کشف جواهرات پنهان در مزرعه
در یک مزرعه خانوادگی در نروژ، یک مرد بعد از پاک کردن بخشی از زمین، به طور اتفاقی بر روی بقایای یک شمشیر وایکینگی که بهطور نادر بر روی آن حکاکیهای باارزش دیده میشود، برخورد کرد. این شمشیر که گمان میرود تقریباً هزار سال قدمت داشته باشد، به بررسی و تحلیل باستانشناسان محلی تحویل داده شد. این شمشیر به شکلی استثنایی و کمیاب به نظر میرسد، زیرا برخی از حروف و نشانهها بر روی تیغه آن منبتکاری شدهاند.
اطلاعات حاکی از این است که این شمشیر بخشی از یک شمشیر آهنین وایکینگی میباشد که به دوره عصر وایکینگ (۷۹۳ تا ۱۰۶۶ میلادی) تعلق دارد. طول بقایای این شمشیر حدود ۳۷ سانتیمتر بوده و از یک دسته و بخشی از تیغه تشکیل شده است. این جستار نشان میدهد که این شیء تاریخی و قدیمی از دستهبندی شمشیرهای کمیاب “فرانکی” است و نشانگر اهمیت تاریخی و فرهنگی آن میباشد.
تا کنون حدود ۴۰۰۰ شمشیر عصر وایکینگی در اروپا کشف شده است، اما این برخورد در نروژ، جزو کشفهای نادر این دوره تاریخی است و ثابت میکند که این کشور نقش مهمی در حفظ و حفاظت از تاریخ و فرهنگ وایکینگها داشته است.
بقایای یک شمشیر وایکینگی با حکاکیهای بسیار نادر در یک مزرعه خانوادگی در نروژ کشف شد.
به گزارش ایسنا، یک مرد نروژی هنگام پاک کردن بخشی از مزرعه خود یک شمشیر کمیاب «عصر وایکینگ» را که گمان میرود حدود یکهزار سال قدمت داشته باشد، کشف کرد.
این مرد نروژی بقایای این شمشیر را زمانی کشف کرد که علفهای بخشی از زمین را که سالهای زیادی شخم نخورده بود، جدا میکرد. او وقتی با یک تکه آهن قدیمی مواجه شد، در ابتدا قصد داشت آن را دور بیاندازد، اما با بررسی بیشتر مشخص شد این تکه آهن شبیه به یک شمشمیر چند صد ساله است. این مرد نروژی بر اساس قوانین نروژ با باستانشناسان تماس گرفت و ماجرا را به آنها اطلاع داد.
باستانشناسان اعلام کردند این شیء تاریخی درحقیقت بقایای یک شمشیر آهنین متعلق به «عصر وایکینگ» (۷۹۳ تا ۱۰۶۶ میلادی) است.
نکته قابل توجه درباره این شمشیر آن است که به نظر میرسد نوعی شمشیر کمیاب «فرانکی» باشد که مشخصه بارز آن منبتکاری شدن عباراتی روی تیغه آن است.
بقایای این شمشیر ۳۷ سانتیمتر طول دارد و از یک دسته و بخشی از تیغه تشکیل شده است. بخش دیگر این شمشیر یعنی حدود نیمی از آن از بین رفته است.
تاکنون حدود ۴۰۰۰ شمشیر «عصر وایکینگ» در نقاط مختلف اروپا کشف شده است که در این بین حدود ۱۷۰ مورد آنها در نروژ کشف شدهاند.