چین و روسیه، مخالفان اصلی پیشنویس قطعنامهای برای خاتمه دادن به جنگ غزه
به گزارش تجارتنیوز، دیپلماتها میگویند که الجزایر، تنها عضو عرب شورای امنیت نیز گفته که آماده حمایت از این متن نیست. برای تصویب قطعنامه، به حداقل ۹ رأی موافق و عدم وتوی آمریکا، فرانسه، انگلیس، چین یا روسیه نیاز است.
به نوشته رویترز، بایدن اخیرا از طرح آتشبس سهمرحلهای برای نوار غزه رونمایی کرد و آن را ابتکارعمل اسرائیل خواند. ایالات متحده به دنبال حمایت بینالمللی از این طرح بوده و حماس نیز هنوز در حال بررسی آن است. روز دوشنبه، آمریکا پیشنویس یک صفحهای قطعنامه را بین ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد توزیع کرد و نسخه اصلاحشدهای را نیز روز چهارشنبه ارائه داد.
پیشنویس فعلی از پیشنهاد آتشبس استقبال کرده، آن را برای اسرائیل «قابلقبول» توصیف میکند، «خواستار پذیرش آن از سوی حماس است» و «از هر دو طرف میخواهد آن را بیتأخیر و بدون قید و شرط، کاملا اجرا کنند».
این پیشنویس جزئیاتی از پیشنهاد را فهرست میکند: «آتشبس کامل و بدون قید و شرط» در نوار غزه به عنوان بخشی از مرحله اول و «توافق طرفین برای پایان دائمی خصومتها» در مرحله دوم.
اما برخی از اعضای شورا درباره اینکه آیا اسرائیل واقعاً این طرح را پذیرفته، ابراز تردید کرده و میخواهند شورا به خواستهای که در مارس برای آتشبس فوری و آزادی بدون قید و شرط همه اسرا مطرح شده بود، پایبند باشد.
روسیه اصلاحاتی را برای متن آمریکا پیشنهاد کرد؛ از جمله اینکه خواستار پذیرش این پیشنهاد از سوی حماس و اسرائیل و خواهان آتشبس فوری، بدون قید و شرط و دائمی از سوی همه طرفها شد.
مسکو همچنین میخواهد پیشنویس تأکید کند که آتشبس مرحله اول تا زمانی که مذاکرات درباره مرحله دوم ادامه یابد، برقرار خواهد ماند که این امر منعکسکننده اظهارات بایدن هفته گذشته است.
مدتی است که میانجیگرانی از آمریکا، مصر و قطر در تلاش برای میانجیگری آتشبس هستند. حماس خواستار پایان دائمی جنگ در نوار غزه و خروج اسرائیل از این منطقه با ۲.۳ میلیون نفر جمعیت است.
منبع :
اکوایران