غذاهایی که بهتره کودکان از مصرفشون پرهیز کنن!
چاقی کودکان و افزایش این مشکل در جامعه ایران از زاویههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. کریم مظاهریون، یکی از اعضای انجمن تغذیه ایران اظهار داشته که افزایش آمار چاقی در کودکان باعث شده بیماریهای خطرناکی مانند دیابت نوع دو و کبد چرب در این گروه سنی شایع شود. او بر این باور است که ۱۳ نوع سرطان به طور مستقیم با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است و کم تحرکی و عدم تشویق به ورزش میتواند این مشکل را تشدید کند.
این متخصص تغذیه بر اهمیت تغذیه سالم برای کودکان تأکید کرد و از مصرف مواد غذایی ناسالم توسط کودکان خصوصاً از انواع غذاهای پر کربوهیدرات و چربی هشدار داد. همچنین او به اهمیت فعالیت بدنی و تحرک برای جلوگیری از چاقی و بیماریهای مرتبط با آن اشاره کرد. به طور خلاصه، توجه به غذاهای مفید برای کودکان و تشویق آنها به فعالیت بدنی میتواند از پیشرفت چاقی و بیماریهای مزمن در این گروه سنی جلوگیری کند.
کریم مظاهریون در رابطه با اضافه وزن کودکان در کشور اظهار کرد: «متاسفانه آمار چاقی در کودکان رو به افزایش است و بیماریهایی مانند دیابت نوع دو و کبد چرب که بیشتر در سنین بزرگسالی بروز پیدا میکند، در بین کودکان و نوجوانان شایع شده و تعداد افراد مبتلا به این نوع بیماریها در سن کم رو به افزایش است.»
به گزارش پانا، این عضو انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه ۱۳ نوع سرطان کاملا ارتباط نزدیکی با چاقی و اضافه وزن دارند، بیان کرد: «کم تحرکی، عدم تشویق به ورزش از سوی بزرگسالان و استفاده از بازیهای کامپیوتری چاقی را در بین کودکان افزایش داده که موضوعی بسیار نگرانکننده است.»
وی در ادامه با اشاره به بحث تغذیه کودکان و ارتباط مستقیم آن با چاقی بیان کرد: «کودکان از دو طریق تغذیه نامناسب دارند، یکی تغذیهای که والدین به آنها میدهند و مورد دوم تغذیهای است که از بوفه مدارس تهیه میکنند. مورد اول شامل آبمیوههای صنعتی، شیرکاکائو و انواع کیکها و کلوچهها، پاستیل و شکلات میشود و مورد دوم نیز شامل انواع و اقسام ساندویچهای ناسالم است.»
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مواد خوراکی مدنظر برای کودکان باید دارای ارزش غذایی باشد، گفت: «غذاهایی که مملو از کربوهیدرات و چربی است نباید توسط کودکان مصرف شود، زیرا با این کار ذائقه کودکان خراب میشود و میلشان به خوردن چربیها و کربوهیدراتها افزایش پیدا کند.»
مظاهریون افزود: «وقتی در سبد غذایی کودک غذای ناسالم وجود داشته باشد و کم تحرکی را نیز به این قضیه اضافه کنیم، نتیجه آن میشود رشد فزاینده چاقی در بین کودکان که موضوعی به شدت خطرناک است و سلامت آنها را تهدید میکند.»