سرگرمی زیبای قوانین اسلامی: بازی همستر چیست؟
با افزایش تعداد کاربران ایرانی در بازیهای تلگرامی مانند همستر کامبت و نات کوین، نگرانیها و سوالاتی درباره مشارکت در این بازیها به وجود آمده است. برخی از مراجع تقلید شیعه نیز در این زمینه نظر خود را دادهاند.
یکی از پرسشهایی که به دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی ارسال شده است، درباره مشارکت و کسب درآمد احتمالی از این بازیها است. در پاسخ به این پرسش، آمده است که به دلیل ابهامات موجود در ارزهای دیجیتال مانند سکههایی که در این بازیها به کار میروند، و عدم روشنی درباره منشاء و اعتبار آنها، معامله و سرمایهگذاری در این دسته از ارزها جایز نیست. همچنین، با توجه به سوء استفادههای احتمالی و عدم پذیرش این ارزها توسط دولتها، درآمد حاصل از آنها نیز به عنوان حرام شناخته شده است.
به عبارت دیگر، استفاده از این ارزها و شرکت در بازیهای مبتنی بر آنها اگرچه ممکن است به نظر برخی افراد جذاب و پرسود نظر بیاید، اما از دیدگاه برخی از مراجع تقلید، جایز نیست و باید از شرکت در آنها خودداری کرد.
با توجه به افزایش تعداد کاربران ایرانی بازیهای تلگرامی از جمله همستر کامبت، نات کوین و… و به وجود آمدن نگرانیهایی در این رابطه همشهری آنلاین نظر فقهی برخی از مراجع تقلید را در این باره جویا شده است.
به گزارش همشهریآنلاین، در همین رابطه پرسشی به شرح زیر به دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید شیعه ارسال شد:
پرسش: طی یک ماه اخیر در بستر تلگرام، انواع مختلف بازیها مانند نات کوین، همستر و … راه اندازی شده است که توجه بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را به خود جلب کرده است. مطابق وعدهای که مدیران این بازیها داده اند پس از کسب امتیاز در قالب سکه، این سکهها قیمت گذاری شده و قابل خرید و فروش خواهد بود. برای نمونه یکی از این بازی ها، فرآیندهای خود را تکمیل کرده و در نهایت تبدیل به ارز دیجیتال شده و هم اکنون عدهای از آن بهرهمند شده اند.
به نظر حضرتعالی آیا مشارکت در این برنامهها و کسب درآمد احتمالی از این روش مجاز است یا خیر؟
پاسخ: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند، از جمله اینکه منشاء استخراج آن روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولتها پذیرفته نشده و همچنین منشاء سوء استفادههای زیادی شده است، معامله، سرمایه گذاری و درآمد حاصل از آنها جایز نیست.