تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

8 دلیل عجیب که شما را به زمان آب محدود می کند!

تشنگی مداوم می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات مختلف در بدن باشد. این مشکل ممکن است به دلیل کم آبی بدن، دیابت، مصرف داروها، دیابت بی‌مزه، پرکاری تیروئید، مصرف غذاهای پرنمک، کم خونی یا بیماری کلیوی ایجاد شود. در بررسی این عوامل، باید بهترین راه حل برای مقابله با تشنگی را پیدا کرد. پذیرش کافی از مایعات، مصرف غذاهایی با نمک کم، مشاوره پزشک، تغذیه‌ی سالم و فعالیت ورزشی منظم می‌توانند به بهبود وضعیت کم آبی و تشنگی کمک کنند. در صورتی که تشنگی زیاد و مداوم ادامه دارد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا مشکلات دقیق‌تر بررسی شود و درمان مناسبی برای شما تعیین شود. اگر انگیزه دارید می‌توانید رژیم غذایی و زندگی خود را تغییر دهید و بهترین روش‌ها برای مبارزه با این مشکل را انتخاب کنید.

احساس تشنگی مداوم، چه در هوای گرم و چه در هوای خنک می‌تواند آزاردهنده باشد. گاهی اوقات به نظر می‌رسد هر چقدر هم که آب می‌نوشیم، باز هم سیراب نمی‌شویم. اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید، در این مقاله با دلایل تشنگی زیاد آشنا خواهید شد. پس با تک فانبلاگ همراه باشید تا به بررسی این علل بپردازیم.

۸ دلیل تشنگی زیاد و مکرر

در ادامه، ۸ تا از دلایل تشنگی زیاد را عنوان خواهیم کرد.

۱- کم آبی بدن

یکی از شایع‌ترین دلایل تشنگی، کم‌آبی بدن است. کم‌آبی بدن می‌تواند به دلایل مختلفی مانند استفراغ، اسهال، گرمای بیش از حد، تعریق زیاد و فعالیت بدنی شدید ایجاد شود.
به طور کلی هنگامی که بدن شما به اندازه کافی مایعات دریافت نکند یا مایعات زیادی از دست بدهد، دچار کم‌آبی می‌شود.

۲- دیابت

در افراد مبتلا به دیابت، قند خون به طور غیرطبیعی بالا است. بدن برای دفع قند اضافی از طریق ادرار تلاش می‌کند. این امر می‌تواند منجر به کم آبی بدن و در نتیجه احساس تشنگی شدید شود.

۳- مصرف داروها

داروهای مختلف می‌توانند عوارض جانبی متفاوتی ایجاد کنند و تشنگی یکی از این عوارض است. لیتیوم، دارویی که برای درمان اختلالات خلقی مانند افسردگی و دو قطبی استفاده می شود، می‌تواند با اثر بر هورمون ضد ادرار (ADH) در کلیه‌ها، منجر به افزایش دفع ادرار و در نتیجه تشنگی شود. ADH مسئول تنظیم تعادل مایعات در بدن است و انسداد آن توسط لیتیوم، باعث تولید ادرار بیشتر و احساس تشنگی می‌شود.
داروهای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند باعث خشکی دهان شوند و در نتیجه حس تشنگی را تحریک کنند. این داروها شامل داروهای ضدافسردگی‌، ضدروان‌پریشی، آنتی‌کولینرژیک‌ها، ضدتشنج‌ها و آگونیست‌های آلفا هستند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ زمان طلایی برای نوشیدن آب

۴- دیابت بی‌مزه

دیابت بی‌مزه علیرغم نامش، هیچ ارتباطی با دیابت معمولی که می‌شناسیم ندارد. با این حال، اشتراکاتی در علائم و نشانه‌های آن‌ها از جمله تکرر ادرار و کم‌آبی بدن وجود دارد.
در دیابت بی‌مزه، به دلیل عدم تعادل هورمونی در بدن، فرآیند جذب آب مختل می‌شود. این عدم تعادل هورمونی باعث می‌شود که کلیه‌ها آب زیادی را دفع کنند که در نتیجه منجر به کم‌آبی بدن می‌شود. بدن در پاسخ به کم‌آبی، احساس تشنگی شدید را ایجاد می‌کند و فرد را به نوشیدن مایعات بیشتر ترغیب می‌کند.

۵- پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید، که به آن هایپرتیروئیدیسم نیز گفته می شود، وضعیتی است که در آن غده تیروئید شما هورمون تیروئید بیش از حد تولید می کند. هورمون های تیروئید نقش مهمی در تنظیم متابولیسم بدن شما دارند. یکی از علائم شایع پرکاری تیروئید، تشنگی زیاد است. دلیل این امر آن است که هورمون‌های تیروئید سرعت متابولیسم بدن شما را افزایش می‌دهند و این امر می‌تواند منجر به تعریق بیشتر و از دست دادن آب بدن شود.

بیشتر بخوانید: ۱۴ علائم کم آبی بدن و روش‌های تشخیص آن!

۶- غذاهای پرنمک

وقتی غذاهای شور می‌خوریم، کلیه‌ها شروع به تولید ادرار بیشتر می‌کنند تا سطح مایع و سدیم خون را به حد طبیعی بازگردانند. برای جبران کم‌آبی، بدن سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که باعث ایجاد احساس تشنگی می‌شود.

۷- کم خونی

یکی از دلایل احتمالی تشنگی زیاد، کم خونی یا آنمی است. در کم خونی، تعداد گلبول‌های قرمز سالم در بدن که وظیفه‌ی حمل اکسیژن را با استفاده از هموگلوبین بر عهده دارند، کم می‌شود. اگرچه کم خونی خفیف ممکن است باعث تشنگی نشود، اما در موارد کم خونی شدید، فرد می‌تواند با احساس تشنگی مداوم مواجه شود.

۸- بیماری کلیوی

کلیه‌های سالم نقش مهمی در تنظیم تعادل مایعات بدن دارند. وقتی کلیه‌ها آسیب می‌بینند، دیگر نمی‌توانند به درستی مایعات را در خود نگه دارند. این امر منجر به دفع بیش از حد مایعات از بدن از طریق ادرار می‌شود. برای جبران کم‌آبی بدن، مکانیسم‌های داخلی بدن فعال می‌شوند و احساس تشنگی را افزایش می‌دهند.

در این بخش از مجله دانستنی اکالا، دلایل تشنگی زیاد را بررسی کردیم. همانطور که مشاهده کردید، عوامل متعددی می‌توانند در ایجاد حس تشنگی نقش داشته باشند. اگر با وجود اصلاح سبک زندگی و پرهیز از غذاهای شور، همچنان دچار تشنگی غیر معمول هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!