی اکسیدان، ویتامین C و A می‌باشد. همچنین پنیر پیتزا دارای پروتئین، کربوهیدرات و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

بهتر است کدو سبز‌هایی که سفت و دارای پوستی شفاف هستند را برای طبخ این املت انتخاب کنید. همچنین برای افزایش خوشمزگی، می‌توانید چند نوع پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید. این املت مناسب برای وعده ناهار و شام می‌باشد و می‌تواند یک گزینهٔ خوشمزه و سالم برای همه‌ی افراد خانواده باشد.

فراروـ  املت یکی از غذا‌های ساده، خوشمزه و بسیار محبوب بین ما ایرانی‌هاست که برای تمام وعده‌های غذا در طول شبانه‌روز مناسب است و این روز‌ها در منوی قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ها هم جایگاه ویژه‌ای دارد. املت در عین حال که غذای ساده‌ای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا می‌شود، نکات و فوت و فن‌های زیادی دارد. املت در ایران به روش‌های متفاوت و با مواد اولیه گوناگونی طبخ می‌شود که می‌توان گفت تخم مرغ در همه آن‌ها ثابت است. املت گوجه فرنگی، املت تخم مرغ، املت لوبیا شاهپوری، املت تن ماهی، املت سبزیجات، املت سیب زمینی و… ازجمله املت‌های خوشمزه و مرسومی است که در کشورمان طبخ می‌شود. املت کدو سبز یکی از انواع املت‌های خوشمزه و مقوی است که از ترکیب کدو سبز با تخم مرغ، جعفری، پنیر پیتزا، آرد و ادویه تهیه می‌شود و دستور طبخ آسانی دارد. اگر دوست دارید این املت خوشمزه را در مدت زمان کمی برای وعده شام یا ناهار درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

کدو سبز: ۳ عدد
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: یک دوم لیوان
پنیر پیتزا: نصف لیوان
جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این املت کدوی خوشمزه ابتدا کدوسبز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و داخل یک ماهی تابه بریزید. ۱ قاشق غذاخوری روغن، کمی نمک، فلفل و پاپریکا روی کدو بریزید و هم بزنید و درب ماهی تابه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کدو با بخار کم کم نرم شود. در این فاصله تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بشکنید و آرد سفید، جعفری خرد شده، نمک، فلفل و شیر را به آن اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. وقتی کدو‌ها آب انداخت و نرم شد، این مایه را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا پنیر پیتزای رنده شده را روی سطح مواد بپاشید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و ۱۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا پنیر آب شود و املت بپزد. در این مرحله املت کدوی خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ کدو سبز یکی از سبزیجات پر کاربرد با ارزش غذایی بسیار بالاست که سرشاز از آنتی اکسیدان، منیزیم، مس، فسفر و منبع غنی ویتامین A و ویتامین C است. کدو سبز فیبر بالایی دارد و به همین دلیل برای کاهش وزن گزینه مناسبی است؛ همچنین مصرف کدو سبز برای حفظ سلامت قلب، سلامت چشم‌ها، کنترل دیابت، کاهش کلسترول، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد غده تیروئید، بهبود پروستات، بهبود عملکرد مغز و حافظه، کمک به آبرسانی برای پوست و… مفید است. کدو سبز را می‌توانید به صورت بخارپز، آب پز، کبابی و یا سرخ کرده مصرف کنید. هنگام خرید کدو سبز توجه داشته باشید که حتما سفت و دارای پوستی شفاف باشد و از خریدن کدوی شل و با پوست کدر و جمع شده اجتناب کنید.

۲ـ پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر‌های دیگر ارائه می‌شود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین‌های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می‌شود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم‌تر جذب بدن شوند. از ویژگی‌های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ‌وجه پس از پخت روغن پس نمی‌دهد. برای خوشمزه‌تر شدن هر نوع غذایی که با پنیر پیتزا تهیه می‌شود، بهتر است چند نوع پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!