تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

هیچگاه به دلیل خطرات جانی آن، این گونه قارچ را مصرف نکنید؛ از هیچ نوع، از هیچ شکلی!

قارچ‌های سمی می‌توانند برای سلامتی انسان‌ها بسیار خطرناک باشند. انسیه لطفعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشته که حرارت و پخت قارچ‌های سمی نمی‌تواند سموم آن‌ها را از بین ببرد و نباید به آن‌ها اعتماد کرد. مصرف قارچ‌های سمی می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی انسان‌ها داشته باشد، حتی اگر آن‌ها پس از پخت وجود داشته باشند. بنابراین، بهتر است از خوردن قارچ‌هایی که در طبیعت یافت می‌شوند خودداری کرد و همچنین قارچ‌های کارخانه‌ای که تا حدی سموم شیمیایی آن‌ها از بین رفته باشد را مصرف کرد. همچنین، انتخاب قارچ‌هایی که دارای نشان و برچسب سلامتی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است تا مصرف ایمن‌تری را تضمین کرد.

انسیه لطفعلی با تاکید بر اینکه حرارت و پخت نمی‌تواند سموم موجود در قارچ‌های سمی را از بین ببرد، افزود: هرگز با جوشاندن، سرخ کردن و یا حرارت دادن، از سمیت قارچ کم نمی‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، وی با بیان اینکه برخی از این قارچ‌های سمی عوارض پوستی هم به دنبال دارند، گفت: حتی دست زدن به قارچ‌های سمی هم می‌تواند موجب مسمومیت افراد شده و عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: افراد به طور جد از کندن قارچ در طبیعت و حتی دست زدن به آن خودداری کرده و به هیچ وجه قارچ فله‌ای و یا بسته بندی شده بدون آرم سلامت را خریداری نکنند.

لطفعلی درباره قارچ‌های که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند نیز توضیح داد: این قارچ‌ها در شرایط خاصی تولید، استریل و شست‌و شو می‌شوند ضمن اینکه در روند تولید تکنیک‌های برای از بین بردن سموم شیمیایی قارچ استفاده می‌شود و با شست و شوی معمولی قارچ‌ها قابل استفاده‌اند.

وی تاکید کرد: به زمانی که از آخرین سم‌پاشی تا برداشت محصول در مزرعه باید سپری شود دوره کارنس گفته می‌شود؛ در این بازه زمانی سموم شیمیایی تجزیه شده و به حد قابل قبولی می‌رسد که کمترین آسیب را برای سلامت فرد دارد بنابراین سپری شدن این دوره مهم است.

لطفعلی با بیان اینکه حد مجاز و استانداردی برای سم‌زدایی قارچ‌های کارخانه‌ای وجود دارد، ادامه داد: اگر سموم از حد مجاز استاندارد پایین‌تر و یا در سطح استاندارد باشند و مکانیسم‌های استریل به درستی انجام شود، قارچ‌های کارخانه‌ای با شست و شوی معمولی قابل استفاده خواهد بود.

این متخصص قارچ‌شناسی پزشکی افزود: افراد در صورت نیاز می‌توانند قارچ‌های صنعتی تولید کارخانه را که دارای نشان و برچسب سلامت هستند خریداری کنند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!